ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Хидиуед: Бих играл на Лаута
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:32 / 29.12.2010Коментари (8)3701
©
Мурад Хидиуед е роден на 10 септември 1976 г. в Мароко. Започва кариерата си в местния Тембетари, след което преминава последователно във ФАР Рабат и Ал Итихад. През 2003 г. преминава в Литекс, където остава до 2005 г. Играе за ЦСКА през сезон 2005-06 г., като носи победния гол срещу Байер (Леверкузен) в мача за Купата на УЕФА (1:0). Носител на Купата на България за 2004 г. с Литекс и за 2006 г. с ЦСКА.

- Мурад, спрягат ви за сигурно ново попълнение на Локомотив (Пд), каква е ситуацията?

- Не съм се договорил с отбора все още. Преди около 10 дни ми се обади моят мениджър, който ми каза, че от Локо ме искат и ме попита дали искам да играя пак в България. За мен няма голямо значение дали играя футбол в България, или някъде другаде. Няма проблем за мен да се върна в българското първенство, защото там направих много добра кариера. В момента топката е в мен и трябва да отговоря дали искам да играя в Локо (Пд). До 3-4 дни ще реша и ще обявя намеренията си. Не съм говорил с никой от Локо, само с мениджъра ми. Иначе няма официална оферта.

- Следите ли какво се случва в българското първенство?

- Гледам по телевизията понякога. Много неща ми липсват от България. Все пак 5 години не са малко, оставих много приятели там.

- Имате ли оферти и от други отбори?

- Да, един отбор от Дубай също много иска да ме привлече. Миналата година за малко да подпиша със същия клуб, но тогавашният треньор беше против мен, защото съм мароканец. Стоях 15 дни и реших да си тръгна. Казах на треньора, че не искам да имам проблеми с него. Опитах се да го накарам да остави убежденията си и политиката настрана, но той не искаше. Тази година отново ме искат, а треньорът е мароканец. Трябва да избирам между България и Дубай.

- Не сте играли футбол около година и половина. В каква форма сте?

- Тренирам всеки ден с мароканския ФАР Рабат, в добра форма съм. От време на време играя в приятелски мачове. Не съм загубил формата си.

- Запознат ли сте с целите и амбициите на Локо (Пд)?

- Да, мениджърът ми каза, че държат да се класират за евротурнирите. Много добре е, че искат да участват в Лига Европа. Едно е да играеш в отбор, който има големи цели, друго е в такъв, който просто участва в първенството. Играх в Литекс и ЦСКА - отбори, които винаги се борят за участие в Шампионската лига. Искам винаги да играя за нещо конкретно, което да спечеля. Ако е само за кеф, няма смисъл. По-добре да ритам в квартала с децата.

- Познавате ли някои от футболистите на Локо (Пд)?

- Не, не познавам никой. От 4 години не съм в България и нещата са се променили доста. Понякога гледам мачове на ЦСКА и Литекс. Преди година пък гледах срещата ЦСКА - Локо (Пд), но пак не познавах абсолютно никой. Това не е нормално. Не са минали много години, за да се смени целият отбор. Това е и причината българските отбори да не постигат големи успехи в Европа. Честата смяна на играчи и треньори е огромна грешка.

- Какви чувства изпитвате към ЦСКА и Литекс?

- От ЦСКА ми останаха много приятели, от Литекс също. Не тая лоши чувства, спомените ми са само хубави. Миналата година бях близо до договор с Литекс, но имаше хора, които бяха против мен. Бях готов да играя без заплата за отбора, защото Гриша Ганчев направи много за мен. Ако не беше той и клубът, нямаше да направя такава кариера. Тогава обаче се намеси един човек, който не харесваше Мурад Хидиуед. В България има хубави хора, но и много боклуци. Навсякъде е така.

- Съжалявате ли, че напуснахте ЦСКА?

- Да, съжалявам. Това е отбор, който винаги се бори за участие в Шампионската лига. В Германия не се случи нищо интересно. Направих грешка, че от голям отбор от първа дивизия отидох в по-малък от втора. Бяха на високо ниво, като Димитър Бербатов и Стилиян Петров. Изведнъж отидох да играя с хора, които не разбират много от футбол. Това е голямата ми грешка.

- Значи оценявате престоя си в германския Аугсбург като груба грешка?

- Германия не беше моята страна и моят футбол. Свикнал съм да играя по друг начин, а не само със шпагати и фаулове. Не обичам грубия футбол. Важното е, че това е минало и сега гледам напред.

Източник: в. "7 дни спорт"

Още по темата: общо новини по темата: 216
10.11.2011
20.06.2011
24.03.2011
24.03.2011
16.03.2011
12.03.2011
предишна страница [ 1/36 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
+3
 
 
Аз лично съм малко резервиран към тоя....Стар е и от доста време не е играл сериозно.Обаче знаем как на Лаута всички се възраждат и почват да късат мрежи ...
+11
 
 
вие кога сте имали такъв футболист , плеймекър а и кога ще имате тоя струва 100 пъти пове4е от смешното сдружение
-12
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Петкратен шампион на България, играл и за Локо (Пд), се сбогува с футбола
Александър Томаш не пожела да рискува здравето на Евандро
Повече от 6 години Локо няма победа на "Тича"! Ще свърши ли тази серия утре?
Радост на "Лаута"! Капитанът на Локомотив подписа нов договор
Черно море се надъхва за мача с Локо
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: