ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Бултрасите: На 6-ти януари всички Ботевисти в Калофер
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:27 / 03.01.2012Коментари (136)12008
© Plovdiv24.bg
Бултрасите излязоха с обръщение по повод навършването на 164 години от рождението на Христо Ботев.

Публикуваме ви текста без редакторска намеса:

На 6-ти януари 2012 година цяла България ще се поклони пред един велик човек. Навършват се 164 години от рождението на Христо Ботев. Безсмъртен син на Майка България, дал живота си, за да бъдем ние сега свободни и горди българи. Христо Ботев е от тези, които се раждат, но никога не умират и спомена за него е вечен.

Точно в 9:00 часа, на Колежа, венци ще бъдат поднесени от всички фенове на най-стария български клуб, Сдружение Ботев Пловдив и ПФК Ботев Пловдив. Веднага след това, в 9:30 часа всички заедно потегляме за родния град на Ботев, Калофер, където от 11:00 часа ще отдадем почит в родната му къща и ще се включим в традиционната церемония.

Ако няма с какво да пътувате, може да се запишете в тату студиото на Божо до четвъртък, 5-ти януари до 14:30 часа. Екскурзията е безплатна.

Нека си припомним!

Източник: bultras.com







Зареждане! Моля, изчакайте ...
-3
 
 
На връщане минете през Сопот, да си видите приемния родител, нали ви дари с лиценз.
+1
 
 
Вагонетките пишат нова декларация до Областния управител!Той също щял да ходи в Калофер!!
+4
 
 
Факти стряскащи комплексарите.Патронът на клуба, безсмъртният Христо Ботйов Петков, се ражда на 25 декември 1847 година (6 януари 1848 година по нов стил) в град Калофер, в семейството на даскал Ботьо Петков и Иванка Ботева. Първите стъпки [редактиране] През първите години на ХХ век възпитаниците на колежа "Свети Августин" допринасят за разпространението на спортните игри в град Пловдив и най-вече за популяризирането на играта с топка, наречена - футбол. В периода 1906-1907 година в колежа е създаден първият футболен тим, който оказва заразително влияние върху младежите от Пловдив. През периода 1910-1912 година започват да възникват различни отбори, които бързо изчезват след угасването на ентусиазма и амбицията на техните инициатори. При такава обстановка в Пловдив, група ентусиазирани приятели, ученици от Първа мъжка гимназия и Френския колеж, увлечени по крайно интересната игра "ритни-топ", решават по подобие на учениците от колежа "Свети Ангустин" да създадат свой клуб по футбол. В началото на месец март 1912 година те учредяват - "Хр.Ботевъ-Футболно дружество". Съставен е учредителен протокол, избран е и първият Управителен съвет, в който влизат: Стоян Иванов Пухтев - председател Ненко Георгиев Пенелов- заместник-председател Петър Делев - секретар-касиер Теньо Русев - домакин.
-2
 
 
някой има ли информация дали ще присъстват фенове на ботев-враца, ботев-криводол, ботев-кричим... и тн.
+5
 
 
Буферчетата беснеят, вият на умрялооо...кеффф! Отпивам си от греяната малко и се наслаждавам на болката им от вечния им комплекс!!!
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
+10
 
 
Днес буферите са изключително оригинални със смешките си
+19
 
 
Виждам че, в темата за великия поет се е появила превъзбудена бясна невестулка, с име на някаква мания19??.Както изглежда с наближаване на датата 12: 03 ще се появяват все повече такива твари със същите симптоми на бяс и други болести , водещи до загуба на разсъдък инсулт и инфаркт. Моля, здравните организации да организират създаване на допълнителни телефонни постове, с номера 1926 и 1936 за пациенти с тези заболявания. И не на последно място, наблюдава се нов вид мутирала болест ,със страховиТОТО име БУФЕРНЯК ,това е съвкупност от две заболявания , БУФЕР и ПИЙНЯК.
+9
 
 
12.03.1912-датата и все пак тя се върти и ще продължава да се върти.....в главите на болните комплексари и завистници до .....винаги,защото великите са дразнител за всички,а долнопробните за никой,а само за комплексите им,че са втора употреба.
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Легенда на Черно море: Мачовете срещу двата отбора под тепетата са решаващи!
ЦСКА 1948 цака ЦСКА-София за юноша на Ботев
Отлична новина за стадионите на Локомотив и Ботев
Първо в Plovdiv24.bg: Юноша на Ботев с тежка контузия! Претърпя операция в столична клиника
ПФК Ботев: Нека закърмим децата си с тази истинска и безкористна любов
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: