ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (8) | Вчера (11)
Скухрави урежда трансфер на Жоро Христов за 1 500 000 евро
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:05 / 20.05.2008Коментари (0)5699
© Plovdiv24.com
Бившата звезда на чешкия национален отборТомаш Скухрави, който в момента работи като футболен мениджър, урежда трансфер на Георги Христов за сериозната сума от 1 500 000 евро.  Това съобщи президентът на Марица Рангел Берберов, който държи 50% от трансферните права на 23-годишния нападател.

Късно снощи в канцеларията на клуба  пристигна официално писмо от Скухрави лично до Берберов, в което чешкият импресарио уведомява боса на маричани, че вече работи усилено по трансфера на Христов в елитния италиански тим от Серия А - Дженоа или в испанския Севиля. След полученото писмо, Берберов веднага е повикал на работна среща президента на Ботев Димитър Христолов и изпълнителния шеф на канарите Марин Бакалов.

В писмото си Скухрави дори сам си е поставил срок пред Берберов, че ще направи всичко възможно да финализира трансфера до две седмици. Параметрите на сделката са 500 000 евро годишна заплата за Георги, която не включва премиите за мачовете от първенствното и от турнира за националните купи на страната.

Според предварителните разговори трансферната сума, за която голмайсторът на родното първенство може да  бъде продаден най-вероятно ще надхвърли 1 000 000 евро.
"Нещата, които ни предлага Скухрави наистина са много сериозни и в никакъв случай не са кьорфишек. Офертата за цената на Жоро ще я коментираме допълнително, след като дойде, но трансферът му няма да е за по-малко от 1 000 000 евро. След безбройните спекулации и нереалната оферта на Левски, това е са пърите по-реални оферти, които идват за Христов от чужбина - с конкретни трансферни суми, с параметри по сделката и друго много важно нещо - предложени са отлични лични условия за самия футболист", коментира шефът на Марица Рангел Берберов.

Според него Марица и Ботев вече са делегирали на Скухрави правата да работи по трансфера на дългокосия голаджия в чужбина. При посещението си в Марица преди няколко дни 43-годишният чех останал силно впечатлен от качествата на нападателя. Още след първата си среща с Берберов емисарят отсякъл:  "Веднага ще му намеря отбор в Италия или Испания. Това момче има страхотно чувство към гола, това не е футболист за проби, направо ще го вземат".

Чешкият импресарио изгледал два диска с играта на Христов и веднага се заел с трансфера. Скухрави е поръчал на ръководството на Марица  да му направят и изпратят по-подробни дискове на Георги, за да бъде финализиран по-бързо, без тестове трансфера на пловдивчана.

"Освен Дженоа и Севиля, има още един испански отбор, който иска да купи веднага Христов, но засега няма да разкриваме подробности. При визитата на Скухрави в нашия клуб се разбрахме освен за  Христов, той да работи  за трансфери в чужбина и на други наши момчета", допълни Берберов.
Като е известно на срещата с чешкия гост бе обсъдена бъдеща съвместна работа и евентуален договор за взаимно сътрудничество. Рангел Берберов покани отново футболния ас да  гостува у нас по време на подготвителния лагер на маричани в Слънчев бряг през юли, когато в морския курорт се очаква да пристигне за подготовка и английският първодивизионен тим "Крю Алекзандра".

Изненадващата визита на Скукрави в Пловдив наскоро бе заради желанието на чеха да се запознае лично с работата в детско-юношеската школа на "Марица", която е  водеща в България за създаване на елитни футболисти.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Дубълът на Ботев пак спря Спартак! Саяна излезе на върха в Трета лига
Григор Димитров преодоля квалификант и е на осминафинал в Рим
Бой в Хебър! Любо Пенев изгони двама
Прекрасно! Деца от Ботев (Враца) поздравиха Георги Николов
Дубълът на Ботев на пътя на Спартак към Втора лига
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: