ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (8) | Вчера (26)
Виктория Радева: Аз съм много упорит боец и ще продължавам да показвам най-доброто от себе си
Автор: Георги Куситасев 15:38 / 14.12.2023Коментари (0)996
©
Виктория Радева, европейска отборна шампионка по шахмат за жени с тима на България от Шампионата на Стария континент, провел се в Будва, Черна гора, пред "Фокус".

Здравей, Виктория. Взехте европейската титла по шахмат за жени, заедно с останалия национален отбор, част от който са и  Белослава Кръстева, Антоанета Стефанова, Габриела Пейчева и Нургюл Салимова, а сега получавате и награда от фондация "Български спорт" ("Отбор на годината"). 

Това беше една прекрасна, златна година за българския спорт. Аз съм изключително щастлива и радостна - от момичетата на първо място, защото направихме един огромен успех за България, който досега не беше постиган. Имахме прекрасен отбор. Всяка подкрепяше другата с каквото може, страхотен треньор, подкрепа от Българска спортна шахматна федерация...само хубави, позитивни неща. Мога да съм само изключително благодарна и благословена от това, което се случва.

Има ли нещо на тебе, което не ти достигна през тази 2023-а година, което изкаше да постигнеш?

Не бих казала. Годината беше много успешна. Разбира се винаги има място за по-добри неща, но вярвам, че съм много упорит човек - боец и ще продължавам да тренирам и показвам най-доброто от себе си и вярвам, че добрите и позитивни неща  и успехите идват след това винаги.

Какво ти предстои през следващата година - къде са насочени усилията ти?

Следващата година е олимпийска година за шахмата, така че ще дадем най-доброто от себе си да се представим най-добре на Олимпиадата. В личен план, аз съм четвърти курс, така че ми предстои, надявам се, успешно дипломиране, а в живота, ще видим какво ще покаже.

Значи ти предстои тежка и отговорна година!?

Точно така, но всяка една от годините, които предстоят и които са минали, аз ги броя за тежки и отговорни, защото човек не бива да се отпуска.

Станахте европейски шампионки без нито една загуба, побеждавайки по пътя и световния шампион Грузия. Нали така?

Точно така. Това беше изключителен успех. Наистина, когато отидохме там, ние вярвахме, че можем да се представим добре, но не вярвахме, че ще бъде толкова прекрасно това представяне, но в даден момент, просто всичко вървеше по план, много гладко и, както казах, дадоха момичета всичко най-добро от себе си и така и станахме европейски шампиони.

Това второ място, която Нургюл Салимова постигна преди това на Световната купа даде ли ви тласък за това силно представяне в Будва - европейската титла?

Биха казала, че всяка една и нейните успехи допринасят и дават тласък. Нургюл се представи чудесно на Световната купа. Нашият капитан на отбора Антоанета Стефанова - световна шампионка. Белослава Кръстева и Гергана Пейчева играха отличен шах. Те са изключително талантливи и силни. Аз вярвам, че също допринасям с каквото мога. Бих казала, че всяка една и нейните успехи и постижения и въобще хъса, който има и таланта допринесе за този групов успех.

Всяка една от вас е на около и малко над 20 години, означава ли това, че започва една ера в българския шахмат - "златна", с нови "златни момичета", но в друг спорт . Разбира се, на това се надяваме всички. Наистина прекрасен отбор. Всичките млади и нахъсани. Вярвам, че за в бъдеще ще може да покажем още по-големи успехи и още по-големи умения.

Пак да те върна към Олимпиадата. Европейски шампионки вече. Какво да очакваме от вас на Олимпийските игри?

Разбира се ще се борим за тройката, но аз съм на това мнение, че не трябва да има прекалено много тласък. Ние ще продължаваме да даваме най-доброто от себе си и ще вярваме, че хората ще бъдат зад нас и ще ни подкрепят, каквото и да става.

Пожелаваме много успехи!

Много благодаря!

Още по темата: общо новини по темата: 59
16.04.2024
08.04.2024
05.04.2024
23.03.2024
13.03.2024
13.03.2024
предишна страница [ 1/10 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Цяла България страда заради Григор Димитров
Душан Керкез след мача със Славия: Всички говорят за ЦСКА!
Преди мача на сезона: Ботев загуби от Славия на "Колежа"
Много специален мач за капитана на Ботев днес
Ботев следи млад нападател от Хърватия
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: