ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (8)
Пътят на волейбола минава и през Плейбой
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:01 / 04.03.2012Коментари (0)7384
© bulphoto
Признанието е на секс-символа на Марица Диана Малинова

Знаете ли по какво се различават Италия и България? На Апенините дори папата, без значение какво име носи, разглежда списанията със секс-символа на волейболната индустрия Франческа Пичинини (абе и на италиански ли Пичинини означава това, което и на български!?). Докато у нас всеки тим има поне по две Пичинини, но нито патриарх Максим ги знае, нито са се превърнали в индустрия. А като видиш капитанката на Марица Диана Малинова ти се приискват много неща. Най-малкото е да пратиш щерка си да тренира волейбол. За да е сигурно, че ще стане красиво момиче. А и умно, както показва бързата ми среща с Диана в симеоновски хотел. Нищо лично, просто там са настанени носителките на купата при участието им на турнира в София, който те спечелиха. И вече са на една ръка разстояние от титлата. От историческата титла. Но с волейбола като професионален спорт до тук. Защото женската му разновидност колкото не е професионална, толкова пък е красива.

Затова и директно подхващам Диана: "Не ви ли е яд хубавите спортистки, че някакви Златки трупат слава с едни голи снимки, докато вас дори може да не ви забележат. Нищо, че всеки ден тренирате зверски. Хем да сте добри, хем да сте красиви, хем никой не ви знае". Мълчи. Явно темата й е чужда. А и нея я знаят. Два пъти я избираха за Мис Волейбол. И какво от това? Продължава да е всеки ден в залата. Даже с дъщерята, когато няма кой да я гледа. И тренира здраво, за да има кой да показва занаята на по-малките в отбора. "Какво имате против Златките? Красиви жени са, щом така се въртят около тях. Ние сме друга порода, подобни неща малко...", категорична е капитанката на Марица.

Не знам какво означава многоточието. Но знам какво означава това многоточие в очите на феновете в зала Христо Ботев, дошли да гледат мача с Левски. Затова и си питам директно: "Защо в женския волейбол ги е срам да си отгледат секс-символ? Да си имаме наша Пичинини? Нивото на спорта е толкова ниско, че поводът да си в залата е да изплакнеш окото. Ами тогава клубовете да се възползват от това. Защо някоя от вас да не се появи в Плейбой да речем. Двойничката на кучката от Стъклен дом мълчи. Май сгафих с въпроса, очаквам всеки момент да ме заръфа..."Това е наистина спасителен ход за спорта ни. Не Плейбой, а красотата. Макар, че и списанието е ход (За Пичинини също. След нейните снимки там, посещаемостта на женските мачове скочи с 31 процента - б.р.). Аз мислех такива неща за клуба ни, за по-провокативни календари. Но във волейбола в първите отбори са деца на по 15-16-17 години. Как ще реагират родителите, как ще погледнат хората? Все още има някаква бариера. Време е обаче да си променим мисленето. Не може в Германия някакъв женски футболен отбор да се снима гол при положение, че половината са страшни кобили. При това говорим за съвсем друга фотография. Във волейбола има страшно красиви момичета. Защо да не ги снимат по-така, да ги покажат в рокля, в бански, това ще е реклама за спорта ни. Кой не иска дъщеря му да е красива", категорична е Малинова. Някои закостенели чичковци биха й връчили "Златна Малинка" за подобно мислене. Защото мисли. Защото не е като онези от комисията, на които им потънаха гемиите, когато в спорта влязоха клиновете.

Навремето около красивите ни волейболистки беше пълно с футболисти. Звездата на ЦСКА Расмик Григорян дори качи 15 кила от любовна мъка по Тони Зетова. Сега обаче е различно. "По-актуални са плеймейтките и фолк-певиците. Ние хем тренираме на Лаута, хем футболист не сме виждали. А и шефовете гледат да държат момичетата по-далеч. Сигурно защото повечето са от Ботев", смее се Диана. Отказва обаче да разкрие подсвиркват ли след нея, направи ли тигел по Главната. Все пак, семейна жена е, с дете. "Взехме купата, но все още никой не ни познава", подхвърля красавицата.

Диана отива да се снима след последния отговор. Така позира, така излъчва позитивизъм, красота, чар, че ти става кеф как родният волейбол си има секс-символ. И това не е срамно, напротив. Светът се крепи на секс-символите. От Клеопатра до Мерлин Монро. Волейболът - също. И женският такъв у нас ще е жив, докато произвежда жени като Диана Малинова.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Единствената чужденка в Марица напусна клуба
Млад турчин с много голям опит е новият треньор на Марица
Атанас Узунов към маричанки: Аз и моите колеги имаме една голяма мечта, свързана с вас
Кметът към маричанки: Поклон пред вас! Пловдив ви е признателен!
Изненадваща раздяла! Треньорът, който спечели 3 титли и 3 купи, напусна Марица
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: