ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (26)
Участниците на "Дан Колов" и "Никола Петров" се обявиха в защита на борбата
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:20 / 15.02.2013Коментари (2)2203
©
Участниците на турнирите "Дан Колов" и "Никола Петров" в Пловдив - борци, треньори, съдии, ръководители от 27 страни излязоха с декларация, с която осъждат препоръката на МОК да извади борбата от олимпийската програма за игрите през 2020 г.

Предлагаме ви и самата декларация.

ДО
Международния олимпийски комитет
Международната федерация по борба /ФИЛА/
Националните федерации по борба, членки на ФИЛА


ДЕКЛАРАЦИЯ

Ние, долуподписаните участници в 51-ия Международен турнир по свободна и класическа борба за мъже и жени "Дан Колов и Никола Петров", 15-16.02.2013 г. в град Пловдив, България изразяваме нашето крайно недоумение и категорично несъгласие с препоръката на Изпълнителното бюро на МОК да елиминира борбата от списъка на основните спортове на летните Олимпийски игри, 2020 г.


Ние сме убедени, че борбата е неизменен и свещен символ на олимпизма и неговите идеали от първите Олимпийски игри на древността,
съвременните Олимпийски игри, до днешни дни. Понастоящем тя обединява близо 200 страни от всички континенти на планетата - членки
на ФИЛА и Олимпийското семейство.

Освен това, бихме искали да подчертаем, че няма нито един народ в света, който да не практикува национален вид борба - еманация на дълголетни традиции и извор за обогатяване на олимпийските стилове борба.


Този забележителен спорт, съпътстващ историята на човешката цивилизация от самото ù зараждане до днес, е вдъхновявал през
хилядолетията редица гениални творци в различни области на изкуството - живопис, скулптура, литература, музика, поезия, народно творчество и т.н., които са оставили в съкровищницата на човешката духовност и култура стотици неподражаеми шедьоври. В този смисъл борбата представлява уникално явление без никакъв аналог.

Във връзка с гореизложеното, както и редица други аргументи, които допълнително ще бъдат представени на Вашето внимание, възразяваме най-остро срещу препоръката на ИБ на МОК от 12.02.2013 г., като изказваме надежда тази позиция да бъде преосмислена и борбата да възстанови своето достойно място като патриарх на олимпийското движение, негов непоклатим стълб и ярък носител на духовни и спортни ценности.

Още по темата: общо новини по темата: 7
19.02.2013
18.02.2013
16.02.2013
15.02.2013
15.02.2013
14.02.2013
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Стига с тая борба!Стига с тия щанги! Само силовите спортове ли трябва да развива България? Откъде накъде!?В една Холандия борба няма и на никого там не му пука! А по -грозно нещо от женска борба може да бъде само художествена гимнастика за мъже. Ако искаме да се интегрираме към Европа ще трябва да разберем ,че в Европа всички тия спортове,които са люпилня на мутри не вървят. Вижте ни десятката-само бокс,борба,цанги,бокс,борба,щанги. Такива ли искаме да са ни децата-безмозъчни празноглави "гардероби" като Станка Златева?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Ботев търси успех срещу Славия с мисъл за реванша срещу ЦСКА-София
Легенди на Ботев и Локо присъстваха на основаването на нов футболен клуб в Пловдив
Стана ясно кога Григор Димитров започва участието си в Мадрид
Радост на "Лаута"! Капитанът на Локомотив подписа нов договор
Ботев отвори нова ложа на "Колежа"! Билетите - по 120 лева
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: