ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (7) | Вчера (26)
Девойките на "Марица" срещу "Левски Волей" на полуфинал в Казанлък
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:23 / 10.04.2011Коментари (0)668
© Plovdiv24.bg
Девическият волейболен тим на "Марица" ще излезе срещу "Левски Волей" (София) в полуфинал на републиканското първенство за девойки старша възраст, на турнира, който се провежда в Казанлък. Маричанки заеха второто място в своята предварителна група "А", след ЦСКА, и според регламента ще се изправят утре срещу победителя от другата предварителната група "Б" .

Девойките от "Левски Волей" пък изковаха третата си поредна победа и няма кой да ги измести от първото място в група. "Сините" победиха лесно "Велбъжд" (Кюстендил) с 3:0 (25:14, 25:18, 25:8) само за около шестдесет минути игра. Те са лидерки в групата, без нито един загубен гейм досега. В последния ден от състезанието левскарките излизат в мач без значение срещу домакините от "Казанлък Волей".

И докато в група "А" всичко е решено и вече са известни и двата полуфиналиста - ЦСКА (София) и Марица (Пловдив) , то в група "Б" завързаното положение остава.

Два отбора, които се борят за второто място в класирането са абсолютно еднакви показатели, преди последния кръг на надпреварата. Това са тимовете на "Спартак 96" (Плевен) и "Хебър" (Пазарджик), които имат по две победи и една загуба и равен брой точки - пет. Дори в геймово съотношение двата съперника са с еднакви показатели 6:4, като плевенчанки надделяват единствено с по-добър коефицент. Така интригата за второто място в групата се запазва докрай, като и двата отбора се стремят със всички сили към финалната фаза в първенството. Въпросителната ще отпадне днес, когато в директен двубой двата съперника ще решат кой ще последва лидера "Левски Волей" във финалната четворка.

До този развой на събитията се стигна, след като в ІV кръг на групата, отборът на "Хебър" (Пазарджик) надигра домакините от "Казанлък Волей" (Казанлък) с 3:1 (25:27, 25:14, 25:19, 25:20).

Маричанки пък днес имат почивен ден и нямат мачове по програма.

Момичетата на старши треньора Иван Радичев проведоха днес лека тренировка за тонус и после отидоха в спортната зала в Казанлък, за да гледат някои от днешните срещи от програмата.

Неприятната новина в лагера на "Марица" е травмата на една от основните титулярки в състава - Никол Николова. 19-годишната посрещачка се контузи в коляното по време на на последния мач на жълто-сините - срещу "Бдин Вида", вчера. Наложи се, веднага след срещата, Ники да се прибере до Пловдив, за да отиде на специализиран преглед при местен травматолог.

Лекарите правят всичко възможно да вдигнат Николова на крак, но едва утре ще стане ясно дали тя ще може да излезе на полуфинала срещу "Левски Волей".







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Единствената чужденка в Марица напусна клуба
Млад турчин с много голям опит е новият треньор на Марица
Атанас Узунов към маричанки: Аз и моите колеги имаме една голяма мечта, свързана с вас
Кметът към маричанки: Поклон пред вас! Пловдив ви е признателен!
Изненадваща раздяла! Треньорът, който спечели 3 титли и 3 купи, напусна Марица
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: