ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (20)
Номинации за Футболист на Пловдив 2007: Стойко Сакалиев
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:55 / 24.12.2007Коментари (0)4345
© Plovdiv24.com
Стойко Сакалиев е роден на 25 март 1979 година в Бургас. Започва кариерата си в Черноморец, преминава през Нафтекс и през 2004 година стига до ЦСКА. През сезон 2005/06 вкарва 10 гола и става водещ голмайстор на ЦСКА. Премина под наем в Локомотив тази есен, след като не успя да се наложи в състава на Стойчо Младенов.

Блиц интервю:

- Как оценявате представянето си през 2007-а?
- Сам на себе си да давам оценки не е прилично, има кой да дава оценки, но с оглед на това, че Локомотив върви доста напред и показва добри игри - макар че в последния мач изгубихме точки - говори че всички футболисти, които играят и взимат поне малко участие, това означава че всички са в една добра форма и се представят блестящо, включително и аз. Макар, че да бъда по-конкретен в последните два мача не съм доволен от своето представяне.

- Кой беше най-трудният момент за вас през изминалата година?
- Труден момент беше когато нямах възможнст да се докажа в ЦСКА, тъй като не ми гласуваха доверие. Хубавото е, че стана така, че дойдох в Локомотив Пловдив и благодарение на Локомотив почнах пак да играя и лека полека да си връщам формата, в която трябва да бъда, но мисля, че има още какво да се желае.

- Оптимист ли сте за своето бъдеще и това на Локомотив?
- Моето бъдеще е ясно, че моят договор приключва 2008-а догодина лятото и продължава 2009-а с ЦСКА. Вече хората, които са на високо равнище, те преценяват дали Локомотив ще се бори да ме купи, или дали ще стане така аз да продължа футболната си кариера в ЦСКА.

- Мислите ли за трансфери през 2008-а?
- Ако евентуално някой добър отбор от чужбина ми предложи добри условия, бих приел. Но ако няма, се съобразявам с това в момента.

- Къде ще прекарате коледно-новогодишните празници?
- Нова година съм с моята приятелка Райна на Пампорово, с трима-четирима мои колеги, Георги Чиликов, Данчо Тодоров и още двама, с които едно време играх в Нефтохимик, Милен Георгиев и Станимир Димитров, който в момента е футболист на един казахстански отбор.

Мнението на Plovdiv24.com:
Голяма част от футболната общественост в Пловдив подходи доста скептитично при идването на Сакалиев. Всички очакваха високомерна примадона с много притенции и малка заслуги на терена. Всички бяха категорично опровергани. Сакалиев доказа, че е професионалист и се раздаваше във всяка една секунда докато бе на терена. Много пъти когато излизаше на смяна трудно се движеше от максималното изтощение.

Бургазлията не крие своите симпатии към ЦСКА, но показа огромно уважение към клуба който го храни. Безспорно доказателство бе факта, че без да се замисли на практика унищожи възможността да се завърне при „армейците" излизайки да играе срещу тях за Купата. Сакалиев безспорно е едно от преоткритията на сезона и постепенно навлезе в познатата добра форма, позната от престоя му в Нефтохимик.

Мнението на специалиста - Стоян Грозлеков, lportala.net:
Приет с недоверие и скептицизъм, за отрицателно време Стойко показа, че от него си мирише на футбол, класа и зрялост. Очакванията, че на Лаута ще цъфне "примадона" от която ще смърди на високомерие и лайв стайл както на терена, така и извън него се оказаха безпочвени. Играта на Локомотив нямаше да е същата без играта на Сакалиев, най-вече в повечето мачове, когато щурмувакът Явор Въндев бе извън строя. Двамата с Камбуров се оказаха без алтернатива в нападението и оформиха най-добрия атакуващ тандем, който Ясен Петров можеше да извади тази есен.

Това, за което Сакалиев може да съжалява, че има повече греди, отколкото попадения в противниковите врати. Както и да бъде оценен, то ще е с поне един пункт по-надолу, заради факта, че софийските медии без притеснение показват непрофесионалната си наглост да интервюират като по сценарий Саката и разбира се без да пропуснат възможността да го питат за неговия ЦСКА. Оттам нататък е видно, че нападателят не крие, но и не парадира със симпатиите си в червено. Може би е по-мъжко така, отколкото да "обърне плочата" и да се врече във фалшива черно-бяла вярност. Достойнствата му за Локомотив са на терена, а за точно там се пита в анкетата.

Още по темата: общо новини по темата: 17
09.01.2008
09.01.2008
07.01.2008
02.01.2008
25.12.2007
23.12.2007
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Тежък жребий за Марица! Пловдивчанки в една група с ЦСКА, Левски и Славия
Георги Дерменджиев: Готови сме за финала! Няма фаворит, Ботев иска да се докаже пред феновете
Официално: Продадоха 10 000 билета за финала за Купата
Отварят две каси на Националния стадион в деня на финала
Григор Димитров приключи в Рим, следващото му участие е на "Ролан Гарос"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: