ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Петровден - стародавният празник на Локомотив!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:41 / 29.06.2012Коментари (33)6447
©
Петровден е - стародавният празник на Локомотив (Пловдив)! Преди десетилетия, на днешния ден привържениците с най-голяма тържественост се черкували в някой от храмовете, издигащи снага на Трихълмието: "Св. Неделя", "Св. Богородица", "Св. Св. Константин и Елена", "Св. Параскева", "Св. Петка".

Непосилно е днес да разгадаем промисъла на предците, избрали Петровден за Патронен празник. То би могло да е свързано с Вярата - каменно твърда, онази вяра, която запазила християнството през вековете, давайки опора на всинца. Именно нейната несломимост може би въжделеели за Клуба основателите, избирайки Петровден.

А възможно е Празникът да свързва с тогавашния герб на Пловдив - чиито преплетени ключове отпращат към св. ап. Петър. Защо не тази да е търсената връзка, между Клуба и Града. Свързаност, въплътена най-точно от името: ПЛОВДИВСКИ СПОРТКЛУБ.

Ала и с каквато първопричина, традицията за черкуване на Петровден пламтяла сред тогавашните привърженици. Уви, септември на 1944 г. за дълго посякъл това...

Днес, вглеждащи се и опознаващи делата на предците ни, време е да влеем нова сила в изконната традиция: да открием пример и вдъхновение от нашите дядовци и бащи, устремявайки се към добрите бъднини на Локомотив. С твърдокаменна вяра в сърцата!
Честит празник!

Източник: Lportala.net

Още по темата: общо новини по темата: 222
01.10.2012
20.09.2012
20.09.2012
19.09.2012
19.09.2012
17.09.2012
предишна страница [ 1/37 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Тея заприличаха на македонци. То не беше годината, то не бяха беси, сега пък и Петровден.
+5
 
 
Не знам защо е тази омраза между феновете на пловдивските отбори???Едно време бяхме заедно сега не можем да се гледаме!Вярвам че тази омраза е само между 11-12 годишни интернет-пуберирна които целия живот минава пред комютъра и който дори не са стъпвали на мач, и дано да е така наистина!
+1
 
 
Дядо ми Бог да го прости е един от основателите на Спортклуб/Борис Константинов се казваше/,той ме заведе на 6 годинки на мач на Локомотив и от там започна любовта на която никога не съм изневерявал!Гордея се с това че съм ЛОКОМОТИВЕЦ.Разпространил съм тази любов дори в северна България,където имаме симпатизанти.ЛОКОМОТИВ това е моят живот!
0
 
 
Как беше отразен празника от другият отбор и кога.Крайно време е да се разберете на кой отбор сте наследници,как се казвате,коя ви е рожденната дата,и ка се наричате.Кога за първи път празнувахте годишнина.С името на бащата,майката или на случаен превоз.Кои сте вие.Защото в цяла България обиждат града ни на цигани ,където и да се появите.Вие не сте смях за Пловдив а срам.
+2
 
 
Аз си мислех, че е деня на транспортния работник. Бас държа и не само аз, а много почитатели на "Юве" ама нейсе. Днес те научиха нещо ново. Утре сигурно ще честват и фестивала на жрицата на змията като старите беси.
-3
 
 
Честит празник Локомотив! Сколко ще бием папагалите на есен 4:0 , 5:0 или пак ще им вкараме 7 гола?
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
+2
 
 
Безсрамници ! За какъв комунизъм говорят като благодарение на партията се затрива СПОРТКЛУБ и неговите разклонения,за да може ЖСК да му открадне мястото в А група.Не ровичкайте кокалите на мъртвите.Ако има господ той вижда !
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
+5
 
 
Тази година се сетихте.Малко късничко но все пак.Да това е патрона на Спортклуб,но не и на Локомотив.Срамота е да се сравняват двата.Особенно след 25 юни 1939г 2 на 11.А днешните смърфове дори и не са наследници на ЖСК.Хубаво е да се прочете Държавен вестник бр 102 вторник от 27 11 2001г.Там пише как на основание член 6 във връзка с чл.231 алинея 3 от кодекса на труда кой си сменя седалището и къде отива.Останалото са вариации на тема.Дори купената титла е във Кюстендил.Ч.И.Д. на всички именници и фенове на Спортклуб-отбора унищожен от пролетариата който носи сега съветско име на превозно средство.Добре че им напомнихте кой уж бил бяаща им.Те не знаеха допреди 2 години.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Локомотив взе дербито с Ботев! "Канарчетата" с червен картон, Пепи Андреев с два гола
Томаш и Керкез отсвириха дербито Локо - Ботев в Трета лига
Кадри от дрон: Вижте как върви изграждането на козирката на Трибуна Спортклуб
Фенклубът на Локо преди дербито с Ботев: Нека подкрепим момчетата! Пловдив е черно-бял!
Локо се включи в благотворителна кампания! Урни и турнир на "Лаута" в помощ на млад пловдивчанин
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: