ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Олена Зеленска: С мъжа ми не живеем заедно, той много липсва на сина ни
Автор: Петя Кузева 12:03 / 05.09.2023Коментари (1)2630
© BBC
В изключително лично интервю за BBC първата дама на Украйна Олена Зеленска разказа за емоционалното въздействие, което войната е оказала върху нейното семейство. "Това може да е малко егоистично, но имам нужда от съпруга си, а не от историческа личност, до себе си", каза тя.

Г-жа Зеленска също така говори за семейството, което липсва да прекарва време заедно. "Но ние оставаме силни, имаме сила както емоционално, така и физически. И съм сигурна, че ще се справим заедно", добави тя.

Когато Русия нахлу в Украйна през февруари 2022 г., Олена Зеленска прекара месеци в укриване на тайни места с децата си. Тя описва емоционалното си състояние в началото на инвазията като "постоянно чувство на адреналин". С течение на времето тя открива, че е "необходимо" да се успокои и да започне да живее в "съществуващите условия".

След като излезе от "прикритието" миналата година, войната изкара бившия сценарист в светлината на прожекторите и оттогава тя пътува по света, за да се среща с лидери и да изнася речи. "С мъжа ми не живеем заедно, семейството е разделено".  Олена Зеленска каза пред BBC: "Имаме възможност да се виждаме, но не толкова често, колкото бихме искали. На сина ми липсва баща му", сподели Олена.

Но несигурността да живееш във война има емоционална цена за децата й, разкрива душата си тя.

"Мъчно ми е да гледам, че децата ми нищо не планират. На такава възраст, млади хора. Дъщеря ми е на 19. Те мечтаят за пътуване, за нови усещания, емоции. Тя няма подобна възможност. Има ограничения във времето в това, което можете да си позволите, те съществуват и ние по някакъв начин се опитваме да живеем в тях", сподели първата дама на Украйна.

Тя и президентът на Украйна Володимир Зеленски са гаджета от гимназията, които продължиха да работят заедно в комедийна трупа и телевизионно студио – той като актьор, а тя като сценарист.

Сега тя разсъждава, че никога не е мечтала съпругът й да се превърне в "историческата фигура", която е днес, казвайки, че й е липсвал и има нужда той да стои до нея като неин съпруг.

Въпреки че казаното от нея може да е "егоистичен" копнеж, Олена Зеленска каза, че президентът "наистина има енергията, силата на волята, вдъхновението и упоритостта да премине през тази война".

"Вярвам в него. И го подкрепям. Знам, че той има достатъчно сила. За всеки друг човек, когото познавам, мисля, че ще бъде много по-трудно тази ситуация. Той наистина е много силен и издръжлив човек. И тази устойчивост е това, от което всички имаме нужда в момента."

Неотдавнашната й работа като първа дама се фокусира върху подпомагането на украинците да се справят с психологическото въздействие на войната и тя се готви да бъде домакин на среща на върха в Киев, която ще се фокусира върху психичното здраве и устойчивостта. Британският актьор и писател Стивън Фрай - виден активист по проблемите на психичното здраве - е другият ко-водещ. "Наистина се надявам, че мога да вдъхновя някого, да дам на някого надежда или съвет или да докажа със собствения си пример, че живеем, работим, вървим напред", каза Олена Зеленска.

"Никой не може да знае какво ги очаква. В крайна сметка никой не е могъл да си представи, че в 21-ви век ще се отприщи такава война насред Европа, че ще бъде толкова жестока. Кървава война. Така че, никога не съм си представяла, че ще бъда в тази роля в този момент", разказва жената на Зеленски.

"Украинците не могат да бъдат сигурни за утрешния ден или да имат увереност в бъдещето", обясни тя, но имат надежда. "Имаме огромни надежди за победа, но не знаем кога ще дойде", реалист е първата дама.


Още по темата: общо новини по темата: 4441
20.03.2024 »
16.03.2024 »
10.03.2024 »
07.03.2024 »
05.03.2024 »
02.03.2024 »
предишна страница [ 1/741 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Жената до комика ,наркомана ,какъв ли не го наричат. Виждате я!!! А къде е жената на Путю ? Ами крият я. Като някаква наложница.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Поскъпване на хранителните продукти
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: