ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (21)
Пенсионери победиха децата и спорта, спряха реконструкцията на спортна площадка
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:49 / 03.08.2010Коментари (30)8292
© Plovdiv24.bg
Тази спортна площадка в "Южен" ще продължи да тъне в разруха и бурени и ще остане недостъпна за децата, за да не се развали спокойстивето на шепа пенсионери от околните блокове
При третия си пореден опит, общинските съветници успяха да развалят договор за реконструкция на спортна площадка в район "Южен", предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това се случи на днешната сесия на Общинския съвет.

Предишния път само един глас не достигна при гласуването, за да бъде развален договорът за наем на спортна площадка на ул. "Трети март", срещу който бе образувана гражданска подписка, но днес развалянето на договора срещна по-сериозна подкрепа от съветниците.

Припомняме ви, че подписката бе подкрепена най-вече от пенсионер, живущи в квартала, които явно не са съгласни децата да спортуват, тъй като по този начин ще нарушат спокойствието им. За официален довод те използваха притеснението си, че кафе-сладкарницата към спортната площадка ще прерасне в чалга-ресторант, но удобно премълчават факт от договора, в който пише, че във въпросното кафене е забранена продажбата на алкохол за целия период на наем на площадката. Това прави твърденията им несъстоятелни, лъжливи и удобно популистични, но това не трогна общинските съветници и те без много да се замислят развалиха договора.

Съветниците подминаха подписката на младежи, живущи в района, които се обединиха в защита на спортната площадка и реконструкцията и се съобразиха само с подписката на пенсионерите.

Още по темата: общо новини по темата: 25
21.10.2021
12.02.2014
12.02.2014
12.02.2014
11.02.2014
29.01.2014
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Потресен съм. Не знам какво да напиша. Да убия дядовците ли? Да убия общинарите ли? Да убия Славчо ли? Не знам от къде да започна, но се надявам да има и друга страна на този проблем, защото иначе положението става извън възможностите на възприятие на всеки индивид със здрав разум и логична и точна мисъл.
+2
 
 
Ааааа мизерия, тва са 100% някви соц. утрепки, дето умират да правят кал на хората. Бай Тошо си отиде пенсий!!! Яхаите метлата комуняги, като искате спокоиствие на село да си гледате старините.
+1
 
 
7 000 000 българи, от тях - 1 800 000 до 18 години, 3 000 000 в работоспособна възраст ( от тях 1 500 000 се осигуряват) , 2 200 000 пенсионери . Това е картината в момента в приблизителни цифри. Резултата е по-горе в статията!
+2
 
 
Дано пукнете по- скоро дърти миризливи простаци. Вечер като гледате глистопад си слагайте краката в кофа с пръст ,да свиквате.
0
 
 
После пак да се вайкат, защо младежите стояли само в заведенията и на компютрите! Е, немогат да плетат, за да седнат кротко на пейката пред входа. Въпреки, че не съм сигурна, че тези същите пенсионери, играейки табла и карти пред входа и псувайки на воля, не нарушават спокойствието на повече хора. Тези същите пенсионерки, надничайки в чантите и ръцете на прибиращите се от работа и решавайки кой какво ще вечеря и правейки злобни забележки, относно дължината на полата или тесните панталони... не нарушават спокойствието на повече хора. Ама този народ неможа да разбере, че за всички има място под слънцето и само за това, че си се родил преди другия, не означава, че ти ще определяш правилата, по които да се живее.
+2
 
 
Ами за да са доволни всички предлагам общината да ремонтира спортната площадка за да могат да спортуват децата и да няма кафе-аператив, който да смущава пенсионерите.Всичко е много просто, но явно чичковците и лелките общински съветници няма да си мръднат и малкия пръст щом липсва лична изгода.
-2
 
 
Прави сте да се възмущавате, но начинътпо който го правите ,е отвратителен. Какви гробища,некролози и крематориуми? Забравяте ли, че и вашите родители един ден ще се пенсионират? Как ще реагирате, ако някой им каже, че са за гробищата?
+2
 
 
Според мен излишно се драматизира ситуацията. Решението на ОбС е малоумно, но в тази му конфигурация друго не може и да се очаква.... Брак по сметка между комунисти и войводи освен уроди да ражда, няма какво друго. Сега логиката навежда на мисълта ,че това Решение на ОбС следва да бъде върнато от Областна управа, а ако не го преразгледат, следва производство в административния съд. Там поне би следвало разума да надделее, защото ако НЕ, ще бъде създаден много опасен прецедент, на базата на който всяка недоволна групичка съседи, ще може да иска разваляне на който и да е от сключените до момента д-ри за отдавана на спортни площадки от Общината, позовавайки се именно на този случай в Южен. Силно се надявам ,че в крайна сметка площадката да бъде реконструирана и Изпълнителя да си изпълни дейностите по редовно сключения договор. Неприятните последици са основно две. Първо - ще се забави административно изпълнението на договора по съдилищата и няма да може да печели от нещо, което реално е спечелил. Второ- при евентуално позитивно развитие на делото за Изпълнителя, същия би следвало да потърси неустойки за пропуснати ползи за времето, през което не е работил ..същите ще бъдат платени с изп. лист, от бюджета на ОбС, който пък е на бюджетна издръжка от голяма община-тоест , ще бъде платено с НАШИТЕ пари, за поредната тъпотия на този МАЛОУМЕН и ВРЕДЕН за Пловдив общински съвет .... Затова, идват избори, скъпи съграждани , преодолейте мързела и нихилизма си и закарайте гъзовете до урните след година.....в противен случай , сме ОБРЕЧЕНИ да ни управляват ЗАДНИЦИ ....
+1
 
 
Не виждат , че ще мрат след 2 години пък и недоволни ...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
17-годишен талант тренира с представителния отбор на Локомотив
ПФК Ботев с предупреждение за лишаване от домакинство, обявиха наказанието на Попов
Ботев каза кога пуска билетите за реванша с ЦСКА-София
Само една победа дели Марица от 10-а поредна шампионска титла
Марица с информация за тежко гостуване край морето
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: