ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев подпечата 31-та титла на ЦСКА със загуба 1:3
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:36 / 30.04.2008Коментари (0)7488
Ботев Пловдив допусна поредна домакинска загуба във футболния ни шампионат, този път падайки безславно с 1:3 от новия шампион - отбора на ЦСКА , узаконил и на теория 31-та си титла на стадиона на "канарчетата".

Дежурния си гол за жълто-черните отбеляза Георги Христов , като единствено той, Лилчо Арсов, Йордан Минев и Георги Какалов знаеха защо точно са на терена.

Останалите в жълто-черно бяха някак безидейни, на фона на сивите празни трибуни на стадион "Христо Ботев".

Сред цялостаната постна продукция в жълто-черно,  най-много изпъкваше Дормушали Саидходжа, който в пореден мач демонстрира рядко срещаното футболно съчетание от неумение, безпомощност, страхливост и безидейност, взети на куп. 

Тотална енигма остана защо страши-треньорът на "канарчетата" Тенчо Тенев го издържа до 65-та минута, преди да го смени, като единственото логично обяснение е, че го оставил да валира тревната покривка, тъй като Саидходжа игра с видимо наднормено тегло.

Домакините обаче бяха затруднени максимално и от отбора на ЦСКА, който благодарение на по-високата си футболна класа в момента, наложи своя стил на игра и в големи периоди от мача диктуваше събитията на терена.

Срещата започна вяло с няколко епизодични атаки на "червените" към вратата на Лилчо Арсов.

В 10-та минута бе първата реална голова опасност пред него, когато удар с глава на Неи, от непосредствена близост, срещна горната греда на вратата на Ботев.

Първото си голово положение "канарчетата" създадоха в 13-та минута, когато силен диагонален удар на Какалов по земя с левия крак затрудни максимално вратаря на ЦСКА Ивайло Петров.

След това Емил Гъргоров имаше възможност на два пъти да отбележи, в разстояние само на две минути между 21 и 22-та, но и в двата случая ударите му от около 10 метра с левия крак минаха покрай гредите.

Логичното се случи в 25-та минута , когато ЦСКА откри резултата, след кратко мелле в малкото накзателно поле. След двоен рикошет Неи успя да набута топката зад голлинията и откри сметката за армейците.

Отговорът на Ботев не закъсня и само 5 минути по-късно, в 30-та минута, главния арбитър на двубоя - Стефан Спасов, отсъди дузпа в полза на жълто-черните за игра на Данчо Тодоров с ръка в наказателното поле.

Георги Христов бе безпощаден от бялата точка, добавяйки нов гол на сметката си, която вече набъбна на 18 гола.

Футболистите на червените регираха като ужилени след изравнителния гол и отново натиснаха домакините. Така две минути преди почивката, при поредната бърза атака в червено, последва нов 11 метров наказателен удар - този път в полза на ЦСКА. Неи с отмерен удар прати Лилчо Арсов в обратния ъгъл за 1:2.

Второто полувреме предложи изключително слаб и с нищо запомнящ се футбол от страна и на двата отбора. Единтсвеното хубаво нещо в него бе майсторското изпълнение на Петре, оформил крайния резултат 1:3 с красива самостоятелна акция и брилянтен завършващ удар с левия крак в горния десен ъгъл на вратата зад Лилчо Арсов.

В иначе спокойния и преминал без напрежение, като тренировка, мач, съдията показа цели 5 жълти картона. 4 за домакините и 1 за гостите.

На централната трибуна на стадион "Христо Ботев" бяха президентите на двата отбора - Димитър Христолов и Александър Томов.

стадион "Христо Ботев" гр.Пловдив

БОТЕВ - ЦСКА 1:3 (1:2)

зрители: 0

0:1 Неи 25', 1:1 Георги Христов -д 30', 1:2 Неи - д 43' , 1:3 Петре 85'

жълти картони: Арсов, Димитров, Аврамов, Какалов (БОТЕВ) , Удоджи (ЦСКА)
Още по темата: общо новини по темата: 4
30.04.2008
30.04.2008
30.04.2008
28.04.2008






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Много специален мач за капитана на Ботев днес
Ботев следи млад нападател от Хърватия
Артур Платек: Аз доведох Попов и Конте, целта е да сме шампиони
Ботев търси успех срещу Славия с мисъл за реванша срещу ЦСКА-София
Ботев отвори нова ложа на "Колежа"! Билетите - по 120 лева
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: