ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Манчев: Разполагаме с класни футболисти, които ще ни върнат в "А" група
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:04 / 02.07.2011Коментари (36)13108
© Plovdiv24.bg
Капитанът на Ботев Пд Николай Манчев се съгласи Вчера да даде обширно интервю. С него говорим за амбициите на жълто-черни-те за бързо завръщане в елита и за престоя му в ЦСКА, където не успя да се наложи.

- Николай, осъзнавате ли отговорността, която поемате пред половин Пловдив задължително да вкарате Ботев в елита?

- Мисля, че в отбора има достатъчно класни футболисти, с които можем да изпълним целта си да влезем в А група. Просто тази цел е задължителна и не подлежи на съмнение. Искаме да сме фактор в А група, а не като предишни години да се спасяваме само.

- Конкуренцията обаче ще е доста сериозна, поне на първо четене говорим за отбори със сериозни традиции Етър, Спартак Варна, Сливен, Нефтохимик...

- Не подценявам никой от тези отбори, но не мисля, че ще има кой знае какъв проблем да ги победим. Надявам се да бъде така, както беше във в група, да бием всичко наред.

- Какви са първите ви впечатления от Петър Хубчев?

- Още не познавам Петър Хубчев както трябва. Първото ми впечатление е, че е доста стриктен. Това е доста добре за нас и може да ни води само напред.

- Как бихте коментирали инцидента с Мечечиев?

- Честно да ви кажа, не съм запознат със случая. Не знам въобще какво е станало. Дойде момчето, събра си багажа и си тръгна.

- Не ви ли е казал нещо на вас като съотборници?

- Не, нищо не е казал. Дойде, пожела ни успех и тръгна.

- От какво има още нужда Ботев Пловдив?

- Не виждам от какво освен от завръщане в А група за стогодишнината на клуба. От финансова гледна точка мисля, че вече всичко е стабилно. Ръководството си е свършило работата както трябва. Мисля, че няма да имаме проблеми да изпълним целта.

Връщате ли се в спомените си към управлението на Димитър Христолов, след когото Ботев почти бе "умрял"?

- Не искам да коментирам за времето на Христолов. Цяла България Видя какво стана.Христолов се опита да затрие една цяла институция каквато е Ботев Пловдив.

- Тогава с този отбор, който е в момента, къде виждахте Ботев през отминалия сезон в елита?

- Със сигурност нямаше да сме сред изпадащите. Това просто няма как да го допуснем и сега, като се върнем в А група. Виждате, когато Ботев е по терените, колко публика има на стадионите.

- Как си обяснявате факта, че на старта си вие събрахте толкова, колкото шампионът Литекс събира на домакинските си срещи?

- Аз мисля, че феновете на Ботев са безброй. Смея да твърдя даже, че имаме повече от Левски, от ЦСКА. Литекс пък ги слагаме в малкия си джоб.

- Защо не успяхте да се наложите в ЦСКА?

- Въобще не искам да се връщам назад към престоя си на "Армията". Като цяло само спечелих, че отидох там, но не бях щастлив в ЦСКА, защото не играех. Не знам по какви причини. Направих доста добри контроли при Павел Дочев, но не ми се даде достатъчно шанс за разлика от при Любо Пенев. Искам да кажа, че той се застъпи за мен, тъй като отидох в ЦСКА контузен от Ботев, и останах. След това обаче имах една тежка травма - разтегната връзка, може би 2 месеца не бях тренирал и той започна след това да ме пуска. След Любо Пенев доста се промениха нещата.

- В последните дни на Дочев начело на ЦСКА усещаше ли се това деление на българи и чужденци, за което се говореше?

- В началото Любо Пенев беше повел една политика, че не иска да има чужденци, взимаше само българи, но после, като дойдоха другите треньори - Дочев и Йовановски, започнаха да идват много чужденци, с много високи заплати, а не играеха нищо. Според мен, когато един чужденец дойде да играе в България, дали в ЦСКА, Левски или някъде другаде, трябва да е поне с две-три класи над българите. Твърдя, че имаше разделение на чужденци и българи в ЦСКА. Няма смисъл от тази работа. В Ботев при Христолов на подготовките ни идваха по 30-40 чужденци, но от тях нищо не ставаше.

- Ще успеете ли да повторите постижението си от В група - да завършите сезона без загуба и с над 100 гола?

- Дали ще го постигнем или не, това ще го покаже времето. Вярвам обаче, че няма да има проблеми да се върнем в А група. Някой път може да играем хубаво и да не е хубав резултатът, а може и да не играем хубаво, но да е хубав резултатът. Това е футболът, никой не може да каже на сто процента дали няма да има загуба.

Източник: в. "Тема спорт"

Още по темата: общо новини по темата: 86
06.09.2011
01.09.2011
30.08.2011
09.08.2011
05.08.2011
05.08.2011
предишна страница [ 1/15 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Въпросният господин се оказа измамник ,до колкото разбрах от хора в клуба.
+5
 
 
Колеги , извън темата. Имаше един господин, с бизнес във Франция, който щеше да достави ново табло за Колежа . Някой знае ли нещо по въпроса с таблото?
+6
 
 
Ботев е религия за много хора и мястото му е там където заслужава.Понеже съм половин софиянец ще ви кажа, че Ботев има повече фенове в Пловдив,отколкото Левски в София ,макар че повечето столичани са левскари.
+10
 
 
Успех.Чакаме Ви догодина да им покажем пак ИСТИНСКО ДЕРБИ.
+7
 
 
Мана е най-постоянния ни футболист но това си е мое мнение но се раздава мом4ето успех
-5
 
 
хубави думи казва ама ако и спре да пие ще е още по добре!!!
+16
 
 
17 септември ще е голям ден за българския футбол :)
+9
 
 
И все пак инфо имаме. Настроенията в отбора са оптимистични. Няма дрязги помежду момчетата, поддържат се, помагат си, задружни са. Тренировките на хер Хубчев отначало са ги стреснали доста, тежки са. Но постепенно са навлезли в работен ритъм, само Кривия нещо е мрънкал чат пат защото са му натежали тренировките, ама никой не му обръщал внимание на мрънкането. Само така хер Хубчев! Напред, мой Ботев!
+14
 
 
Напред към А група и купа на България!успех мой Ботев Пловдив!!!! Важно е да играем красив и атакуващ футбол а резултатите ще дойдат с времето.Ние истенските фенове искаме да гледаме футбол и мъже на терена а не манекени и стойки и челъми.....
+13
 
 
Води отбора момче така, че историята да те помни вовеки. Успехи и много победи. Напред Канари...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Легенда на Ботев с 353 мача празнува днес
Георги Николов стиска палци за Ботев в Барселона
Дубълът на Ботев обърна Сливен в Трета лига
Балтанов благодари на "жълто-черните" фенове
Феновете на Ботев готвят ад за ЦСКА-София
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: