ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Рангел Абушев: Нямам фиксидея да играя в Левски или ЦСКА
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:12 / 14.01.2013Коментари (21)4416
© Plovdiv24.bg
Нападателят на Локомотив (Пловдив) Рангел Абушев е едно от големите открития на есента в "А" група. Футболистът направи фурор с екипа на Локомотив (Пловдив) като успя да вкара 2 гола във вратата на Ботев (Пловдив) в дербито под тепетата. Малко след като отново започна тренировки с "черно-белите" Абушев говори пред "Меридиан мач" за това докъде ще стигне Локомотив (Пловдив) в шампионата, чака ли го скорошен трансфер и ще продължи ли възходът на пловдивския футбол.

Как се чувстваш на старта на подготовката?
- Всичко е наред. За щастие, аз и другите момчета сме здрави. Тренираме с настроение, макар заниманията да са тежки. Това е една важна основа, която да ни помогне в същинската част от подготовката - във Варна. Там ще наблегнем на тактическата подготовка.

Постоянно се появяват информации за оферти към теб. Има ли такива наистина?
- Имаше оферти към мен, това е факт. Но на този етап не съм преговарял с никого и не искам да казвам откъде дойдоха те.

Какво е твоето желание -да останеш на "Лаута" или да продължиш другаде?
- Последният сезон в Берое ми беше много тежко, тъй като не играех редовно. Само това беше моето желание - да съм на терена постоянно и намерих своя пристан в Локомотив (Пд). Тук играя на ниво и искам да остана. Такова е моето желание, но зависи от офертите. Не мога сам да кажа, собственикът Веселин Марешки решава.

В Берое работи с Илиан Илиев. Твой бивш съотборник Илиян Йорданов бързо премина на "Герена" и се наложи. Имаш ли желание да изминеш същия път към Левски, а защо не и към ЦСКА?
- Не искам да обиждам столичните грандове, но нямам фиксидея да играя в Левски или ЦСКА. Да, големи клубове са, но аз смятам, че за мен ще бъде по-добре да изляза от Локомотив (Пд) директно в чужбина. Това е моето желание. Ще видим какво ще се случи. Имам договор само до края на сезона и ако от Локомотив искат да остана, скоро ще трябва да преговаряме за нов договор. Ако не - аз съм свободен да преговарям, с който си пожелая.

С оглед на потенциала, който имате и селекцията, която се прави, къде е реалното място на Локомотив (Пд)?
- Нямаме поставена някаква конкретна цел като класиране, която да гоним. Това е истината и смятам, че така е по-добре. В предишни години се е случвало да поставяме големи цели, да се изхвърляме и после да се чудим защо не сме изпълнили желанията си. Затова нека сега сме по-скромни. Макар че имахме доста критици през първия полусезон, ние завършихме с едва три загуби, което се е случвало доста рядко в нашата история.

Финансово и организационно как е в клуба? Не е тайна, че бюджетът бе сериозно редуциран...
- Реално погледнато, в България едва ли има повече от 2-3 клуба, в които всичко да е наред. Във всички останали има проблеми. Вярвам, че всичко при нас ще е наред. Каквото са ни обещали от ръководството, са го изпълнили. Отделно, г-н Веселин Марешки е обещал, че ще разговаря с всички нас по финансовите въпроси в клуба и ще има някои корекции. Не се оплакваме.

Преживяхте обаче няколко кризисни момента - треньорски рокади и идването на Георги Иванов-Гонзо за ден. Как се отразява това на вас, футболистите - в понеделник един треньор, във вторник друг, в сряда - трети...
- Не е приятно. Отдавам това на факта, че Веселин Марешки тъкмо бе дошъл в клуба и все още не бе нагазил добре във футбола. Иначе не е приятно да се сменят често треньорите ти. Но това вече е минало. В момента работим с г-н Генов, мисля, че всички осъзнаваме добре какво иска той от нас и го правим по най-добрия начин.

Ти влезе в историята на Локомотив (Пд) с двата си гола в дербито с Ботев. Какво е усещането?
- Страхотно е! Това е една моя мечта от дете, която успях да сбъдна. Мечтата ми се състоеше в това просто да участвам в дерби с Ботев. А това, че вкарах два гола, вече е нещо неописуемо. Получи се страхотен двубой, празник за футбола. Много се говори за вечното дерби между Левски и ЦСКА, това наистина е голям мач, но мисля, че в последните години пловдивското дерби доказа, че е номер 1. И като харизма, и като атмосфера, и като напрежение.

Точно в този мач обаче, при 2:2 имаше невероятно положение да донесеш и успеха на твоя тим. Яд ли те е още, че тогава пропусна?
- Доста коментирахме това положение след мача. Яд ме е, разбира се. И не толкова, че щях да направя хеттрик, а че отборът щеше да спечели мача. Може би повлия, че тази ситуация се разигра буквално минута след втория ми гол. Може би съм бил леко разконцентриран, поуморен... Съжалявам, че не успях да вкарам трети гол, но смятам, че и това което направих, е достатъчно добре.

Ботев привлече силен треньор, направи мащабна селекция. Радвате ли се в отбора за подема в Ботев? Честно!
- Аз лично, да. Разбира се, че противопоставянето между Ботев и Локомотив е голямо и има доста фенове и хора в клуба, които не се радват. Аз обаче не деля нещата на Ботев, Локомотив, Марица, Спартак (Пд). Аз обичам целия пловдивски футбол, смятам, че Пловдив е най-футболният град и се радвам, че нещата се развиват в правилната посока.

Още по темата: общо новини по темата: 242
04.04.2013
29.03.2013
14.03.2013
14.03.2013
27.02.2013
27.02.2013
предишна страница [ 1/41 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Рони, браво за разсъжденията, първо стани някой тук, после мисли за другаде! Не се оставяй да ти размътят главата и после да те изхвърлят непотребен! Учи се от Христо Бонев, Едуард Ераносян и Христо Колев!
+8
 
 
До всички буфери И папагали (не до Ботевисти и Локомотивци) - Прочетете изказването и вземете пример как да комуникирате по между си. И Само Ботев :)
-13
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (3)
+7
 
 
Браво Ранга, мъжкар си и отличен голмайстор, дано успееш да се реализираш в големия футбол зад граница и в национала. Въпреки, че си един от любимите ми нападатели в БГ, доста преди да кажеш тези хубави думи за Ботев, се надявам в дербито напролет да не участваш ;).
+8
 
 
Рядко се среща съчетание на ретнитопчо и интелект,но Рангел определено го има.Не само заради добрите му думи за градският съперник.Момчето вижда как стоят нещата и както казва клубната ви легенда ,,по-добре първи на село отколкото последен в града''.Ще се радвам ако се утвърди в локомотив и намери място в националният отбор.Защото заслужаваше да е по-напред в класирането за ,,откритието на сезона'' от едно дете играло два часа в А група.Успех Рангеле и нека това което си пожелаваш да се сбъдне.
-8
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
-3
 
 
Честит празник на една голяма част от феновете на Локо Пд. Да са живи и здрави и все така всеотдайно да подкрепят любимото Локо. Банго Василий е най-големият празник на циганите в България. Това е циганската Нова година.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Легендарен отбор от Бундеслигата следи играч на Локо! От "Лаута" искат 3 млн. евро
Наш национал: Локо (Пд) играе най-стойностния футбол в България
Изборът е направен! В Локо решиха къде ще проведат лятната подготовка
Фенклубът на Локо с емоционални кадри на фона на "Радост и тъга"
17-годишен талант тренира с представителния отбор на Локомотив
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: