ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Базил дьо Карвальо: Искам да играя в Шампионската лига с Локо
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:17 / 05.11.2010Коментари (33)6507
© Plovdiv24.bg
Базил дьо Карвальо запълни перфектно празнината, която Гара Дембеле остави на върха на атаката на Локомотив. Новият страхотен трансфер на Коко Динев пасна перфектно в схемата на Локо и все по-често бележи голове в противниковите врати, а се вписва добре и в интернационалния колектив, дори вече брои головете си на български. Той даде първото си обширно интервю, от както носи черно-бялата фланелка за Plovdiv24.bg:

- Представи се на кратко.


- Казвам се Базил дьо Карвальо, роден съм на 31 октомври 1981-а в Сенегал. Започнах професионалната си кариерата в Сошо през 2002-а година. След това играх в Седан, Брест, предната година бях в Страсбург.

- Как се стигна до трансфера ти тук?


- Майката на Юнес Бенжелюн - мадам Ба, е футболен мениджър и тя ме доведе тук.

- Какво знаеше за Локомотив, Пловдив и България преди да дойдеш тук?


- Познавах малко България, тъй като през 2007-а бях на проби в Литекс Ловеч, но след това не подписах договор с тях, защото имах договор с Брест. Преди да дойда в Локо не знаех нищо за отбора.

- Какво се промени от тогава, какви са ти впечатленията?


- Когато пристигнах бях много добре приет от президента г-н Константин Динев. Освен това колегите българи ме приеха много добре и се почувствах веднага добре. За мен е по-лесно, тъй като имам няколко колеги французи, с които мога да си говоря.

- Как се справяш с езиковата бариера?


- Няма проблем езиковата бариера, адаптирам се, вече знам "добър ден", "добър вечер", "добро утро, "няма проблем", "едно две три четири пет", "благодаря". Правя усилия да науча българския(тук човек от ръководството на клуба подхвърли шеговито, че Базил знае и "има ли пари").

- "Има ли пари" знаеш ли?

- Парите са важен въпрос във футбола, тъй като повечето хора имаме съпруги и деца и трябва да можем да ги издържаме.

- Ти имаш ли семейство и то тук с теб ли е?


- Имам съпруга и малка дъщеря (показва ги на телефона си, където снимката им стои постоянно). Дъщеря ми е на 10 месеца. Те са във франция, женени сме от 10 години, тя е французойка.

- С кого в отбора си най-близък?


- С всички съм близък, нямам предпочитани хора, опитвам се да се впиша в обстановката и да съм приятел с всички. Общувам с френско говорящите, но не искам да деля хората в отбора. Според мен българите са много любезни и симпатични и имам добри впечатления от тях.

- Какво ти е мнението за ръководството и най-вече спортно-техническия щаб - Неделчо Матушев и Христо Бонев?


- Христо Бонев е легенда тук. Всеки ден го гледам с широко отворени очи, много внимателно го следя, защото е бил отличен играч. Опитвам се да се вслушвам
в съветите му, той е един много уважаван човек тук. Харесвам и сегашния ми  Матушев - за мен той е идеален треньор. Общува добре с играчите си, побяснява ни добре как да играем, как да тренираме, с него се работи лесно.

- Феновете бързо те харесаха, ти си бърз и агресивен футболист. Няколко думи за тях?

- Аз обожавам феновете тук. Когато ги видя тук на Лаута съм много доволен, защото са отлични привърженици на отбора и когато излезна на терена имам огромно желание да дам всичко от себе си, за да им доставя удоволствие. Мога да ги сравня с феновете в Брест, но разликата между тамошните и тукашните, е че тук дори, когато губим ни аплодират и ни подкрепят и това много ми харесва.

- В началото на сезона се заявиха амбиции за места в Европа. Мислиш ли, че отборът е готов да стигне там и какво не му достига до момента?

- Аз лично смятам, че сме добър отбор. Ако играем сериозно целия сезон смятам, че може да завършим след първите три отбора. Но ще видим какво ще стане на терена. Ние ще направим всичко възможно да завършим сред първите три отбора.

- Какви са твоите амбиции за следващите няколко години?


- За следващите три години? Първото ми желание е да станем шампиони с Локомотив и да играем в Шампионската лига или Лига Европа.

- Разкажи нещо интересно от първите ти дни в Пловдив.

- Когато пристигнах тук клубът беше на лагер в Банско. Като пристигнах пътувах с кола веднага до там и още не бях видял града и стадиона. Изпитвах огромно любопитство да разгледам града. Имахме тогава приятелски мач с Олимпиакос Волос, след това пътувахме цяла нощ, не бях спал, но имах огромно желание да видя града. Веднага като пристигнах в Пловдив взех едно такси и тръгнах да разглеждам града. Смятам, че Пловдив е един много красив град, има много неща, които да разгледаш.

- Остава ли ти свободно време да разглеждаш?


- Нямам много свободно време. Когато имам такова се възползвам, искам да открия нови неща в града. Харесва ми много стария град, театри, целия културен живот в града, но все още не съм излизал в нощните клубове. Скоро смятам да посетя и тях, стига да имаме повод след някоя друга хубава победа.

- Липсва ли ти родината и там, където си прекарал по-голямата част от живота си?


- Липсват ми майка ми, жена ми и дъщеря ми. Майка ми и сестрите и братята ми ми живеят в Сенегал, жена ми и дъщеря ми са във Франция и всички много ми липсват. Но когато играя футбол аз съм доволен и се чувствам добре тук.

- Накрая няколко думи да кажеш за феновете?


- Искам да кажа на феновете на отбора да продължават да идват на стадиона. Искам да виждам стадиона пълен всеки път, като играем, защото смятам, че ще направим голям сезон тази година. За това моля феновете да идват тук да ни помагат да вървим напред.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
ПЛовдив е наш САМО ЛОКО ! Смьрт за жьлтата зган! Спонсор ДПС играчи от цирка фенове платени божо пьнка и челси арматурата влизат без пари на ПЕПСИ АРЕНА рамщаин като те хвана ще ти си счупа предните 2 зьба кирляк мрасен
+1
 
 
Много искрен!Надявам се Локомотив Пловдив да стъпи на Римска земя,както през 1993 (LAZIO-ЛОКОМОТИВ ПД).Само ЛОКО!
Ще видим ли сняг в Пловдив тази зима? Това е въпросЪТ!!!
на 06.11.2010 г.
+2
 
 
Тоя наистина ще се окаже по-добър от Гарата. Във Волос като го гледах не ми хареса, нямаше правилно спиране, но явно набитото око на Зума е видяло каквото и когато трябва. Дано и за Саканоко се окажат прави. Дано!
-5
 
 
брех много черно тва момче...айде категорична победа за лото...и да идете на мача бутерчета,после да не ви се смеем колко сте малко :) и да ви напомня че БОТЕВ е най-старият и най-обичан български отбор...ГОСПОДАРЯТ НА ПЛОВДИВ обича да играе пред пълни трибуни,той има най-многобройната и най вярна публика в България :)
+4
 
 
Базил, утре чакаме пак да се разпишеш. Дано се сбъдне това което казваш - да играеш скоро с Локомотив в Шампионската лига. Като гледам другите отбори, защо не? В момента ние играем най-красивия футбол в България!
+7
 
 
Школуван играч! Знае във всеки един момент какво да прави на терена! От първо докосване овладява топката, а с второто - или удар или подаване! Личи си че, както и Гарра Дембеле, са го научили как се играе футбол добри учители, а не като детските и юношистките школи у нас, които произвеждат некадърници, които не могат да спрат топката! Много правилно Коко се е ориентирал да привлича таланти от чужбина! Очаквам скоро да се развихрят и Саканоко и Раймонди! Само дето два пъти вече Карвальо излиза сам срещу вратар и не може да вкара, ама дано да поработи и да го отстрани този проблем! Успех, Вкарвальо!
+6
 
 
Пловдивчани трябва да сме щастливи , че Коко докара такива футболисти като Гара, Базил, Здравко /на първо място/ , Златински ..... Истината е , че ние, феновете на Локо Пд сме щастливи и горди хора, защото сме родени да сме локомотивци. Напред , ЧЕРНО-БЕЛИ ВЕЛИКАНИ !
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Става банално! Томаш за пореден път обясни загуба на своя отбор с липса на класа
Лош старт на Локо в плейофите, рефер си затвори очите за дузпа срещу Лясков
Петкратен шампион на България, играл и за Локо (Пд), се сбогува с футбола
Александър Томаш не пожела да рискува здравето на Евандро
Повече от 6 години Локо няма победа на "Тича"! Ще свърши ли тази серия утре?
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: