ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (11)
Юношите на Ботев почти сигурни първенци след победа в Дербито
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:00 / 10.05.2008Коментари (0)5184
Юношите на Ботев набор 89 на практика спечелиха първото място в регионалната група и ще играят на републиканското първенство. Това стана след победа в Дербито над Локомотив Пловдив от същия набор с 3:1 като гости. Младите "канарчета" водят със седем точки пред втория Спартак Пловдив като и на двата отбора остават по три срещи.

Тимът на Пепо Пенчев надигра съперниците си от Локомотив, като интрига имаше само за няколко минути през втората част. Срещата започна бурно за жълто-черните с гол почти от съблекалните. Асен Попов излезна сам срещу вратаря и откри головата сметка за символичните гости.

До края на полувремето действието се развиваше в средата на терена с лек превес за Ботев. На два пъти "жълто-черните" можеха да увеличат преднината си, но вратаря на Локо Денислав Шекерлиев показа класа и спаси трудните удари. Все пак "канарчетата" успяха да се възползват от превъзходството си и да вкарат втори гол. След разбъркване и неразбирателство в защитата на "черно-белите" Цветан Панайотов остана непокрит в малкото наказателно поле и успя да преодолее вратаря на Локомотив за 2:0.

През втората част юношите на Ботев намалиха оборотите и това позволи на Локомотив да вземат превес в центъра на терена. Така след една от атаките Ангел Делчев остана сам срещу вратаря на "канарчетата" Станислав Моллов и бе съборен за дузпа, отсъдена от елитния ни рефер Ангел Бекяров. Изстрелът на Тодор Тодоров от бялата точка обаче мина покрай гредата в аут.

Все пак няколко минути по-късно "черно-белите" върнаха едно попадение. След добра атака Русен Русенов изстреля топовен изстрел точно в ъгъла на вратата Ботев и не остави никакви шансове на Моллов. Интригата в мача приключи 15-тина минути преди края, когато Мариян Европов засече центриране от дясно и реши крайния изход от мача.

Известна част от срещата изгледаха президента на Ботев Димитър Христолов и изпълнителния директор на "канарчетата" Марин Бакалов. Мачът пък пропуснаха някои от юношите набор 89 на Ботев, които има вероятност да излезнат в шампионатните срещи на мъжките тимове - Костадин Гаджалов, Николай Димитров, Николай Александров и Йордан Етов.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Марица се раздели с трима опитни футболисти още преди края на сезона
Атлетик (Куклен) спечели регионалното дерби с Асеновец след гол в 94-ата минута
След Локо и Ботев - още един пловдивски отбор загуби мача си
Керкез: Предстои най-важният мач за нас, трябва да забравим за днес
Обрат! Ботев загуби от Арда, битката за седмото място се завърза
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: