ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Щутгарт ще играе срещу Ботев за премия от 10 млн. евро
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:02 / 27.07.2013Коментари (1)3181
© Bild
Съперникът на Ботев Пловдив в третия квалификационен кръг на Лига Европа Щугарт ще играе за премия от 10 милиона евро за влизане в групите на турнира, съобщи вестник "Билд". В тази сума не влизат приходите, които клубът ще получи от телевизионните правата за срещите с българския тим. Щутгарт, който завърши последния сезон в Бундеслигата на 12-о място, отчете рекордна загуба в историята си от 9,7 млн. евро.

Според финансовия директор на тима Улрих Руф през последната година постъпленията са паднали със 7,74 млн. евро до 109,2 млн. Разходите са скочили на 119 млн. евро. Именно за това тимът ще играе пределно мобилизирано срещу българския тим.

Ботев приема германския тим на 1 август, а реваншът в Германия е седмица по-късно. УЕфА назначи елитния английски рефер Лий Пробърт за двубоя на стадион "Лазур" в Бургас в четвъртък.

Изданието направи кратък обзор, припомняйки, че през миналия сезон Щутгарт приключи участието си в Европа във втория квалификационен кръг, когато отстъпи с общ резултат 1:5 от Лацио.

В същото време спорният директор Фреди Бобич предупреди играчите на тима за предстоящите мачове с Ботев пред местното издание "Stuttgarteszeitung". "В никакъв случай не трябва и няма да подценим отбора на Ботев, най-малкото защото първенството в България вече започна и техният тим ще има по-добър игрови ритъм. Има огромна разлика в мачовете от първенството и контролните срещи. Ботев победи Левски в първия си мач от първенството в България, а след успеха в Европа със сигурност в тима ще има еуфория. Очаквам с нетърпение мача в България, най-вече защото той ще се играе в Бургас", коментира Бобич.

Бившият немски национал работи малко повече от година в тима на Черноморец, когато треньор на бургазлии беше Красимир Балъков.

В същото време отборът на Ботев получи неочакван бонус за гостуването си в Германия. Както вече стана ясно, мачът няма да се играе на 60-хилядния "Мерцедес Бенц Арина" заради концерта на Роби Уилямс. Отборът на Бруно Лабадия ще приеме Ботев на стадиона на тима от регионалната лига Зоненхоф Гроспах "Комтех Арина". Съоръжението е с капацитет от 10 000 седящи места, но за мачовете от Европа ще бъде редуциран до 6500, предават немските издания. Новината ядоса феновете на немския тим, чиито фенклуб наброява близо 50 000 души. Това прави Щутгарт петата по големина спортна организация в Германия. Имало е и вариант, при който двата тима да разменят домакинствата си, но няма развитие в тази насока.

Още по темата: общо новини по темата: 192
19.11.2013
18.11.2013
12.11.2013
20.09.2013
19.08.2013
13.08.2013
предишна страница [ 1/32 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+10
 
 
Ние,БПФК1912,като едни добри самаряни,ще им спестим този огромен разход.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Двама от Ботев титуляри за Литва при две загуби
Черно море идва в Пловдив със свито сърце! "Моряците" мачкат във Варна, но какво се случва при гостуванията?
Лудогорец към Неделев: Не се предавай!
Ботев реди контрола с отбор от Англия
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: