ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Здравко Лазаров: Младите имат бръмбари в главите
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:53 / 23.01.2011Коментари (18)8373
© Plovdiv24.bg
Здравко Лазаров дърпа Локомотив (Пд) напред като истинска Електричка. В края на годината той ще навърши 35 години, но не отстъпва на младите в отбора. Капитанът е и голмайстор на тима с 10 попадения. Играещият помощник-треньор бе избран и за най-добър футболист в Локомотив за 2010 г.


- Г-н Лазаров, ще успее ли Локомотив да продължи доброто си представяне и през пролетта?

- Нали целта на подготовката е точно тази - да бъдем във форма за подновяването на първенството. Най-важното е да се предпазим от контузии.

- Ще бъдете ли отново водещата фигура в отбора?

- Футболът е колективен спорт и не е важно дали аз ще вкарам, или ще е някой друг. Важното е отборът да върви напред, да играе добър футбол, да радва феновете и да постигне целите си. Аз съм най-опитният в отбора и е нормално да поемам повече отговорност

- Защо голяма част от младите в България не се раздават достатъчно на терена?

- Едно беше преди години, друго е сега. За мен футболът е най-важен, но изглежда за много от младите е на втори план. Мислите им са насочени към съвсем други неща. Постоянно обяснявам, че трябва да е обратното.

- Вероятно мислят за пари.

- Наистина, желанието им е да натрупат колкото се може повече пари. Но първо трябва да насочат усилията си към това да играят футбол, останалото ще дойде по-късно. И аз в началото съм играл почти за без пари, но след това нещата се промениха. Човек трябва да има търпение и всичко си идва на мястото.

- Шефовете на Локомотив вече обявиха, че целта е спечелване на Купата на България и участие в евротурнирите. Ще успеете ли да се справите?

- Безспорно турнирът за Купата на България е по-прекият път до Европа. До финала има два мача. Жребият ни за четвъртфинала е отличен, играем срещу Пирин в Пловдив. Не отписвам съперника, но ние сме по-класният отбор
Дано и на полуфинала сме домакини.

- Допускате ли рязане от страна на съдиите?

- Най-много се опасявам именно от това. Ощетяваха ни и през есента. Срещу Славия не ни дадоха дузпа. Срещу Миньор изгониха незаслужено Карвальо. Ако не ни режат, трудно ще бъдем удържани. Надявам се силните на деня да не бъдат тикани за наша сметка.

- Защо се получава така?

- Локомотив няма лоби в Изпълкома на БФС. Явно в България това е от решаващо значение.

- Вие сте играли и в чужбина, как стоят нещата извън България?

- И там това има своето значение, но не е толкова силно изразено като у нас. В Турция доста отбори дават сериозни суми за трансфери на футболисти. През този сезон имаше момент, в който Фенербахче беше на 7-о място, а Галатасарай на 9-о място. И двата отбора изостават доста от водача в класирането. Ако у нас Левски и ЦСКА заемат тези места, ще стане война.

- Има ли наистина брожение срещу част от французите в Локомотив?

- Това са пълни измислици. Колективът при нас е невероятен. Точно той е в основата на успехите през есента и ще ни помогне и през пролетта.

- Какво е мнението ви за новите в отбора?

- Пристигнаха 2-3 класни попълнения. Има и някои момчета, които все още са на проби. Надявам се те да вдигнат нивото.

- Не загуби ли Локомотив от напускането на Котев и Карвальо?

- И Кирчо, и Базил са качествени футболисти, те помогнаха много. Имаме достатъчно играчи, които да оформят централната двойка защитници. Разполагаме с Юнес Бенжелун, Пламен Крачунов, подписахме и с Боян Дойкич. Успяхме да направим боеспособен отбор, имаме по двама равностойни футболисти за всеки пост. За заместник на Карвальо пристигна Патрик Огунсото. Очаквам той да се представи дори по-добре от Базил.

- Прави ли ви впечатление, че в България трансферният пазар, меко казано, липсва?

- Да, много трудно се осъществяват трансфери. Търсят се предимно свободни агенти, за да не се плащат пари. Сигурно и финансовата криза в световен мащаб си казва думата, а и така е по-изгодно на клубовете. А в същото време е абсурдно да направиш пробив в Шампионската лига с футболисти, които са свободни. Точно затова не можем да се класираме и да оставим някаква следа в този турнир.

- Доста интересни неща се случват тази зима. Спас Делев отказа да играе в Русия, а след това и в Кьолн. Атанас Курдов подписа с Лудогорец, но съжали и поиска да се върне в Ботев.

- Както вече казах, младите играчи мислят за съвсем други неща и не поставят футбола на първо място. Изглежда, имат бръмбари в главата.

- Договорът ви с Локомотив изтича в края на сезона. Започнахте ли преговори за нов?

- Нека първо приключи първенството. Чувствам се отлично и мисля, че мога да поиграя още няколко сезона. През лятото, ако имам сили, ще разговарям с ръководството.

- В момента сте и играещ помощник-треньор. В какво се изразяват вашите функции?

- Помагам, с каквото мога, на Неделчо Матушев и останалите. Аз съм свръзката между момчетата и треньорския екип. Знаете, че карам треньорски курсове. Със сигурност, след като спра с активния футбол, ще продължа да се занимавам с футбол, защото от нищо друго не разбирам.

Източник: в. "7дни спорт"

Още по темата: общо новини по темата: 216
10.11.2011
20.06.2011
24.03.2011
24.03.2011
16.03.2011
12.03.2011
предишна страница [ 1/36 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Много си прав великане! Ама те затова ще търкат пейките.
+2
 
 
Ех Здравко ,ако всички бълг.футболисти бяха като теб нямаше да са празни трибуните.Наистина мнозина нямат твоята интелегентност,но поне половината от хъса да имаха щеше да е по-различно.
+1
 
 
ЗДравко има огромен опит както в Б-я , така и в чужбина Такъв играч трябва да има във всеки отбор Да дава пример на младите и да ги мотивира Да прави връзката между чужденците в отбора и българите Всеки отбор се нуждае от лидер, който да поведе отбора в трудна ситуация А Здравко е най-точният пример за това!
-9
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (4)
+7
 
 
Здравко ти си Великан !!! ЗАВИНАГИ ЕДИН ОТ НАС САМО ЛОКОООО
+9
 
 
Един от малкото останали последни мохикани на тази игра.Играч от друго поколение и друг свят, и е истински късмет за Локомотив,че рзполага в състава си с такава футболна личност...А ако не ме лъже паметта, един футболен "треньор", докопал се по някаква случайност и до националния отбор, му беше подвиквал на тренировка "Айде, бягай бе, пияницо"...Дано ушие (както казва Делев) и лефски и цицика напролет....за мен ще е удоволствие да видя подобно нещо, нищо че съм канар ;)
+7
 
 
Здравко,жив и здрав и заедно с Ицо да ни поведете към купата!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Петкратен шампион на България, играл и за Локо (Пд), се сбогува с футбола
Александър Томаш не пожела да рискува здравето на Евандро
Повече от 6 години Локо няма победа на "Тича"! Ще свърши ли тази серия утре?
Радост на "Лаута"! Капитанът на Локомотив подписа нов договор
Черно море се надъхва за мача с Локо
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: