ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Апостол Костадинов: Първият ни мач е най-важен
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:00 / 05.10.2011Коментари (2)4242
© lportala.net
Бивши и настоящи ученици от
СОУ "Черноризец Храбър":
виж още
Радостин и Невена Атанасови
иво-чудото
Деляна
Margarita Peeva 1
komb
naslinev
Илия Илиев
Златии Б
Petar Plovdiv Ivanov
маргарита йошева
Георги Добранов
Петко Петков
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
България ще бъде представлявана от детския тим на Локомотив (Пловдив), по-време на световното първенство "Данониада", организирано от Данон в дните между 7-ми и 10-ти октомври на стадион "Сантяго Бернабеу" в Мадрид. Новината гръмна още в началото на лятото, когато възпитаниците на треньора Апостол Костадинов вдигнаха купата на стадион "Българска армия" и станаха номер едно в своята възрастова група. 

Ден преди отпътуването за испанската столица се срещаме с наставника Апостол Костадинов, който ще поведе 14 от децата си към незабравими преживявания, за които мнозина 12-годишни момчета могат само да мечтаят.

- Апо, броени часове преди отпътуването към Испания, какво е настроението в редиците на отбора? Усеща ли се напрежение, превъзбуда, тръпка...?
- Напрежение има, но се надявам да не ни попречи. Казаха ни че това по традиция е слабост за българските отбори. Започват слабо, после се отпускат и заиграват силно. Но най-важния ни мач е първия, защото той определя дали ще хванем коридора за горните места. Колкото до тръпката, с всеки изминат ден, децата заспиват трудно и това е нормално. За тях ще е уникално преживяване. 

- Уредено ли е всичко около организацията и престоя на българския отбор?
Организацията е отлична и заслужава само похвали. Представител на "Данон" се срещна с родителите и им разясни всичко, лично аз се чувам с тях всеки ден и уточняваме всяка подробност. Предварително ни беше обяснено всичко, свързано с пътуване, настаняване и престой в Испания. Имаме възможност да мислим само върху представянето си на мачовете. Всичко останало се поема от организаторите. 

- Все пак, помага ли по някакъв начин Локомотив за реализацията на тази ваша авантюра?
- Единственото, което зависи от нас е транспорта ни до София и той е обезпечен от клуба. През седмицата ръководството ни предостави главния терен на Лаута, за да проведем тренировка. 

- Ще пътуват ли родителите до Мадрид?
- Не, организаторите провеждат по-голямата част от турнира при закрити врати. Тази практика е утвърдена по няколко причини. Първата, е че струпването на родители и дори цели агитки притеснява децата при представянето им. От друга страна, от близките до Испания държави е възможно да се изсипят стотици зрители, за сметка на точки на другия край на света, от които трудно би дошла публика. Единствено финалните мачове на стадион "Сантяго Бернабеу" са достъпни за родители и фенове. 

- Всички отбори ли ще имат възможност да играят на този стадион?
- Да, за всеки тим има поне един гарантиран мач там.
- Кое е по-вълнуващо за тях - това, че са на световно първенство, или фактът, че ще играят на "Сантяго Бернабеу"?
- Според мен съотношението е 50 на 50. Все пак не е лесно да стъпиш на стадион като този, да не говорим, че малцина имат възможността да играят на него. От друга страна това си е световно и коментират помежду си постоянно. Много е вероятно да видят, а защо не и да се снимат със звезда като Зинедин Зидан. 

- Има ли от децата фенове на Реал (Мадрид)?
- Мисля че няма, но нищо чудно, след като се върнем да се сдобием и с такива. 

- С какви екипи ще бъдат облечени децата на Локомотив?

- Осигурени са ни два национални екипа, както и още няколко фланелки за тренировки и свободно време, също така дъждобран и може би анцузи. Както казах по-горе, организацията е на отлично ниво и ни е подсигурено всичко. 

- Къде може да се следят резултатите от представянето ни? Има ли журналисти с вас?
- Партньори на "Данониада" за България са вестник "24 часа" и "Нова Телевизия". Ще има журналисти от тях и предполагам представянето ни ще бъде отразено там. Освен това самият турнир разполага със свой интернет сайт, която ще се обновява постоянно, както и страница във "Фейсбук". Разбира се, при всяка удобна възможност ще пращаме снимки и информация за феновете на Локомотив и чрез сайта на фенклуба. 

- Трудно ли е сам човек да поеме отговорност за 14 луди хлапаци толкова далеч от България?
- Поне 5-6 пъти сме били заедно из България - в Албена, Хижа Здравец, Смолян. Първия път в Албена беше трудно, но последно в София всичко беше наред. Палави са, но с времето си изградихме добра дисциплина. 

- Какви цели си поставяме за това световно първенство?
- Нямам наблюдения върху нивото на другите отбори, но знам, че участие взимат не само отбори, но и цели академии или спортни училища. В някои държави дори организират национален конкурс и след подбор излъчват 14 деца, които за първи път играят заедно в отбор и представляват страната си. 

- Как стигнахте до спечелване на титлата през лятото? Очаквано за теб ли триумфирахме?
- Донякъде да. Бях запознат с нивото на другите отбори, конкуренти ни бяха не повече от два-три отбора. Предимството им бе единствено в това, че са събрани и обиграни от поне 2-3 години. Нашия отбор е сглобяван от преди година и за разлика от останалите до този момент не беше участвал в официални мачове за първенство. 

- Промени ли нещо тази титла от лятото до сега? При теб, при децата, или при родителите?
- Има самочувствие, но гледам да го контролирам, че им е доста рано за това. 

- Имаше ли вълнение в отбора при посещението на Валери Божинов това лято?
- Беше чудесно. Вниманието, което отдели подейства много добре да момчетата. Освен, че тренира с нас час и половина, подари на всички деца по чифт футболни обувки. Купи ни и няколко топки. 

- Как бе поставена основата на този талантлив "черно-бял" отбор? Разкажи на кратко за историята му.
- Реално започнах с две деца. Два-три месеца тренирахме в камерен състав, но с идването на пролетта желаещите започнаха да идват. В началото ни липсваше качество. Първото дете, което ми направи добро впечатление беше Расим, след него и Асен. При провеждането на контроли срещу Белозем, Харманли, Куклен, Долни Воден имах възможност да наблюдавам и техните деца, след което потърсих контакт с треньорите и родителите на тези, които ми харесваха. Освен това ми се обади и директорът на спортното училище и ме покани, тъй като Векта били отказали. Приех веднага, тъй като ползването на базата им винаги е от полза. 

- Как минава един обикновен учебен и тренировъчен ден за теб и децата?
- Като начало имам възможност да тренирам двуразово, което при други условия е невъзможно. Още в 8.30 ч. тренираме в спортното училище, но за тези занимания обичам да разнообразявам. Два пъти се занимавам със специалист по лека атлетика, веднъж месечно плуват, играят още баскетбол, имат тренировки с учител и по джудо... Всичко това ги заинтригува и футболът няма как да им омръзне. От 10 до 15 ч. имат учебни занимания, а след тях наблягаме основно на футбола. 

- В началото на учебната година, Локомотив се сдоби с още един отбор, който учи в общ клас в СОУ "Черноризец Храбър". Това ли е правилната рецепта, за по-добро развитие на футбола? Ще се превърне ли този подход в практика на Лаута и скоро да очакваме още Локо-класове според теб?
- Най-голямото преимущество е, че така всички тренират заедно. Иначе има опасност момчетата да се виждат помежду си само на мачовете. Освен това всички прекарват по-голямата част от времето си заедно - както на тренировки, така и в класната стая. Така се гради и колектив между тях. Приятелството между децата е много важно, дори и да се карат и обиждат, те пак изграждат връзка помежду си. 

- Част от него са и двамата синове на Ванко 1 - Петьо и Цецо. Как станаха част от този отбор и как се развиват?
- Видях ги за първи път на първия турнир, в който участвахме. Беше организиран от фенклуба на "Ливърпул". Не се представихме добре, но по-време на нашите мачове Петьо и Цецо подкрепяха любимото Локо. До тогава тренираха в Спартак, но след няколко дни дядо им ме потърси и пожела да се прехвърлят при мен. В този момент имах нужда от момчета, с които се е работило сериозно няколко години и бързо станаха важна част от отбора. Големият е капитан, малкият също се справя отлично. Много съм доволен и от двамата. Също така и от дисциплината им.

- Със сигурност обаче има и други талантливи деца - кои имена и качества би отличил?
- Споменах за Расим и Асен. Иван Георгиев от Белозем спечели на два пъти индивидуални призове за играч и голмайстор. Мога да отлича още Хасан и Неделчо Стоянов. Последният засега ги превъзхожда с ръста си. Той е юноша на Владо Януш (бел. ред. треньор на Локо-96), премина при Джеки Стамболиев (бел. ред. тогава треньор на Локо-97), за да дойде при мен в собствения си набор, където е с повече от глава по-висок от останалите. 

- Поставяш ли си цели във вътрешното първенство, където засега не спирате да побеждавате убедително? 
- Целта ни е да станем първи. Мисля, че единствено Спартак ни е контурент за това място 

- Има ли нещо, което би искал да кажеш на феновете, преди отпътуването ви за Испания?
- Надявам се децата да усетят подкрепата на феновете, защото за тях това е важно. Ще ги направи по-сигурни и по-спокойни. Но като начало от нас се иска да започнем успешно участието си в надпреварата.

Ето и цялата група на Локомотив, които ще представят България по-време на световното първенство за деца в испанската столица Мадрид:

1. Антонио Руменов Топалов
2. Героги Николов Ангелов
3. Хасан Халил Мустафа
4. Расим Орхан Сюлейман
5. Петьо Иванов Главчев
6. Цецо Иванов Главчев
7. Неделчо Тодоров Стоянов
8. Иван Илянов Георгиев
9. Мартин Артин Гарабедян
10. Архан Гюнай Йосиф
11. Ивайло Митков Панев
12. Асен Сашев Димитров
13. Любомир Александров Романски
14. Георги Видев Николов

 



Източник: lportala.net
Още по темата: общо новини по темата: 3
10.10.2011
08.10.2011
07.10.2011






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Локомотив (Пд) покани видни гости за приятелския си мач с Цървена звезда на 9 октомври от 15 часа на Лаута. С този двубой черно-белият клуб ще отбележи 85 години от своето основаване. Покани да уважат юбиляря са получили президентът на България Георги Първанов, премиерът Бойко Борисов, министърът на младежта и спорта Свилен Нейков, председателят на БОК Стефка Костадинова, президентът на БФС Борислав Михайлов, спортни деятели, политици, общественици и дипломати. Повече от 15 000 зрители се очаква да присъстват на мача между Локомотив (Пд) и Цървена звезда, който ще бъде кулминацията на изявите по повод празника на черно-белите.
+5
 
 
Напред момчета зарадвайте ни със успехи поне вие !! Само ЛОКО !!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Крушарски: Най-обичаме да си дрънкаме празни чинии! Да си фантазираме сме номер 1
Томаш: Още зимата загубихме шансове за Европа, трябва да знаем къде ни е мястото
Бурни овации, песни и мощна заря на "Лаута" при посрещането на героите от 2004 г.
Локо падна от Левски и записа трета поредна загуба в плейофите
Фенклубът на Локо: Да поздравим шампионите! За славата на Пловдив!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: