ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (21)
Ясни са десетте най-добри спортисти на Пловдив за 2011 година
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:57 / 11.12.2011Коментари (5)6148
© Plovdiv24.bg
Станаха ясни имената на 10-те най-добри спортисти на Пловдив за 2011 година. Между 55-те номинирани, представители на 24 клуба в 18 вида спорт, само 41 получиха точки и намериха място в класирането. Други 14 са без места в анкетните листове.

Ето имената на най-добрите десет, подредени по азбучен ред:

Антон Ризов (АССК "Тракия") - стрелба с малокалибрена пушка. Той спечели бронзов медал от европейско първенство в Белград за мъже, сребърен медал в турнира за Световна купа в Мюнхен и е пети в същия турнир във Вроцлав. Има пълен комплект медали - златен, сребърен и бронзов от турнира "Гран при" в Техеран.

Валери Димитров (АСКК "Тракия") - европейски първенец по карате киокушинкай в категория плюс 90 кг, с място между първите 16 на световното в Токио в абсолютната категория.

Кадетите на "Виктория волей" (Иво Драмов, Иван Иванов, Спас Байрев, Кирил Меретев, Георги Стойков, Николай Георгиев). В състава на националния отбор те се класираха на шесто място на световното в Аржентина и на четвърто място - на европейското за кадети в Анкара.

Георги Цонов ("Локомотив`2004") - бронзов медалист на троен скок от европейското първенство за юноши в Талин.
Димитър Кузманов (Локомотив, Пд) - европейски вицешампион за юноши до 18 години от шампионата в Клостерс (Швейцария), стигнал до 891-о място в световната ранглиста при мъжете.

Кристина Бончева ("Хеброс") - заела VІ място на европейското за жени в Пловдив, на двойка без кърмчия с Луиза-Мария Русинова (Академик, Сф), шеста и на световното за девойки до 23 години в Амстердам, на двойка без кърмчия.

Марина Димитрова ("Марица") - със сребърен медал в двубоя в категория плюс 75 кг от европейското първенство за девойки до 20 години в Букурещ и златен медал в движението "изтласкване" на същото първенство.

Нина Рангелова ("Младост`91") - с шест корекции на националните рекорди през 2011 година в плуването, извоювана квота за олимпийските игри в Лондон през 2012 година

Станимира Петрова (АСТК "Тракия") - бронзова медалистка от световното първенство по таекуон-до за жени, със сребърен и бронзов медал от европейското за жени в Талин в категория 75 кг.

Цветана Пиронкова ("Локомотив") - четвъртфиналистка на турнира по тенис "Уимбълдън". През годината стигна до 32-о място в класацията на Женската тенис асоциация.

Подреждането на десетката, според спечелените точки, ще бъде обявено на 14 декември 2011 година, когато в новотел Пловдив е Балът на спортиста, организиран от Сдружението на общинските спортни клубове и Община Пловдив.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Тука липсва Мирела Чилингирова с нейния златен медал на спаринг по Таекуондо на Европейското в Талин тая година !
+2
 
 
Хубаво,ама не пропускат ли журналистите пловдивската надежда по шах? Нека да припомня и нейните успехи за тази година,а вие ги сравнете с другите постижения--3 пъти републиканска шампионка/индивидуално/, 1 път-отборна шампионка,Балканска шампионка-индивидуално,Балканска шампионка-отборно,шампион на Югоизточна Европа, 6-място на Европейско първенство,Световен вицешампион/ първи медал за България след Антоанета Стефанова на СП/....
+4
 
 
Така като гледам в десетте има доста медалисти от международни състезания.Айде сега да видим как и с какви аргументи ще обявят Цветана Пиронкова за номер едно.
+6
 
 
Браво, честито на пловдивските спортисти, пожелавам им да печелят все така първите местенца по различните спортни световни форуми и да прославят името на България и Пловдив по света.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Ботев каза кога пуска билетите за реванша с ЦСКА-София
Само една победа дели Марица от 10-а поредна шампионска титла
Марица с информация за тежко гостуване край морето
Фенове на Локо организират благотворителен футболен турнир
Томаш с много важно изказване относно бъдещата селекция на Локо
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: