ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (27) | Вчера (9)
Шампионките преди решителния мач в "Колодрума": Това е черешката на тортата!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 22:36 / 15.01.2024Коментари (0)2006
©
Волейболните шампионки от Марица (Пловдив) дадоха пресконференция преди изключително важния мач срещу унгарския Вашаш (Будапеща). Двубоят от последния кръг в груповата фаза на Шампионска лига е във вторник (16 януари) от 19 часа в зала "Колодрума" в Пловдив.

Срещата е директна битка за третото място в крайното класиране. То осигурява място на четвъртфиналите в турнира за Купата на ЦЕФ.

На брифинга в зала "Колодрума" присъстваха треньорът Борислав Крачанов и волейболистките Жана Тодорова и Мария Кривошийска.

Борислав Крачанов – треньор на Марица:

"На първо място за мен като треньор е важно да изиграем мача правилно. Да подходим максимално концентрирано и ако успеем да ги съчетаем двете неща резултатът ще бъде следствие на нашата подготовката и работа, която сме свършили. Това е главният аспект, който трябва да направим, за да излезем крайния победител.

В първия двубой сервирахме доста добре в тяхната зала и сведохме опциите на разпределителя им до минимум. В Шампионска лига да завършиш с 15-16 успешни блокади не е малко. Надявам се да продължим с това и също да имаме силен сервис утре и да играем силно фаза контраатака. Надявам се утре да успеем да ги изпълним.

Казваме на момичетата да не мислят за резултата и да бъдат фокусирани върху работата, която трябва да свършат. Успеем ли да го направим, това ще е следствие от нашата игра. Целта е една и няма излишно от допълнително напрежение. Всеки излиза с нагласата да дадеш най-доброто от себе си и да побеждаваш.

За нас е много важно и да успеем да израстваме. Надявам се домакинският фактор да ни помогне доста. Вкъщи винаги и стените помагат, но когато си у дома и отговорността е по-голяма. Надявам се много публика и очакванията да не ни сковат. Ако обаче започнем не както трябва - да излезем бързо от тази ситуация и да заиграем както можем.

Всичко ще е до това кой иска по-силно победата. Всеки мач е важен и не мога да оценявам двубоите. Утрешния мач е може би черешката на тортата за мачовете, които сме изиграли последните години. Както за нас щаба, така и за волейболистките ще има голям заряд. Успеем ли да победим успехът ще бъде за всички, които ни подкрепят и са дошли да ни гледат.“

Жана Тодорова – волейболистка на Марица:

"Със сигурност видяхме, че отборът на Вашаш има своите достойнства в играта си при гостуването ни в Унгария и техните мачове срещу останалите отбори. Техният голям плюс е бързата им игра от разпределителките и крайните нападатели. Ако успеем да се справим тактически и сведем индивидуалните грешки до минимум мисля, че резултатът ще бъде положителен за нас.

Двубоят е изключително важен и за двата отбора. Те гонят първа победа в Шампионска лига и да продължат в евротурнирите, а ние гоним също да продължим да играем в Европа и да спечелим третото място. Мисля, че имам психологическо предимство и ще успеем да ги победим. Треньорският щаб ни е подготвил много добре тактически.

Аз бих искала да помогна на момичетата. Казах им, че е много хубава тръпката да печелиш мачове в Шампионска лига. Мисля, че успеем сега заедно да спечелим мач от Шампионска лига и в Пловдив. За двубоя с Уралочка пред 4500 човека беше уникално изживяване, защото ти летиш заедно с публиката, играта ти върви. Утре ще кажа дали ще можем да повторим този мач.“

Мария Кривошийска – волейболистка на Марица:

"Залогът и за двата отбора е един и същ – класиране за четвъртфинал за Купата на ЦЕВ. Според мен ние сме с една крачка пред тях, защото сме домакини и ще имаме страхотна подкрепа от публиката. Те ще дойдат подготвени и ще хвърлят всичко, но ние ще се опитаме да направим същия хубав мач, който направихме в Унгария. Направим ли същия двубой като в Будапеща, мачът ще е в наша полза.“

Още по темата: общо новини по темата: 97
25.04.2024
25.04.2024
25.04.2024
24.04.2024
24.04.2024
23.04.2024
предишна страница [ 1/17 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Единствената чужденка в Марица напусна клуба
Млад турчин с много голям опит е новият треньор на Марица
Атанас Узунов към маричанки: Аз и моите колеги имаме една голяма мечта, свързана с вас
Кметът към маричанки: Поклон пред вас! Пловдив ви е признателен!
Изненадваща раздяла! Треньорът, който спечели 3 титли и 3 купи, напусна Марица
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: