ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ясен Петров: Локомотив не е напълно готов
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:18 / 17.02.2008Коментари (0)3213
© Plovdiv24.com
Локомотив (Пд) приключи лагера си в Анталия не само без загубен мач, но и без допуснат гол. Днес, на връщане в Пловдив, тимът ще изиграе контрола със Свиленград. Треньорът Ясен Петров говори за зимната подготовка и пролетния дял от първенството.

- Г-н Петров, остават две седмици до старта на пролетния дял от първенството. Доволен ли сте от подготовката?
- Да, свършихме добра работа на първия лагер в Сандански. В контролите в Анталия пък записахме добри резултати. Свършихме доста груба работа - и като обем, и като качество. И то по най-добрия начин. Винаги има какво още да се желае. Има още две седмици до подновяването на първенството. Дотогава, а и в хода на шампионата ще се стараем да решаваме проблемите. Те са неизбежни, възникват след всеки мач.

- Какво ви зарадва в Турция - играта или мачовете без допуснат гол?
- Ако трябва да бъда искрен, не съм очарован кой знае колко от играта. Може би в последните два мача, в отделни моменти, загатвахме, че момчетата могат да играят футбол. Няма как обаче да не съм доволен от старанието. Срещнахме отбори, които са физически и тактически много добре подготвени и не отстъпват в единоборствата. Това е нещо, което успяхме да усъвършенстваме. Не отстъпихме на нито един тим - нито в единоборствата, нито в темпото. Не успяхме да играем много добър футбол, но пък подготвихме много добре отбора физически.

- Кои са силните страни на Локомотив?
- Имам мото, то е основата на работата. На първо място е колективът. Едно от нещата, което се набива на очи, е, че съумяваме да опазим вратата си суха. Естествено искам да отбелязваме повече голове. В някои от мачовете бяхме бедни в това отношение, но в последните две срещи в Анталия загатнахме, че можем да стоим по-добре в офанзивен план. Ние, треньорите, също направихме експерименти с тактическата схема. Общо взето, вече сме наясно как трябва да започнем пролетта. Желанието ни е Локомотив да може да променя начина си на игра във всеки един двубой в зависимост от това какъв е резултатът.

- Споменахте схемата. Различно ли ще изглежда Локомотив в сравнение с есента?
- Не бих казал, че ще е много по-различен. Работата ни е да избистряме играта. Не съм убеден, че сме напълно готови с игровия си облик. Има много нови момчета, които още опознават останалите в отбора. Надявам се в хода на шампионата младите да се адаптират бързо. Целта е да направим от Локомотив отбор, в който има конкуренция на всеки пост. Тя вече се заражда.

- Ще дадете ли персонална оценка на играчите?
- Поощрявам старанието на младите, затова и съм доста критичен към тях. Но в този етап от подготовката не бих отличил никого. За мен е много важно как работи колективът.

- Доста футболисти напуснаха Лаута, достойни ли са заместниците им?
- Всички футболисти са важни. В Локомотив няма титуляри и резерви. Нашите играчи трябва да докажат, че имат място при титулярите. Ние, треньорите, ще опитаме да бъдем достатъчно справедливи. Ще пускаме хората, които най-много желаят да играят и побеждават с Локомотив.

- Какво не успяхте да свършите като селекция тази зима?
- Не взехме нито един, който е от така наречените класни играчи в първенството. Причината е ясна, те са доста скъпи. Привлякохме футболисти, които са с разтрогнати договори или с контракти, които изтичат през лятото. Даже някои от тях ние ги брояхме като наши футболисти от следващия сезон. Най-голямата загуба за Локомотив е продажбата на Мартин Камбуров. Клубът направи най-доброто за него и двете страни са доволни. Знаем, че футболът е пазарна икономика. Цената на един играч се определя от търсенето. А Мартин бе един от най-търсените през зимата. Желая му успех. Той обаче ще липсва на Локомотив. С нaличните футболисти обаче ще направим всичко възможно отсъствието му да не се забележи. Бъдещето на Локомотив е в младостта.

- Какво е решението ви за Том, доволен ли сте от другия чужденец - Карим Израилов?
- Карим е роден през 1987 г. Млад е, има бъдеще. Всеки един българин на неговата възраст ще ни струва много по-скъпо. На чужденците е нужно време за адаптация. Ние ще му го дадем. Бъдещето е пред Карим. Той може да помогне на Локомотив. И, разбира се, Локомотив може да помогне на него. За Том пък всичко ще е ясно до няколко дни. Той също е един млад, има бъдеще. Общо взето, мотото в нашия клуб е: работа, работа и много работа.

- Избистрихте ли вече титулярния състав?
- Казах вече - няма титуляри и резерви. Има стартови 11 и такива, които са много важни. Хората, които ще влизат резерви, са нашите трима жокери. Всеки един от тях е толкова важен, колкото и онези, които започват мача. Това трябва да е ясно на всеки.

- Да очакваме ли да насочите силите си за купата?
- Ще бъда много искрен. Ще работим мач за мач. Всеки един мач ще играем за победа. Желанието ни е да стигнем колкото се може по-напред и за купата, и за първенството.

Източник: Gong.bg

Още по темата: общо новини по темата: 149
02.03.2008
28.02.2008
27.02.2008
26.02.2008
24.02.2008
22.02.2008
предишна страница [ 1/25 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Премина от Локо в АЕЛ, но сега го очаква още по-силен трансфер
Емо Наков: Нефутболни съветници на Жоро Илиев уволниха Едо през 2004 г. Огромна грешка!
Неопитни съдии за мачовете на Локо и Ботев
Бърза реакция на футболистите от Локомотив, подкрепиха младо семейство в тежко положение
Локо посъветва феновете си да дойдат по-рано в "Коматево"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: