ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Претенциите на Берое са повече от неоснователни
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:24 / 29.02.2008Коментари (0)3081
© Plovdiv24.com
Казусът "Иво Иванов и Жельо Желев" става все по-заплетен. В общи линии ситуацията е следната - Берое се разпадна, всички футболисти - юноши и неюноши на клуба - разтрогнаха и тръгнаха да си търсят нови клубове. Ботев се възползва от ситуацията и взе на проби трима футболисти - Николай Харизанов, Иво Иванов и Жельо Желев. Те бяха готови да подпишат договори, но екс-шефът на старозагорци Николай Банев реши да обжалва решението на Арбитражната комисия и за няколко дни всички, разтрогнали с Берое останаха, така да се каже, "висящи". В този момент те не можеха да подпишат професионален футболен трудов договор с никой тим, но тримата решиха да подпишат предварителен такъв. Съвсем в реда на нещата. Малко по-късно обаче, бивши футболисти, легенди и секретари на клуба решиха да възродят тима. Към новия Берое се присъединиха Жельо Желев и Иво Иванов, от добри чувства към клуба и родния си град. За съжаление обаче, те вече си бяха сложили подписите под документ на ПФК Ботев и имаха задължение към пловдивския тим.

Нека изясним ситуацията. В периода, в който Арбитражната комисия трябваше да реши чии са футболистите на Берое, които разтрогнаха на първия арбитраж, те все още бяха футболисти на Берое(тъй като на практика жалбата, внесена от Николай Банев, явявайки се в момента един вид спасител на Желев и Иванов, отхвърли предишното решение на Арбитражната комисия, а именно че футболистите разтрогват). Този факт обаче не пречеше по никакъв начин двамата да подпишат предварителни договори с Ботев.

Много се спекулира около това понятие, но какво всъщност е този предварителен договор? Може би само Марин Бакалов и двамата футболисти знаят какво пише в него, но в общия случай предварителните договори задължават футболистите да подпишат в бъдеще трудов договор. Сам по себе си предварителния договор не значи нищо повече от това.

Интересно е, че голяма част от футболистите на Берое по време на периода, в който нямаше отбор, не тренираха, а Иванов и Желев водеха подготовка с Ботев. Ръководството на старозагорци заяви, че ще плати разходите за двамата по време на подготовката, но има и доста други неща - Иво Иванов беше готов за титуляр в защитата на Ботев и се обигра в няколко срещи с колегите си. А когато избяха, веднага трябваше да се търси резерва - на практика провали подготовката на тима в дефанзивен план. Това няма цена.

Черешката на тортата обаче беше пресконференцията на тима и изявленията на легендата на клуба Петко Петков. "Те са наши юноши и не можем да се откажем от тях." Веселин Минев и Димитър Телкийски например, също са юноши на Ботев, но "канарчетата" се отказаха от тях за тяхно благо. Защото докато "канарчетата" кретаха в средата на таблицата, двамата играха в Шампионската лига. Би било логично Иво Иванов и Жельо Желев да продължат кариерата си в по-добър тим, за тяхно добро ще е, ако старозагорци ги пуснат в Ботев. Но може би вече е късно. Дори да се върнат, двамата едва ли ще запишат и минутка с екипа на "канарчетата".

Най-тъжното е, че някой най-вероятно е излъгал момчетата относно ситуацията. Интересен "риторичен" въпрос зададе Петков по време на пресконференцията - "Не мога да ги разбера юристи ли са, левскари ли са?" Отговорът не е труден - юристи са. Съвсем нормално е в един професионален футболен клуб да работи юрист, който да е наясно с подобни ситуации. Или най-малкото да знае какво означава "предварителен договор". Лошото е, че докато се преорганизират, Берое не са си намерили юрист и в момента се излагат.

"Как от Ботев ще искат пари от Берое? Какво са направили?" Отговор - подписали са предварителни договори с Желев и Иванов. Защо да искат пари ли? Всички гледаме Висшата лига на Англия и ще си позволя да дам съвсем скорошен пример оттам. Джон Оби Микел подписа предварителен договор с Манчестър Юнайтед. По-късно обаче от Челси решиха, че той ще им е доста полезен и платиха солената сума от 16 милиона, за да "развалят" предварителния договор и да подпишат нов с Оби Микел. Ето това са направили Ботев. Ако от Берое искат Иванов и Желев - нека платят трансферна сума.

Е, в случая с Оби Микел имаше развитие, като се оказа, че договорът му с Манчестър Юнайтед не е бил истински и сега Челси си искат парите обратно. Разбира се, ако договорите на Иванов и Желев не са били истински, Ботев ще върне парите, които Берое трябва да плати за правата на двамата играчи. За съжаление(на старозагорци), единствените доводи, че има нещо нелегитимно около тези договори са, че те не били подписани в присъствието на нотариус. Повечето от читателите са подписвали трудови договори, нека си спомнят дали там е имало нотариус. Не е имало и то защото просто няма нужда.

Не искам да оспорвам футболните качества на Иво Иванов, но изглежда има проблем с барманството. Футболистът е казал, че би станал барман, вместо да играе в Ботев. Изглежда обаче никъде не са го харесали, тъй като той записа няколко мача с Ботев, а не сме го виждали по заведенията.

Още по темата: общо новини по темата: 17
27.05.2008
16.05.2008
21.04.2008
21.04.2008
07.04.2008
03.04.2008
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Италианци искат талант на Ботев, "канарчетата" са склонни за продаване
Феновете на Ботев плащат 15 лева за мача в Бистрица
Бенефис! Лъчо Балтанов с последен мач за първия отбор на Ботев
Ботев обяви щаба на Керкез! Новият договор подписан с Платек
Официално: Керкез остава в Ботев до 2026! Треньорът със силни думи към феновете
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: