ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (16) | Вчера (9)
Борислав Крачанов: За изминалата година, трофеите, успехът в Будапеща и втория полусезон
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:24 / 21.12.2023Коментари (0)710
©
Старши-треньорът на Марица (Пловдив) Борислав Крачанов коментира изключително успешната 2023-та година за клуба пред volleymaritza.bg.

– Господин, Крачанов Марица завършва 2023-та година по възможно най-добрия начин. Тотална доминация в България и с победа в Шампионска лига. Как ще оцените сезона и годината, която мина?

– Изпращаме една успешна година, в която постигнахме много добри резултати. Завършваме и успешен първи полусезон, в който постигнахме целите си. Победата ни в Шампионска лига беше една от нашите цели и задачи и се радвам, че успяхме дая постигнем. Момичетата показаха, че заслужават да побеждават в Шампионска лига.

– Кой е моментът, който ще запомните през 2023-та година?

– Всяка една победа е запомняща, но понякога и от загуба имаш какво да извлечеш. Определено бих отличил двете титли – Купа България и спечелването на титлата в първенството и естествено победата в Шампионска лига в Будапеща. За мен лично беше и първа победа в турнира, както и за голяма част от нашите състезателки. Смятам, че това са моментите, които ще помним дълго.

– Марица показа, че с млади състезателки могат да се постигат резултати. Когато дойдохте в клуба отборът стартира с много млад отбор, но вече бере плодовете на този риск.

– Това е плодът на целия труда, на цялата школа, тръгвайки от най-малките, за да се стигне до жените. Една част от момичетата са си изцяло от школата. Те са присвоили този шампионски манталитет, който се развива в школата. Постепенно извървяват пътя от най-малките до първия отбор. Началото беше трудно, имаше и много скептични коментари как с толкова млад състав ще се играе в Шампионска лига. Те дават всичко от себе си, борят се, тренират усърдно и това им се отплати. Те станаха по-спокойни и видяха, че целият този труд си е струвал.

– Марица няма реална конкуренция в България. Това как се отразява на отбора?

– Със сигурност не ни помага, но другите отбори тръгват да се засилват. Може би ще отнеме малко повече време. Тяхната идея е като нашата да тръгнат с млади състезатели от школата. Ако съдим, че при нас резултатът дойде на третата година с тези млади момичета, след още една година българското първенство ще стане по-силно. Друг е въпросът, че ние в българското първенство не играем толкова силно, колкото в Шампионска лига и това се отдава именно на конкуренцията, защото ние знаем, че ще победим.

– През тази година имаше и рекорд в школата на клуба. Всички възрасти спечелиха шампионските титли на републиканските първенства. Това означава, че и от школата може да се разчита и на още момичета, които да се интегрират в първия отбор.

– Да, за първи път спечелихме всичко, което може да се спечели. Това е благодарение на шампионския манталитет и добрата работа в школата. Смятам, че до година – година и половина ще има момичета, които ще намират място и в първия отбор. Има ги децата въпросът е да останат здрави и да работят по същия начин.

– Да ви върна и на победата в Будапеща. Страхотен мач изигран от мач и много емоционална среща. Да ни разкажете за двубоя?

– Когато се изтегли жребият бяхме наясно, че именно срещу Вашаш Обуда (Будапеща) трябва да търсим успех, за да продължим към Купата на ЦЕВ. По никакъв начин това не сме го набивали в главите на момичетата, че трябва задължително да победят. Знаехме, че отборът е на нашето ниво, а ние трябваше да работим усилиено и постоянно, за да постигнем крайната цел. Виждайки и как се движат като резултати самите момичета осъзнаха, че имат шанс да победат. Единствено в първия гейм започнахме разпиляни и стресирани, но въпреки това се върнахме след една голяма разлика и дори можехме да го спечелим. В техните очи си пролича доста по-различен поглед и вече във втория и третия гейм се видя, че могат. Имаше спад в четвъртия, който по-скоро беше психологически, защото момичетата започнаха да осъзнават, че дори могат да победят с 3:1 гейма. Радващото е, че в тайбрека стартирахме доста силно и с мисълта, че мачът си е наш и ние влизаме, за да го спечелим. Когато победиха няма по-сладко от това чувство да се радваш. Момичетата бяха във възторг и се получи един щастлив миг, който трябва да го изпиташ, за да го усетиш. Няма как да се разкаже какво е чувството, а трябва да ти се случи.

– В началото на новата година имате доста гъста програма. Мачове в Шампионска лига, включително и важната среща срещу Вашаш в Пловдив, а след това и финалът за Купата на България.

– Януари месец ни се явява един от важните на фона на това, че ако успеем да си свършим работата тогава ще оползотворим сезона на 70% и след това останалите 30% ще останат за следващите месеци в първенството. Януари месец ни е много важен и сега в паузата е много важно чисто спортно-технически и физически каква работа ще свършим, за да можем да бъдем максимално готови за новата година. Работим и с нашите мениджъри и търсим контроли, за да не спада игровия ни ритъм. Трябва да сме максимално готови за мача с Вашаш, а след това и за финала за Купата. Трябва да се фокусираме първо върху подготовката, а след това и как да извлечем максимума и след това да се хвърлим с всички сили срещу Вашаш. Той ще бъде доста по-различен от този в Унгария и ние трябва да бъдем готови за тази тежест, която ни чака, а тя няма да е малка. Ясно е, че вкъщи и стените помагат и публиката също, но за един такъв млад състав като нашия може да се стъписаме. Имаме да свършим доста работа, за да сме готови за 16 януари.

– Какво бихте си пожелали за новата година?

– На първо време всички да сме здрави и да нямаме контузии, за да можем да продължим на пълни обороти. Да успеем да постигнем резултатите, които сме си поставили. Ако успеем да свършим хубава работа и да се подготвим аз смятам, че резултатите ще дойдат. Надявам се победим Вашаш и да отидем да играем в ЦЕВ, а там да извлечем максимума. Ако ние писано да играем още два мача или повече да успеем и да зарадваме нашите фенове. Надявам се да завършим сезона с максимален брой титли и победи на европейската сцена. Момичетата да станат уверени, че тази работа, която вършат им се отплаща.
Още по темата: общо новини по темата: 97
25.04.2024
25.04.2024
25.04.2024
24.04.2024
24.04.2024
23.04.2024
предишна страница [ 1/17 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Единствената чужденка в Марица напусна клуба
Млад турчин с много голям опит е новият треньор на Марица
Атанас Узунов към маричанки: Аз и моите колеги имаме една голяма мечта, свързана с вас
Кметът към маричанки: Поклон пред вас! Пловдив ви е признателен!
Изненадваща раздяла! Треньорът, който спечели 3 титли и 3 купи, напусна Марица
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: