ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (19)
БФС предупреди: Спираме мачовете при проява на расизъм
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:07 / 24.02.2013Коментари (20)3905
© Plovdiv24.bg
Във връзка с началото на пролетния полусезон в професионалния футбол Българският футболен съюз проведе семинар с изпълнителните директори на клубовете от "А" и "Б" група. Бяха обсъдени условията, при които предстои да се доиграе сезон 2012/2013. Въпреки скромното присъствие на ръководни представители от клубовете в Сливен, от страна на БФС на срещата бяха членът на Изпълнителния комитет Емил Костадинов, зам.-изпълнителният директор Тервел Златев, директорът на "Първенства и турнири" Антон Попов, шефът на Направление "Спортно-техническо" Неделчо Михайлов, Офицерът по почтеността Димитър Христов и бившият международен съдия и лектор на ФИФА и УЕФА Стефан Орманджиев.

Изпълнителните директори на клубовете бяха информирани да съдействат на служебните лица по време на мачовете за недопускане на прояви на расизъм, дискриминация, политическа пропаганда, както и за новите изисквания относно използването на пиротехника по стадионите.

"Нека да работим заедно за политика на нулева толерантност към дискриминацията и расизма във футбола ни. Българският футболен съюз няма никакво желание да глобява клубове, особено в тази икономическа криза, нито пък да ги лишава от точки заради непристойно поведение на публиката. Българският футболен съюз настоява клубовете да намерят работещ модел за взаимодействие със своите фен клубове и да работят превантивно срещу инциденти, тъй като ние като федерация нямаме избор освен да бъдем безкомпромисни", обясни в своето изложение Стефан Орманджиев.

Той детайлно анализира процедурата, която са длъжни да спазват през пролетния полусезон делегати, съдии и съдийски наблюдатели, когато на стадиона се появят расистки, дискримининативни или политически лозунги и плакати. Орманджиев подчерта важността на Системата за публични обръщения, която трябва да функционира на всеки стадион, както и ролята на говорителя, чиято задача е да предупреждава официално публиката по нареждане на делегата на Българския футболен съюз. В крайна сметка при прояви на расизъм и дискриминация може да се стигне дори до прекратяване на срещата и глоба за клуба от 37 500 лв., както е записано в Дисциплинарния правилник на БФС.

"Никой от нас, особено Българския футболен съюз, не би искал да се стига до там. Затова трябва да си свършим работата по стадионите", завърши изложението си пред клубовете Стефан Орманджиев, който в Сливен инструктира също делегати, съдии и съдийски наблюдатели. От Офицера по почтеността Димитър Христов клубовете и служебните лица получиха информация и за непосредствените стъпки, които трябва да предприемат при съмнения за феърплея в определен мач, както и за мерките, които Българският футболен съюз заедно с институциите взема, за да продължи ефективно да ограничава грозното явление (б.р. - визира се "черното тото", за което толкова много се тръби напоследък).

Още от съобщението на БФС:

В заключение Българският футболен съюз би искал да се обърне към всички професионални клубове и техните привърженици с молбата да спазват добрия тон и принципите на феърплея в мачовете от предстоящия сезон в професионалния футбол. Като институцията, която организира и администрира футболните първенства в България, Българският футболен съюз прави и невъзможното, за да помогне на клубовете в трудните икономически времена за всички. Надяваме се клубовете да се възползват по-пълноценно от огромния обем информация, която им се предоставя от федерацията с идеята организирането и провеждането на мачовете да се превърне в наистина професионален и гладък процес. Футболните привърженици, без значение на клубните си предпочитания, също винаги са добре дошли при нас с всякакви въпроси и информация, която би помогнала за подобряване на организацията на мачовете. Дано тази пролет приятните и положителни емоции в любимата игра надделеят.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Вие нникога няма дасе оправите расизмата вие в кривта ?
+3
 
 
А ако кажеш на някои БЯЛ расизъм ли е,или на черен да му кажеш тая новата раса дето я измислиха едни кратуни-АФРОАМЕРИКАНЕЦ
+2
 
 
Ако някой зевзек ей така,за идеята,събере 20-30 човека с тъмен цвят на някой мач и ги накара нарочно да обиждат белите играчи,дали ще спрат мача?...
-1
 
 
Добре,а буферите какви стават-маргаритки ли...пак са си същите ЦИГАНИ...
+2
 
 
Първо се закрива перуката и след него първенството.Каквато ни държавата такъв ни и футбола.-мафиотски.
-2
 
 
Да закриват циганският отбор,за да няма расизъм.
+6
 
 
В тая държава нищо не е като хората.Направо да закриват ши*аното ни аматиорско първенство.
-2
 
 
Расизма е дума измислена от локомотивците и негрите ,за да си оправдаят кражбите,мързела и простотията.Расизъм има от времето на бесите.
+12
 
 
дано има и нормални съдии да оценяват правилно и точно всички усъждания. за тях нищо не се казва в наркдбата. всички взривове идват от чернодрешковците.
+5
 
 
Ако се скандира "ЦИГАНИ" расизъм ли е , щото има един отбор дето така го посрещат навсякъде.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
ПФК Локомотив с призив към феновете за дербито срещу Лудогорец
Юноша на Ботев вкара от воле за отбора на Вили Вуцов
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
ОбС Пловдив отпусна 60 000 лева за обновяване тревното покритие на стадион "Марица"
Академик Пловдив пропусна да се изравни с Хасково в ББЛ
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: