ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (8) | Вчера (26)
Пламена Миткова: Главната ми цел е европейското в Рим, олимпиадата сама ще дойде
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:10 / 11.01.2024Коментари (0)2105
© Plovdiv24.bg
Избраната за "Атлетка на България" за 2023 година Пламена Миткова каза, че основните й цели през предстоящата година са свързани с постигането на добри резултати на европейското първенство за мъже и жени в Рим, което да й осигури и квота за Олимпийските игри в Париж.

Шампионатът на Стария континент ще се проведе от 7 до 12 юни във Вечния град, а бившата световна шампионка при девойките е щастлива, че започва новия сезон в скока на дължина без физическите проблеми, които я мъчеха през голяма част от миналата година.

"Изминалата 2023-та беше една тежка година за мен поради контузията ми, която се случи малко преди европейското и поради моето завършване на гимназия. Въпреки това годината мина много добре и се радвам, че контузията ми напълно отшумя. Надявам се през 2024 година да бъда здрава и да имам повече късмет, за да дойдат успехите. След контузията ми не мислех за отказване от участие на европейското първенство. В началото не можех да ходя, но физиотерапията и олекотените тренировки ми помогнаха да се съхраня за състезанието. На самото европейско първенство не се притеснявах, че няма да мога да дам всичко от себе си", каза пред БТА 19-годишната пловдивчанка.

"В момента съм здрава. Предните месеци тренирах много здраво. Подготовката ми за 2024 година стартира още тогава. Предстоят състезания, на които се надявам да покажа, че съм във форма и още отсега да покривам нормативи за лятото. В събота ще участвам на турнира "Академик", но там ще се пусна само в бягането на 60 метра. С дългия скок ще започна на 21 януари на турнир в Люксембург. За зимния сезон нямам цели, но за летния имам за европейското и за Олимпиадата. Надявам се все пак зимата да направя по-добри резултати, които да ми отворят възможност да участвам на световното първенство в зала. Моята цел като резултат е покриване на норматива за европейското първенство в Рим. Това е главната ми цел. Смятам, че ако там се справя добре, Олимпиадата сама ще дойде", добави младата атлетка на Локомотив Пловдив, която през миналата година дебютира при жените.

"При жените конкуренцията е много голяма. Понякога всичко зависи от 1-2 сантиметра. Но е по-готино, има повече адреналин, повече състезателен дух и се надявам да се реализирам при жените и да се боря рамо до рамо с най-добрите състезателки в моята дисциплина. И да ги побеждавам. Сили определено имам за такива класирания, самочувствие също смятам, че не ми липсва. В последните две години съм доказала, че имам качествата, имам и желанието да тренирам и да се състезавам. Ако всичко върви както трябва и най-вече съм здравя, смятам, че мога да постигна всичките си цели", завърши Пламена Миткова.
Още по темата: общо новини по темата: 79
05.04.2024
29.02.2024
19.02.2024
18.02.2024
14.02.2024
05.02.2024
предишна страница [ 1/14 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Цяла България страда заради Григор Димитров
Душан Керкез след мача със Славия: Всички говорят за ЦСКА!
Преди мача на сезона: Ботев загуби от Славия на "Колежа"
Много специален мач за капитана на Ботев днес
Ботев следи млад нападател от Хърватия
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: