ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (7) | Вчера (26)
ПУ "Паисий Хилендарски" награди най-добрите си спортисти за 2023 година
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:34 / 19.12.2023Коментари (0)951
На тържествена церемония в Спортната зала на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски“ днес бяха наградени най-добрите спортисти на висшето училище за 2023 година. Официални гости на събитието бяха Николай Бухалов – двукратен олимпийски шампион, зам.-кмет на Община Пловдив с ресор "Спорт, младежки дейности и социална политика“ и възпитаник на Пловдивския университет; Димитрина Къндева – председател на Съюза по аеробика в България; Петър Арнаудов – треньор на националния отбор по шахмат.

"Спортът в нашия университет е начин на живот. Зад всички купи и медали стои много труд и затова искам да благодаря на всички, свързани със спортните успехи на университета.“ С тези думи церемонията откри експертът по спортни дейности в ПУ проф. Веселин Маргаритов. Той подчерта, че спортът е най-активната реклама на Пловдивския университет и разказа един от своите поводи за гордост – когато през 1992 година Николай Бухалов е станал олимпийски шампион, той е имал предложения да учи в университети от цял свят, но е избрал именно пловдивската Алма Матер.

От името на академичното ръководство приветствие към спортистите отправи проф. д-р Теменужка Йовчева – зам.-ректор с ресор "Научноизследователска дейност“. Тя отбеляза, че спортът е за всички студенти, а не само за тези от спортни специалности и в момента ректорското ръководство полага усилия да разшири спортната база на висшето училище, като вече е започнало ремонт на втората зала на университета – "Академик“. Проф. Йовчева прочете и поздравителен адрес от името на ректора на Пловдивския университет проф. д-р Румен Младенов. В него проф. Младенов подчерта, че спортната слава на Пловдивския университет защитават спортисти, които винаги са имали и ще имат подкрепа от страна на академичното ръководство.

Двукратният олимпийски шампион и зам.-кмет на Община Пловдив Николай Бухалов отбеляза, че е горд, че спортът е толкова добре застъпен в Пловдивския университет и пожела на всички да продължат да го развиват. Той припомни, че Община Пловдив работи в тясно сътрудничество с висшето училище и увери студентите, че Пловдивският университет е институция, която дава добър старт и добро бъдеще.

Председателят на Студентски съвет на ПУ Виктория Палигорова също приветства присъстващите и подчерта, че няма по-голям обединител от спорта. Музикален поздрав поднесоха гайдарите Петър Янев и Стоян Янев.

Всички отличени студенти получиха почетен плакет на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски“ за постигнатите високи резултати през 2023 година. Призьорите бяха обявени по спортове, както следва:

ШАХ

Виктория Радева – Европейска шампионка в Будва, Черна гора – студентка в специалност "Национална сигурност“, 4 курс.

СПОРТНА АЕРОБИКА

Борислава Иванова – Европейска шампионка в смесени двойки и бронзова медалистка в индивидуално жени в Анталия, Турция – студентка в 1 курс, специалност "Физическо възпитание и спорт“.

ЛЕКА АТЛЕТИКА

Силвия Г. Георгиева – 2 златни и 1 сребърен медал от Универсиада Стара Загора 2023 в дисциплините 800 м., 1500 м. и 4х400 м.

Ивайло Щипков – 1 златен и 1 сребърен медал от Националната студентска универсиада в дисциплините 100 м. и 4х100 м.

Кристина Борукова – 1 златен, 1 сребърен и 1 бронзов медал от Универсиада Стара Загора 2023 на 4х100 м., 4х400 м. и 400 м.

Силвия К. Георгиева - 1 златен, 1 сребърен и 1 бронзов медал от Универсиада Стара Загора 2023 на 4х100 м., 4х400 м. и хвърляне на копие.

Златка Райчева – 1 златен и 1 сребърен медал от Универсиада Стара Загора 2023 на 4х100 и 4х400 м.

Венелина Петкова – 1 сребърен медал от Универсиада Стара Загора 2023 на в дисциплината тласкане на гюле.

Мартина Писачева – 2 сребърни медала от Универсиада Стара Загора 2023 на 100 м. и 4х100 м.

Радин Вълчев – 1 сребърен и 1 бронзов медал от Универсиада Стара Загора 2023 в дисциплините 100 м. и 4х100 м.

Любен Виденов – 1 сребърен медал от Универсиада Стара Загора 2023 на 4х100 м.

Христо Нейков - 1 сребърен медал от Универсиада Стара Загора 2023 на 4х100 м.

КИКБОКС

Цвятко Цветков – 1 златен и 1 сребърен медал от 1 сребърен медал от Универсиада Стара Загора 2023 в дисциплини лайт контакт и фул контакт.

Петя Петрова – 1 сребърен и 1 бронзов медал от същия форум в дисциплини лайт контакт и фул контакт.

БАДМИНТОН

Габриела Атанасова – бронзов медал от Универсиада Стара Загора 2023.

ТЕНИС НА МАСА

Кирил Попов – 2 златни и 1 сребърен медал от Универсиада Стара Загора 2023 на индивидуално мъже, двойки мъже и отборно вицешампион.

Стоян Сариев – 1 златен и 2 сребърни медала от Универсиада Стара Загора 2023 – индивидуално мъже, двойки мъже и отборно вицешампион.

Божидар Хаджистефану – сребърен медал в отборното класиране на същия форум.

Илиян Гемиев - сребърен медал в отборното класиране на Универсиада Стара Загора 2023.

ФУТЗАЛ

Отбор, класирал се на трето мусто в София във финалната среща на Националната Универсиада Стара Загора 2023, в състав: Моника Пейчева, Ралица Витекова, Мария Дикелова, Михаела Тихова и Кристина Чакърова.

ВОЛЕЙБОЛ жени

Отбор, отличен със сребърен медал от Универсиада Стара Загора 2023, в състав: Златина Друмева, Траяна Стоянова, Теодора Любомирова, Анета Петрова и Биляна Цанова.

ТЕНИС НА КОРТ жени

Отличените във сребърен медал в отборната надпревара на Универсиада Стара Загора 2023: Берна Яхе, Мира Димова, Деница Атанасова, Ванеса Петрова.

ФУТБОЛ

Призът "Отбор на годината“ бе връчен на класиралия се на първо място на Националната универсиада в Стара Загора 2023 шампион на българия по футбол. Отборът е в състав: Стамен Бояджиев, Григор Георгиев, Тодор Тодоров, Васил Богданов, Митко Плахов, Теодор Митрев, Петко Петков, Георги Мавродиев, Христо Стоянов, Йордан Маджаров, Васил Църцев, Иван Дишков, Иван Арамазов, Видол Сейменски, Станимир Марински, Борислав Дончев, Виктор Янев, Валентин Николов, Георги Чумпов, Виктор Панеков, Васил Янков.

Спонсори на церемонията по награждаване на най-добрите спортисти на годината са факултетите на номинираните спортисти и Студентски съвет към Пловдивския университет "Паисий Хилендарски“.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Душан Керкез след мача със Славия: Всички говорят за ЦСКА!
Преди мача на сезона: Ботев загуби от Славия на "Колежа"
Много специален мач за капитана на Ботев днес
Ботев следи млад нападател от Хърватия
Артур Платек: Аз доведох Попов и Конте, целта е да сме шампиони
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: