ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (6)
Десетки фенове подкрепят българските сноубордисти в Пампорово
Автор: Нели Гергьовска 11:16 / 20.01.2024Коментари (0)970
Въпреки лошото време – обилен снеговалеж и мъгла, десетки фенове са дошли, за да подкрепят българските сноубордисти на Световната купа в Пампорово, предаде репортер на "Фокус“. В стартовете участват 97 състезатели от 16 държави.

Квалификациите започнаха в 9:00 часа на писта "Стената“. Първи се спуснаха дамите, а след тях и мъжете. Асът на българския отбор и носител на Световната купа от 2016 г, Радослав Янков се състезава с номер № 13. При неговото спускане, както и при спускането на останалите български  състезатели, всички фенове скандираха имената им, дрънчаха с чанове и развяваха български знамена.

Пред "Фокус“ фенове заявиха, че с удоволствие и ентусиазъм са дошли да подкрепят българските състезатели и най-вече Янков. Те посочиха, че следят постиженията на най-добрият български сноубордист и понякога са на състезанията му и в чужбина. Едно от момчетата, които тренират в клуба "Амер спортс“ в Чепеларе, където е и Радо Янков, заяви, че той е пример за него и го учи на много тънкости в спорта.

Сестрата на Радо, Ружка също беше сред публиката, за да подкрепи брат си. Тя посочи, че вълнението е голямо, защото Янков се състезава пред родна публика. Тя му пожела да бъде здрав, да постигне мечтите си и да достигне най-високия връх.  

България е представен
а от общо 10 състезатели. Шампионите на планетата при младите от Банско 2023 Тервел Замфиров и Петър Гергьовски, сребърният медалист от този шампионат Александър Кръшняк и четвъртият Кристиян Георгиев се подготвят на пълни обороти за Пампорово. Останалите ни представители за Световната купа са Теодора Пенчева, Димитър Ганчев, Георги Милчев, Станислав Вангелов и Петър Гьошарков.

Сред участниците е трикратната олимпийска шампионка Естер Ледецка, която спечели титлите в паралелния гигантски слалом от зимните игри в ПьонгЧанг 2018 и Пекин 2022. Ледецка е 4-кратна носителка на голямата световна купа по сноуборд и 3-кратна на малката световна купа в паралелния гигантски слалом. Другата голяма звезда при дамите в Пампорово ще е Рамона Терезия Хофмайстер (Гер), която е лидер в генералното класиране за Световна купа в момента и 3-кратна носителка на големия Кристален глобус. В момента Янков е осми в класирането за световната купа в паралелния слалом. Актуалният олимпийски шампион при мъжете от Пекин 2022 Бенямин Карл (Ав), също ще стартира в Пампорово. Той води в момента в генералното подреждане за СК. Лидерът за малката купа в Паралелния слалом Даниела Багоца (Ит) също е потвърдил участие в Пампорово. В родопския курорт ще кара и последният носител на голямата Световна купа Роналд Фишналер (Ит).

Финалите са предвидени за 13:00 часа.
Още по темата: общо новини по темата: 12
21.01.2024
21.01.2024
21.01.2024
21.01.2024
21.01.2024
21.01.2024
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Жалко! Янаки Милев загуби битката за четвърта титла в своята кариера
Нов ръководител в Ботев, ще отговаря за връзката с културните институции в Пловдив
Академик Пловдив ще задържи наставника си
Феновете на Спартак със специално послание към изпълнителния директор Денис Хасан
Крушарски: Най-обичаме да си дрънкаме празни чинии! Да си фантазираме сме номер 1
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: