ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Бой и кръв след Арда-Ботев в Кърджали
Автор: Екип Plovdiv24.bg 22:24 / 22.04.2011Коментари (99)20069
© Plovdiv24.bg
Лекарите в Кърджали са получили непредвидена работа след срещата между местния Арда и лидера в Югоизточната "В" група Ботев (Пловдив), който официално класира "канарчетата" в елита. След срещата, групата от над 1000 "бултраси" тръгнала да се изнася от стадиона, но установила, че гумите на някои от колите, с които се е придвижила до южния град са нарязани. Освен това гостите се сблъскали и с фенове на домакините, които ги целили с камъни. Това довело до масово меле, в което двама от привържениците на Ботев и такива от тези на домакините е трябвало да посетят болницата в Кърджали. Ситуацията разясни председателят на фенклуба на Ботев Божидар Божилов.

"След мача видяхме, че гумите на няколко коли с пловдивска регистрация от нашите са нарязани и момчетата няма да могат да си тръгнат веднага от стадиона. Видяхме и как първият рейс с наши момчета, който си тръгва, бе обстрелян с камъни от местните. Естествено, момчетата тръгнаха на саморазправа и се заформи меле. Полицията в Кърджали не беше подготвена като цяло за мача и изпусна положението от контрол още на стадиона. Можеше да минем без подобни изцепки, но какво да се прави", каза Божо от фенклуба на Ботев.

"Имаме две момчета в болница, но държим връзка с тях и всичко е наред, ще ги изчакаме. От домакините не знам колко пострадали има, а и не отговарям за феновете на Арда. Ако стане така, че всичките в тоя град да умрат, няма да ме е яд. За препълнени болници не знам, може да са препълнени, но не от феновете на Ботев. А за твърденията на домакините, че сме им развалили празника, мога само да кажа, че те сами си го развалиха. Какво да направим като са нарязали гумите на момчетата, да ги оставим да ги пребият с камъни ли? Това е коментарът ми по въпроса", допълни още председателят на жълто-черния фенклуб.

Не стана ясно каква е версията за сблъсъка от страна на Арда. Очаква се полицията в Кърджали също да даде разяснение за случилото се.

Източник: Sportal.bg

Още по темата: общо новини по темата: 7
15.07.2019
24.04.2011
22.04.2011
21.04.2011
19.04.2011
18.04.2011
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
там са само турци и цигани трябваше да изкъртите целия стадион, там на български език не можеш да си купиш хляб в магазина
+4
 
 
Бях на мача и мога да потвърдя ,че всичко казано за правокоциите е вярно като се почне от невероятно грубата игра на отбора от Кърджали и се стигне до хвърлените бутилки по нашите футболисти и псувните по наш адрес и нарязаните гуми. За дрогирани фенове на Ботев не мога да кажа ,но пийнали и пияни имаше в изобилие имаше един фен ,който след входа се строполи в краката на пловдивските полицай и те горките едвам го изправиха на крака за да продължи и добре че бяха наистина полицаите от Пловдив ,които проявиха изключителна толерантност въпреки бомбичките които поднаха много близо до тях ако не бяха те щеше да стане страшно както и на стадиона така и отвън след мача.А това ,че терена не ставаие за нормална игра го видяха всички които бяха на мача.
+8
 
 
В Кърджали нямаше наркомани, а истински Българи! В Кърджали ако не беше ПЛОВДИВСКАТА ПОЛИЦИЯ щеше да бъде по лошо! Пловдивските полицаи са професионалисти и имат добра техника, добра кординация и добър разбор и си знаеха местата, а кърджалийските полицай, не знаеха къде се намират и се лутаха като атоми. Кърджали е забравен от бога и държавата град и ако няма свястни политици, един ден ще бъде второ Косово.
+4
 
 
хора спрете се, вече с тоя селяния, нормалните фенове си го изяждат заради вас, вместо да сме 4000-5000 фенове по мачовете ще стене така че ще ходите само по 500-600 фена. Скапаните наркомени не трябва да ги пускат по мечовете да ни излагат, вече не ми се ходи на мачовете заради такива изцепки.....
+8
 
 
Абе вие фенове на най-стария футболен клуб ли сте, или адвокати, ПР и гъзолизачи на турците от Кърджали, МВР и протурските и шопски медии!? Да си фен на Ботев е гордост! Да се бориш за жълто-черната идея е чест и отговорност! Били сме ги провокирали на етническа основа... Как? Като им викахме "турци"? Ами на тях им харесва... Те се гордеят, че са турци... Още повече те от началото на мача започнаха да викат "жълти к**ви"... когато пяхме българския химн, те го освиркваха... когато вкараха гола, извадиха турски знамена... после ни нарязаха гумите и ни целиха с камъни... И накрая ние сме били виновни... Да, наистина сме виновни... че изтърпяхме това, а не ги укротихме още в началото, не изгорихме някое турско знаме, и не им показахме какво се случва с тези, които обиждат и провокират феновете на Ботев... От всичко, което те направиха би трябвало ние да сме засегнати етнически, понеже Кърджали е в България, а там все едно бяхме гости в Турция. Помнете, тук е България ! Нека не разсъждаваме толкова страхливо и по помиярски... Защото ние сме БОТЕВ - Не търпим друго !
+5
 
 
В град Кърджали населението е предимно българско, това да е ясно на всички псевдопатриотари, дето ще допринсат много повече за България ,ако създадат семейство и си родят деца и ги възпитат като културни и обичащи Родината си хора.Да ходиш по разни селски стдиони, да хвърляш кмъни, да обиждаш и удряш непознати на теб хора не е никакъв патриотизъм, а чиста проба селяния и идиотщина . Същото важи и за олигофрените от агитката на Арда, които са рязали гумите. Преди ходих и на мачовете и на Локо, и на Ботев, и на Маричката и на Спартак, но сега съм просто отвратен от това което става по стадионите.
+14
 
 
Бях на мача и мнемието ми за това,което се случи е,че нашата публика също има вина.За мен не е нормално да хвърлиш бомба в централната трибуна и да раниш полицай,а тази бомба ,ако беше паднала 50 сантиметра по-навътре можеше да има и смъртен случай.Второ-ние започнахме да ги обиждаме на етническа основа още преди началото на мача,преди изобщо да ни е казал,някой нещо и те ни отвърнаха.Били ни нарязали гумите,ами немога да си представя какво щеше да се случи,ако това го беше направила чужда агитка на Колежа,нима ние нямаше да им отвърнем ли?Защо се наложи Марин Бакалов да идва и да ни успокоява?Всички знаем защо.Лично видях как на влизане за стадиона един от нашите отиде и удари в лицето едно момче,което нищо не му беше направило,а странното беше,че на два метра от случката имаще полицаи,които видяха всичко и само си гледаха,ако бяха реагирали като органи на реда знаете какво следваше.Наистина полицията много ни търпя.Видях една снимка, на която лицето на един полицай беше цялото в кръв, а той беше вътре в стадиона,а не извън него.В Б група такива действия ще донесат много проблеми и на клуба ,и на публиката.И на мен не ми стана приятно да ни наричат гяури и жълти к***и,но и ние не спряхме да ги обиждаме,вината е и на двете публики.Относно стадиона-пълна трагедия,на този стадион е престъпление да се играе футбол,та там няма никакви условия за игра,картофена нива,трябва моментално да го затворят и да го ремонтират.Изобщо,това ,което се случи беше много грозно.Че имаше провокации от страна на домакините имаше,но и ние си бяхме отишли с нагласата,че ще ги обиждаме.
+4
 
 
Нищо не е станало 4е ве4е ръководството да се намесва..... имаше неадекватни мерки от мвр. Ние сме фенове и сме длъжни да браним нашата 4ест и достойнство!!! Неможе да те целят с камъни и да ти режат гумите и ти да си кротуваш защото селския го нямало и ве4е дай всеки да си прави та*ак с нас!!! Цял сезон показхме кои сме и нямаше изцепки....тук имаше провокация.Никой не говори да се превръща в практика това което се слу4и но нека се знае 4е ние сме фенове на Ботев 1912 и отношението към нас трябва да е подобаващо от страна на вси4ки !!!
+11
 
 
Призовавам ръководството да събере агитките и да говори с тях! Станалото е голяма простотия, ако някой ми каже че е голямо мъжество много се лъже! Това което се появи по някой форуми е умопомрачително, неможе с тази омраза и тези изцепки! Сега Христолов го няма и пак същото, момчета опомнете се! Бях на мача и видях как ей така за едно нищо пред полицайнаш ппривърженик метна камък по терена, а на вид изглеждаше културно момче? Мнението на останалите беше че нищо неможе да ни се случи, това е простотия, според мен, според вас незнам!
+3
 
 
ЗНАЧИ ТИЯ КЪЛАГЪЛАРИ НЕ СА НИКВИ ТУРЦИ А ПО- СЛАБИТЕ БЪЛГАРИ - НАВРЕМЕТО ПРИЕЛИ ДРУГА ВЯРА НЕЩО КАТО ТЪПИТЕ СОЦИАЛИСТИ КОМУНИСТИ ДЕТО ИМ СМАЧКВАТ ОВЧИТЕ ГЛАВИ ОТ СЕСЕСЕРЕТО ПО ПАРА МЕТОД И ТЕ СИ МИСЛЯТ ЧЕ СА ДРУГА ГЛЕДНА ТОЧКА И ВЯРА ПРОСТО СА МНОО ЗЛЕ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕБИВАТ А ДА ИМ СЕ ПОМАГА - ТАКА ЧЕ И БОЯТ ПОМАГА В ТИЯ СЛУЧАИ
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Платек изненада, договорът на Керкез не е сигурен! Решението ще бъде взето следващия месец
Ботев отпусна 1900 билета за феновете на ЦСКА-София
Феновете на Ботев питат Платек за селекцията и нов договор на Керкез
Локо (София) пусна билетите за Ботев, призова феновете за подкрепа
Ботев насочва поглед към "Коматево"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: