ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (27) | Вчера (9)
Треньорът на Марица: Гостуваме на отбор, който ще се бори за титлата в Шампионска лига
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:42 / 06.11.2023Коментари (0)911
©
Треньорът на Марица (Пловдив) Борислав Крачанов даде интервю пред клубния сайт преди първия мач в групите на Шампионска лига за новия сезон срещу италианския Савино Дел Бене (Скандичи). Двубоят ще се играе на 8 ноември (сряда), от 21:00 часа във Флоренция.

– Господин, Крачанов остават броени часове до първия мач в Шампионска лига за новия сезон. Какви са очакванията на Марица в турнира и по-специално в първата среща срещу италианския Скандичи?

– Италианският ни съперник е доста качествен и разполага с доста добри индивидуални състезателки. За мен лично един от отборите, които ще се бори за титлата в Шампионска лига. От наша страна не значи, че отиваме да се предадем предварително. Ще видим какво сме надградили, защото запазихме голяма част от състава си и с опита на нашите нови попълнения се надявам една идея нашето ниво и да покажем израстване.

– Трета поредна година сте начело на отбора и за трета поредна година ще водите тима в групите на Шампионска лига. Какво е за един треньор това предизвикателство да играе срещу най-добрите?

– Със сигурност е голямо израстване за мен, за щаба ми и момичетата. Това голямо предизвикателство и се опитваме по най-добрия начин да се противопоставим. Това зависи и от съперника колко ни дава да играем.

– Минаха вече няколко мача и от първенството. Как виждате отбора в тези срещи?

– Вървим в правилната посока и надграждаме във всеки изминал мач. Трябва още малко за сработваме. През този сезон късно се събра целия отбор заради олимпийската квалификация. Малко изоставаме, но напредваме в подготовката. Вижда се израстването, единствено трябва да станем по-прецизни в определени ситуации, за да можем да извличаме максимума от всяка ситуация.

– Имате ли кадрови проблеми преди първия мач от Шампионска лига?

– Нямаме, тренираме на пълни обороти. Миналата седмица имаше вирус и част от тях имаха и температура, но медицинския щаб направи всичко по силите си те да са пълноценни, както на тренировка така и на мачовете. Не е нещо, което ни притеснява. Момичетата са на лице и всички тренират пълноценно. Нямаме волейболистка, която да тренира индивидуално.

– Доволен ли сте от новите попълнения в отбора?

– Няма как да не съм доволен. Привлякохме опитни състезателки, които са побеждавали в Шампионска лига. Това помага много. Нашата чужденка също вече се адаптира и показва своите качества и тя вдига нашето ниво. Вървим в една възходяща линия, която е доста радваща.

– Преди няколко дни отново бяхте избран за селекционер на националния отбор до 20 години след силното представяне на Световното.

– Искам да благодаря на федерацията, която гласува отново доверие на мен и моя щаб. Свършихме доста работа с момичетата през миналото лято. Първо искам да свършим работата на клубно ниво и след това ще мисля за националния отбор. Ние като щаб ще продължаваме да следим момичетата как израстват през сезона, за да можем да знаем кои са най-добре подготвени и кои ще получат повиквателни.

– Как искате да изглежда Марица през този сезон?

– Най-важното е да сме здрави и да няма контузии. В Шампионска лига се надявам да покажем надграждането ни, който започнахме ооще от миналата година. Надявам се да успее да се преборим с унгарския Вашаш Обуда (Будапеща), за да успеем да продължим участието си в Купата на ЦЕВ. Това е от нашите цели, които сме си поставили. Допълнителни мачове в Купата на ЦЕВ ще вдигнат още повече нашето ниво.
Още по темата: общо новини по темата: 97
25.04.2024
25.04.2024
25.04.2024
24.04.2024
24.04.2024
23.04.2024
предишна страница [ 1/17 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Единствената чужденка в Марица напусна клуба
Млад турчин с много голям опит е новият треньор на Марица
Атанас Узунов към маричанки: Аз и моите колеги имаме една голяма мечта, свързана с вас
Кметът към маричанки: Поклон пред вас! Пловдив ви е признателен!
Изненадваща раздяла! Треньорът, който спечели 3 титли и 3 купи, напусна Марица
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: