ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Драги Коцев: За мен е чест да бъда част от Локомотив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:46 / 11.08.2010Коментари (6)2225
© Plovdiv24.bg
Нападателят на Локомотив (Пловдив) Драги Коцев е роден в македонския град Радовиш и започва да се занимава с футбол в местния ФК Яка, като две години по-късно мениджър му урежда проби в Пирин (Благоевград). Там той е одобрен и само на 14 години започва да се състезава за юношеските гарнитури на клуба, който го открива за големия футбол. Като дете, неговият първи треньор е и настоящият наставник на Пирин Йордан Боздански.

Това и много още Драги разкри вчера пред феновете на традиционната сбирка на фенклуба на стадиона в парк Лаута.

През годините в Благоевград Коцев тренира и под наставленията на Станке Михайлов и Атанас Пецовски, преди да бъде преотстъпен за година в Пирин (Гоце Делчев), където наставник отново му е Йордан Боздански. След завръщането си в родния клуб, талантливият футболист се учи още от Йордан Самоковлийски, Петър Михтарски и Наджи Шенсой, като при последния признава, че бележи най-голямо израстване в развитието си.

По време на престоя си в Пирин 23-годишният футболист остава приятел с настоящия си съотборник Христо Златински, а от Зоран Златковски пази подарък - черно-бяла фланелка с номер седем.

"Май е време да му се реванширам и да му подаря моя", пошегува се футболистът.

Той има десетина мача за македонския юношески национален отбор до 19 години, но признава, че футболът в родината му не се тачи особено.

"Има един-два по-добри отбора, които ги подкрепят не повече от 2-3 хиляди души. Останалите са още по-зле," сподели притежаващия българско гражданство играч на Локомотив.

Родителите му смаяха "черно-бялата" общественост, тъй като подкрепиха сина си като редови фенове по трибуните още на първия му домакински мач срещу Черно море.

"Баща ми бе смаян от това, което видя по трибуните. Аз също признавам, че такова нещо ми се случва за първи път, за което ви благодаря искрено. Баща ми е голям фен на футбола и в негово лице имате още един локомотивец. Разбрах от него още, че е заснел всичко по трибуните на клипчета и ще го показва в Македония. Няма да се учудя за следващото домакинство срещу Литекс от там да дойде цял автобус," хвърли в смях запалянковците Драги.

За трансфера си в Локомотив, той е категоричен, че е приел предложението на президента Константин Динев още преди той да го е поканил.

"Той ми се обади лично и дори не го изслушах докрай. Приех без да се замисля. Още като дете помня шампионския тим на Локомотив, който бе непобедим. Оттам е и спомена ми за невероятната публиката и подкрепа тук."

Драги Коцев изказа задоволството си от това как е приет в съблекалнята на новия си отбор, като в нея има и още познати футболисти, освен Христо Златински. С Мартин Кавдански се познават още от юноши, а с Валери Георгиев са били съотборници в Пирин. Градът и неговият дух също го впечатлява, но все още не е имал възможността да го разгледа обстойно. "Тук е по-топло от останалите градове и първата вечер не успях да мигна," оплака се Драги.

Той очаква единствено победа в предстоящия мач със Сливен и споделя мнението, че с малко спортен шанс Локомотив има потенциала да се бори за място в тройката. От бившите си съотборници от Пирин, които играха със Сливен последния кръг, Коцев е успял и да проучи съперника.

"Сливен са съставени от повече млади футболисти, които са жадни да се докажат и умеят да играят като един колектив. Нашият потенциал е много по-голям, но не трябва да допускаме подценяване, защото ще бъдем наказани," разкри информацията си атакуващият футболист.

"За мен е чест да бъда един от вас," бе неговото завещание, което написа в книгата за пожелания гостът на феновете, който раздаде картички с автографи и се снима с нетърпеливите да се щракнат с него за спомен.

Източник: LPortala.net







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+8
 
 
Всеки иска да е част от Пловдив ! Трябва да го заслужиM ...Ние на трибуните, а те на терена ! Локо Пловдив = Пловдив !
+8
 
 
Драги Коцев поздравява невероятната публика на Локомотив Пловдив след мача с Черно Море
+9
 
 
Много скромно момче! Има беспорен талант, и ние трябва да го подрепим, в което не се съмнявам, за да израсне! Само ЛОКО!
+9
 
 
Драгииии Коцеввввв.АЙ МАШИНИИИИИ.
на 11.08.2010 г.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Премина от Локо в АЕЛ, но сега го очаква още по-силен трансфер
Емо Наков: Нефутболни съветници на Жоро Илиев уволниха Едо през 2004 г. Огромна грешка!
Неопитни съдии за мачовете на Локо и Ботев
Бърза реакция на футболистите от Локомотив, подкрепиха младо семейство в тежко положение
Локо посъветва феновете си да дойдат по-рано в "Коматево"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: