ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Матушев: Жалко за Базил де Карвальо, но футболът е и бизнес
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:49 / 09.01.2011Коментари (2)2705
© Plovdiv24.bg
Треньорът на Локомотив (Пловдив) Неделчо Матушев даде интервю в края на седмицата, в която започна зимната подготовка на отбора. Намерихме го точно в деня, когато се разбра, че Базил де Карвальо отива в Левски. Треньорът коментира неговото напускане, както и всичко около целите на отбора за пролетния сезон.

- Г-н Матушев, първо честита Нова година. Какво си пожелахте за през 2011 година.?

- Пожелах си в личен план здраве за мен и семейството ми и да успеем да постигнем целите, които сме си поставили в Локомотив. Да се класираме за участие в eвротурнирите през лятото, а след това нещата да се развиват все по-добре и по-добре за клуба. А и защо да не станем шампиони през следващото първенство?

- Спечелването на втора шампионска титла за Локомотив (Пд) реално постижима цел ли е в подобни срокове?

- Защо да не е? Ако успеем да се класираме за Лига Европа и създадем още по-боеспособен отбор, това не е непостижима цел. Зависи как ще се представим през пролетта и какъв ще е отборът, който ще сглобим за през есента. Ако запазим състава си и към него добавим още качество, съм сигурен, че ще можем да се борим за първото място през следващия шампионат. Още повече ако постигнем целта си да спечелим Купата на България. Апетитът идва с яденето.

- От няколко години на Лаута не е имало такава еуфория. Ще успее ли отборът да зарадва феновете си?

- Ще направим всичко възможно да оправдаем очакванията на запалянковците. Те го заслужават, защото наистина се убедих, че те са №1 в България. Всички в клуба начело със собственика на клуба г-н Динев работим за постигането на поставените цели - да спечелим купата и бронзовите медали. И в двете надпревари ще се хвърлим здраво. В течение на сезона може да насочим усилията си там, където шансовете ни за краен успех са по-големи.

- Сам казахте, че ще е важно да запазите състава си. Но отборът вече бе напуснат от Котев, на път да го последват са Юнес Бенжелюн и Базил де Карвальо. Реално най-големите звезди на отбора са пред трансфер. Това няма ли да окаже негативно влияние?

- Естествено, че може. Тримата донасяха класа на отбора ни през есента и щяха да продължат да го правят през пролетта. За момента обаче сме се разделили само с Кирил Котев. С г-н Динев бяхме разговаряли, че ако се разделим с единия измежду Котев и Бенжелюн, другият ще остане. Както знаете обаче, футболът е и бизнес. Нашият собственик влага много средства в клуба и е съвсем в реда нещата да се търси някаква възвръщаемост на средствата. Така че при добра оферта е нормално трансфер на който и да е футболист да бъде осъществен. Знае се, че интерес има към Юнес и Базил, както и към други наши футболисти. Дали те ще напуснат отбора, зависи от г-н Динев.

- Именно босът на клуба твърди, че Карвальо е почти сигурен за Левски. Ще съжалявате ли, ако той бъде продаден?

- Дали ще бъде продаден на Левски, аз не мога да кажа. Знам, че има интерес към него. Важното е кое е най-доброто за клуба. Ако Базил ни напусне, наистина ще съжалявам, защото ще загубим не само един изключително качествен нападател, но и невероятен човек. Карвальо е изключителен характер, за това говорят и благотворителните дейности, с които се занимава. Неговото присъствие на стадиона ни се отразява изключително позитивно. Рядко са хората като Базил, за да не кажа, че почти липсват.

- Ще успеете ли да намерите подходящи заместници на Котев и на Карвальо?

- В състава имаме качествени защитници като Пламен Крачунов и Мартин Кавдански, които чакат своя шанс и всичко зависи от самите тях. Разполагаме и с един универсален футболист в лицето на Валери Георгиев. Раймонди също показа, че е нападател, който не е за пренебрегване и отписване. Той има още какво да покаже. Защо точно Раймонди да не стане приятната изненада в нашия състав през пролетта?

- Вече привлякохте сърбина Дойкич и аржентинеца Бариентос, Данчо Тодоров също се завърна в отбора. Какво е мнението ви за чуждестранното дуо?

- Личи си, че са добри футболисти.

- Ще има ли още трансфери на Лаута и с кои футболисти преговаряте?

- Разговаряме с двама класни халфове от нашето първенство и силни чужденци. Търсим по-голямо усилване на ударната мощ. Както казах, разполагаме и с Раймонди.

- Ще пристигат ли отново много футболисти на проби, както беше при предишните два трансферни прозореца?

- Сигурно ще има отново футболисти на проби. Мисля, че през миналата зима и лято бяха привлечени състезатели, които се превърнаха в ядрото на отбора. И вече стигнахме до момента, в който трябва да надграждаме с играчи, необходими на конкретни постове. Дори и да бъде продаден някой, на негово място ще дойде друг още по-добър.

- Прави впечатление, че откакто реално вие поехте нещата в свои ръце, отборът играе доста офанзивен футбол с по трима нападатели на терена. Ще продължите ли да налагате този офанзивен стил?

- Аз съм от треньорите, които изповядваме своя философия за футбола, и искам да играем още по-нападателно и агресивно. Впрочем точно този футбол се харесва на хората.

Още по темата: общо новини по темата: 216
10.11.2011
20.06.2011
24.03.2011
24.03.2011
16.03.2011
12.03.2011
предишна страница [ 1/36 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+9
 
 
От интервюто мога да разбера едно, че това е точния треньор за отбора; нюх към футбола, уважение към собственика, високи цели за този сезон и още по високи за следващия!? Само така се постигат успехи! САМО ЛОКО и напред мачкай шопите продавй им футболисти, мами ги, лъжи ги, е*и ги, побеждавй ги!!! Това е моето виждане за футбола!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Повече от 6 години Локо няма победа на "Тича"! Ще свърши ли тази серия утре?
Радост на "Лаута"! Капитанът на Локомотив подписа нов договор
Черно море се надъхва за мача с Локо
Синът на Кривия отново тренира с мъжете на Локо, отлична новина за Евандро
Фенклубът на Локо към Хоркаш: Ела на стадиона, за да получиш изпращането, което заслужаваш!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: