ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (17) | Вчера (8)
Извикаха само 3 маричанки в девическия национален волейтим на България
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:07 / 15.04.2011Коментари (0)448
©
Въпреки, че стана вицешампион на страната, само 3 млади волейболистки на Марица бяха повикани в девическия национален отбор на България за първия подготвителен лагер в София за предстоящите през май квалификации за световното първенство в Перу. За сбора в столицата тръгнаха разпределителката Кристина Гунчева, либерото Велина Кансъзова и центърът Мира Тодорова-Пастата. И трите се очертават като титулярки в държавната селекция.

Останалите 5 състезателки от школата в "Кършияка", които също бяха са плановете на треньорката на девическите националки Любка Дебърлиева за разширения състав на девическите националки, засега ще чакат нови повиквателни. Това ще стане евентуално по-късно, след избистряне на състава и спортната форма на повиканите на "първо четене". Сред чакащите са Теодора Симеонова, Силвия Андреева, Дани Найденова, Милена Димова и Никол Николова.

Квалификационният турнир е за девойки старша възраст, като България попадна в изключително силната група Д, която ще бъде в словашкия град Байдеров. Съперници на нашите момичета са тимовете на Франция, Турция и домакините от Словакия.

Квалификацията за Световното първенство е през май в Словакия, като родните ни представителки ще имат трудната задача да се преборят със силни тимове. Само първенците в групите и най-добрият втори тим от четирите квалификационни групи, получават директни квоти за Мондиала през 2011 година. Това прави задачата на родния държавен тим изключително трудна, като точно затова Дебърлиева смята да отдели по-голямо внимание на подготовката на младите волейболистки за предстоящото изпитание. Шестата квота за Европа вече е заета от континенталния шампион Италия.

"Имаме талантливи момичета и от двете възрасти", заяви Любка Дебърлиева. - "Особено от по-малките, които тепърва се развиват като състезателки. Но, не може и да участваме само с тях, защото липсва опит, самочувствие. Затова реших, че само, чрез обединени усилия на най-добрите момичета в страната при старша и младша, можем да се надяваме, че ще успеем да се представим успешно", допълни пловдивската специалистка, която също е възпитаничка на "Марица" и е излязла от силната волейболна школа в пловдивския квартал "Кършияка".







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Хегемонът продължава да изумява! Подобри собствения си национален рекорд!
Хегемон и при подрастващите! Няма кой да бие в България отбора на Марица!
Титлата е много близо! Марица играе днес втори финал срещу ЦСКА
»
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: