ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Лазаров: Колективът е най-силната страна на ЦСКА
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:02 / 07.09.2011Коментари (8)2359
© Plovdiv24.bg
Капитанът на Локомотив Здравко Лазаров се съгласи да даде интервю по повод предстоящия двубой с ЦСКА. Както е известно, "Електричката" носи доскоро и червения екип.

Здравко, ще успее ли Локо Плов­див да спре ЦСКА по пътя му към пета поредна победа?
- Надявам се да успеем. Трябва да се подготвим добре, защото това е по-специален мач и за нас, и за феновете. Със сигурност ще опитаме да вземем поне точка от ЦСКА. Очаква ни труден мач срещу от­бор с големи амбиции, който не случайно все още няма грешна стъпка в първенството.

Какви бяха истинските причи­ни, за да напуснеш ЦСКА?
- Нямах никакви проблеми с ръ­ководството на клуба. Останах в много добри отношения с тях. Проблемът ми беше с Любо Пенев с когото имахме неразбирателства и това доведе до напускането ми.

Ти може би си от малцината, минали през ЦСКА, които не се скъсват да хвалят Любо...
- Всеки си има право на мнение. Не мисля, че през пролетта на 2009 година само ние, играчите, бяхме виновни за изпуснатата титла. Да, пропуснах дузпата на "Тича", но на всеки се случва, и той е изпускал дузпи.

Може ли сега Милен Радуканов да изведе ЦСКА до титлата?
- Разбира се, че може да изведе отбора до шампионска титла. Познавам Радуканов отдавна. С него сме приятели, играхме заедно в ЦСКА и Левски. Пожелавам му успех. Той е млад и перспективен треньор и се рад­вам за него. Дано продължава така и винаги да има едно наум на "Ар­мията" (смее се).

Какво може да кажеш за игра­та на ЦСКА сега и когато ти игра­еше в отбора при Любо Пенев?
- Нормално е да има разлика. Тогава бяха други футболисти, сега са съвсем различни. Не може да се сравнява този отбор с онзи. За две години много неща са се променили в ЦСКА. Както казах, сега са различ­ни изпълнителите, както и различен треньор, който има други виждания за играта. Преди две-три години и Локо Пловдив се бо­реше за една точка, за да остане, а сега една точка не ни стигна за Лига Европа.

Мислиш ли, че ако беше останал в ЦСКА, сега щеше да имаш място в отбора?
- Не мога да кажа дали щях да имам място на терена. Зависи от много неща.

Кое в момента е най-силното оръжие на ЦСКА?
- Безспорно колективът. Явно е, че Милен Радуканов добре е под­готвил отбора си. Овладял е събле­калнята и мисля, че колективът е най-силното оръжие на ЦСКА в мо­мента.

Какво е мнението ти за звезда­та на отбора Спас Делев?
- Добър футболист е. Ако продължава да тренира и да дава всичко от себе си, ще успее. Всичко си зависи от него. Има потенциала и качествата да ста­не голям футболист, но трябва да продължи да работи много.

Ще успее ли най-после Локо Пловдив да се пребори за място в тройката?
- Искрено се надявам да успеем. Работим, за да подобрим предста­вянето си от миналата година, ко­гато завършихме с равен брой точки с Локо София, но не успяхме да се класираме за Европа. Дай Бо­же 2012-а да е годината на Локо Пловдив.

Доскорошният ти съотборник Пламен Крачунов ще се изправи срещу вас сега. Той каза, че ти си му препоръчал да избере ЦСКА. Та­ка ли е?
- Пламен е млад футболист и притежава много качества. Трябва да продължава да се раздава и очаквам, че треньорът ще започне да залага повече на него. Както и Делев, така и той има потенциала да се развие. И двамата имат голя­мо бъдеще, стига да продължат да тренират все повече и повече за подобряване на нивото си. Млади­те трябва да разберат, че на този свят нищо не идва даром и че всичко се постига с много на челото. Колкото трансфера - да, аз казах на Крачунов за ЦСКА. Пожелавам му само успех. Ще се радвам, ако се наложи в ЦСКА, а след време да излезе и в чужбина. Опитвам се да помагам на младите футбо­листи като него. Надявам се да се вслушат в съветите ми, за да успеят занапред.

Мислил ли си къде ще приклю­чиш кариерата си?
- Нормално е да съм мислил, при положение че след 1-2 години ще приключа с футбола. Надявам се, че ще съм в добро физическо със­тояние и ще изкарам тази година, пък натам ще видим.

След футбола какво следва...
- Естествено, мислил съм за този момент. Не знам дали ще бъде треньорска кариера, но със сигурност ще е не­що, свързано с футбола. Целият ми живот мина в тази игра. Не разби­рам от нищо друго освен от фут­бол. Дали ще е треньор или нещо друго, ще видим, когато му дойде времето.

Как виждаш случващото се в националния отбор?
- Честно казано, засега няма светлина в тунела. Много е непри­ятно, гледах мача с Англия и оста­нах много разочарован. Трябва да се направи нещо, за да се подобри представянето и на националите, и на българския футбол. Явно е, че трябват промени, и то веднага. Не може от днеска за утре всичко да се промени, но трябва от някъ­де да се почне и след време ще дой­дат резултатите. Радвам се, че бях част от отбора, който пос­тигна последния успех - участието на Евро 2004. Явно оттогава насам нещо не си е на мястото. Не мо­жем да се класираме вече на четвърти поред голям форум, кое­то говори само лошо за нас.

Източник: в. "Тема Спорт"

Още по темата: общо новини по темата: 21
15.09.2011
13.09.2011
13.09.2011
12.09.2011
12.09.2011
10.09.2011
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Здравко е голям играч не се обиждайте но според той ви прави разликата от другите отбори ,както при нас кривия всички останали са манекени само татоси и нищо повече позират тук там се среща някой на който му се играе златиснки и манчев например
+6
 
 
Много са малко футболистите като електричката и криви като ги гледам тях двамата на тези години как играят и повече се раздават от младите трябва да си даваме оценка на какво ниво ни е футбола
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Петкратен шампион на България, играл и за Локо (Пд), се сбогува с футбола
Александър Томаш не пожела да рискува здравето на Евандро
Повече от 6 години Локо няма победа на "Тича"! Ще свърши ли тази серия утре?
Радост на "Лаута"! Капитанът на Локомотив подписа нов договор
Черно море се надъхва за мача с Локо
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: