ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (14) | Вчера (22)
Зам.министър Иван Ценов откри зала по стрелба за хора с увреждания
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:27 / 20.03.2012Коментари (0)951
В Пловдив в Световния ден за социална работа зам. министърът на физическото възпитание и спорта Иван Ценов, зам. кметът на Пловдив по спорт и социална дейност Георги Титюков и директорът на Общинския комплекс за социални услуги "Св. Георги" Апостол Делев прерязаха лентата на зала по спортна стрелба с пневматично оръжие за лица с увреждания.

Залата е с 4 коридора и е създадена и оборудвана изцяло със средствата и труда на възпитаниците на Комлекса. В работилниците тук са изработени дори машинките за автоматично приближаване на мишените, чрез които се проверяват постиженията на стрелците.

"Работата по тази зала - боядисването, подреждането, изработването и монтирането на машинките - създаде много емоции в нашите възпитаници. Освен това средствата, които трябваше да отделим за всичко това, ако не ползвахме собствен труд, щяха да бъдат непосилни за нас", разказа Апостол Делев пред гостите.

Първи в мишените се прицелиха Иван Ценов и Георги Титюков, веднага след тях и двама от възпитаниците в Комплекса. "Започваме редовни занимания по спортна стрелба и съм убеден, че ще постигнем много добри резултати така, както това вече се случва и с групата по джудо тук", сподели треньорът Петър Петрушев.

Залата по стрелба е най-новата спортна придобивка на Комплкекс "Св. Георги", който тази година ще отбележи 60 годишен юбилей. В последните години в спортния салон на Комплекса се развиват баскетбол, волейбол и джудо; във фитнес-залата и в още едно закрито пространство се практикуват гимнастика, тенис на маса и канадска борба, а с откритите игрища, разположени на площ от 3 500 кв.м. има потенциал за още спортове за лица и деца с увреждания. Гордост за всички в Комплекса е, че възппитаниците му се включват редовно в редица състезания и имат спечелени над 34 награди от 1 до 10 място.

"От миналата година пред ръководството на Комплекса стои една амбициозна цел - да създадем Социален спортен комплекс, в който да могат да практикуват различни видове спорт хора с психически и физически увреждания от целия регион", презентира идеята Апостол Делев след обиколка на спортните съоръжения.

Той обясни още, че досега са се справяли със собствени средства и труд, но това, което остава - реновирането на външните спортни игрища - няма да успеят без помощта на Държавата и Общината.

Запознат от по-рано с идеята от народния представител от 17 МИР Пловдив Област Димитър Лазаров, зам. министър Иван Ценов сподели, че тук, на място, е впечатлен от направеното в Комплекса. Той се ангажира да говори с министър Свилен Нейков и да се търси вариант за подпомагане модернизирането.

"Ние сме длъжници на хората с увреждания - години наред те бяха крити от обществото и сега трябва да се вложат много средства за социализация. Добре е на места, където нещо се прави - като този Комплекс - Държавата да дава своята лепта," каза още зам. министърът.

По информация, събрана след официална кореспонденция между Комплекса, РЗИ и Сдруженията и Съюзите на инвалидите в региона, хората с увреждания в пловдивска област са около 20 хиляди.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Потвърдено! Националният отбор на България ще домакинства на стадион "Христо Ботев"
Школата на ФК Пловдив с шестима национали на България
Белия с положителен баланс срещу Ботев, но без успех в последните три мача
Юношите на Спартак с две победи на "Тодор Диев"
ФК Марица след изпадането: Бъдете с нас и в трудните моменти, подкрепете ни!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: