ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (23) | Вчера (24)
Дублиращият гребен канал влиза на сесия
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:44 / 09.03.2012Коментари (26)7407
© Plovdiv24.bg
Изменение на подробния паркоустройствен, застроителен и регулационен план на "Спортен комплекс Отдих и култура" във връзка с изграждане на "Дублиращ гребен канал за загряване на състезателите" ще разглеждат общинските съветници на Пловдив на предстоящото заседание на 15 март, става ясно от материалите за сесията. Предложението е внесено от кмета Иван Тотев

Смисълът от изграждане на допълнително водно трасе, необходимо за подгряване и охлаждане на състезателите е съществуващия Гребен Олимпийски канал да се превърне в Световен център на гребните спортове, както и възможността за създаването на изключително привлекателна зона за отдих и развлечение на гражданите и гостите на гр. Пловдив. 

Новопроектираният канал заедно със съществуващият такъв гребен канал ще създадат водна площ от 470 дка, която ще подобри микроклимата на много топлия град, като ще намалят средно с 2-3 градуса температурата през летния период. Създаването на новото трасе освен използването му за републикански, регионални и основно гребни състезания от европейска и световна величина, ще бъде най-атрактивната и предпочитана зона за отдих на пловдивчани. Към предлаганото трасе ще се предвидят, със сравнително малко средства, изграждането на водни атракции за всички, като считаме, че тази база ще привлече особено младите хора на града и ще им предостави отлични условия за спортни занимания, както за развлечение така също и за тренировки с цел възпитанието на младежите в Олимпийските ценности. 

Водното трасе ще бъде с естествени брегове, без бетонови намеси и с дълбочина не- повече от 1,50 м. Нивото на водата следва да бъде на едно ниво с това на съществуващия гребен канал. Ширината на новото трасе да се предвиди не по-малко от 50 метра, като се обособяват две връзки, при финала и при старта на съществуващия гребен канал. Трябва да се използват всички подходящи места за създаването на уширения с цел обособяването на зона за водни ски и други водни атракции и новото трасе, заедно със съществуващото, следва да отговарят на световните стандарти за провеждането на женски и мъжки спортни състезания, става ясно от предложението.

Необходимата атракционната инфраструктура е обслужващи сгради, градинска кафетерия, обиколна алейна мрежа- разделно обособена за пешеходци и велосипеди, урегулиране и оптимизиране на съществуващата зоологическа градина-, преценяване на възможността за нейното разширяване, проучване възможността и регулиране терен за кампус - от шатров тип за зелено училище и анализирани и предвиждане на открити площадки за отдих.
Още по темата: общо новини по темата: 72
21.02.2023
23.08.2022
20.04.2022
03.02.2022
10.08.2021
18.02.2021
предишна страница [ 1/12 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Пак някой ще лапа яко , за пловдивчани - чеп ! И къде по точно ще е 2 ри канал , ще изсекат малкото останали дървета , мръсни , ненаяли се селяндури !
0
 
 
Христо Марков СМИСЪЛЪТ ОТ ВТОРИ ГЕБЕН КАНАЛ - СВЕТОВНО ПО ГРЕБАНЕ - МНОГО чУЖДЕСТРАНИ СЪСТЕЗАТЕЛИ И ТУРИСТИ! - МНОГО ПАРИ ПОХАРчЕНИ ОТ ТЯХ В НАшИЯТ ГРАД КАКТО И РЕКЛАМА ЗА ГРАДЪТ НИ КАТО ТУРИСТИчЕСКА ДЕСТИНАЦИЯ - ПО ДОБЪР БИЗНЕС КЛИМАТ В ГРАДА НИ ЗАРАДИ ПОХАРчЕНИТЕ ОТ ТЯХ И БЪДЕщИТЕ ТУРИСТИ СРЕДСТВА - ПО ДОБРО РАЗВИТИЕ НА ГРАДА - ПО ДОБЪР ЖИВОТ ЗА ГРАЖДАНИТЕ НА ПЛОВДИВ!
+3
 
 
Аз също съм за екологията,но втори гребен канал трябва да так ще е добре за града ни.
+1
 
 
Браво аз сам за тия еко,меко кадеса да подар парковите около гребната а това сас водните ски е супер аиде да става по скоро
-3
 
 
Нямам никакво обяснение защо пловдивчани си мълчат на тази поредна глупост и унищожаване на цяла еко-система без никакви ползи за града...
-3
 
 
Всичко мара втасала...та втори гребен канал. Абе оправете улиците първо, стига с тия грандомански идеи. Какви състезания по гребане, какви пет лева ? Световното е 5 дни. После какво правим ? Ще ни окрадат парите тези, друго няма да направят.
+5
 
 
А хотела, който са започнали да изграждат, него няма ли да го вкарат в дневния ред на местния парламент?
+11
 
 
Честно казано доскоро бях противник на тази идея - по-скоро от някаква носталгия към стария парк (който го няма от 20 години). Преди известно време се разходих по старите алеи. За съжаление мястото се превърнало в пущинак от храсти, защото големите дървета ги изсекоха поголовно отдавна. Това място никой скоро няма да го изчисти за парк и все повече си мисля, че това ще е шанс за него да бъде използувано. На знам какви пари ще донесе на града като знам какъв стопанин е общината, но дано да се случи за децата ни поне да има къде да се забавляват и разхождат. Така че успех и ще видим.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Оперираха успешно Георги Николов! Известен мениджър с голяма помощ за нападателя на Ботев
Най-добрият български съдия свири решаващ мач на Спартак
Готови сме за Световното в Пловдив! Зарибиха Гребния канал с 670 кг шаран
През 2020: Драганов свири полуфинала между ЦСКА-София и Ботев! Варненецът носи късмет на "червените", отново ли ще е така?
ПФК Берое: Треньорът Ачиари и футболистът Алгара не са си раздавали шамари, юмруци и ритници
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: