ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Путин: Враговете на Русия потриваха ръце, надявайки се да си отмъстят за неуспехите: Сбъркаха!
Автор: Иван Христов 23:05 / 26.06.2023Коментари (3)4337
©
Всякакви опити за устройване на вътрешен  смут в Русия са обречени на провал, това е показала гражданската солидарност на руснаците, заяви президентът на Руската Федерация Владимир Путин в обръщение към гражданите на страната, пише "Известия“.

"Всички бяха обединени и сплотени от главното – отговорността за съдбата на отечеството“, подчерта той.

Държавният глава благодари на руснаците за "най-високата консолидация, за подкрепата на конституционния ред" и патриотизма. "Тази гражданска солидарност показа, че всяко изнудване, опити за организиране на вътрешни вълнения са обречени на провал“, подчерта Путин.

Той обърна внимание на факта, че обществени организации, религиозни деноминации, водещи политически партии – фактически цялото руско общество, подкрепят конституционния ред.

По думите на Путин, въоръженият метеж на Пригожин така или иначе е щял да бъде победен.

"Подчертавам, че от самото начало на събитията незабавно бяха взети най-необходимите решения за неутрализиране на възникналата заплаха, за защита на конституционния ред, живота и сигурността на нашите граждани. Въоръженият бунт щеше да бъде потушен при всяко случай“, увери Путин.

"Бунтовниците, неонацистите в Киев и техните западни поддръжници искаха руските войници да се избиват един друг“, заяви руският президент Владимир Путин.

"Точно такъв резултат, братоубийство, искаха враговете на Русия и неонацистите в Киев и техните западни покровители, както и всякакви национални предатели. Те искаха руските войници да се избиват едни други. А нашето общество да се раздели, да влезе в кървава междуособица", отбеляза Путин в обръщението си към руснаците.

Той добави, че враговете на Русия "потриват ръце, мечтаейки да си отмъстят за неуспехите на фронта и т. нар. контранастъпление“.

"Но те са сбъркали“, подчерта държавният глава.

Освен това Путин заяви, че "организаторите на метежа, предавайки страната, предадоха и тези, които бяха с тях“.

Президентът на Русия заяви, че лично по негова заръка са взимани решения, за да се избегне проливането на кръв.

По думите му, огромното мнозинство от бойците на "Вагнер“ са руски патриоти и са били използвани.

"Знаехме и знаем, че огромното мнозинство от бойците и командирите на групата "Вагнер“ също са руски патриоти, предани на своя народ и държава. Те доказаха това със своята смелост на бойното поле, освобождавайки Донбас и Новорусия. Опитаха да ги използват на тъмно срещу техните братя по оръжия, с които са се борили заедно в името на страната и нейното бъдеще“, отбеляза Путин в обръщението си.

Президентът заяви, че е предложил на войниците от "Вагнер“ да сключат договор с министерството на отбраната на Русия, да се върнат при роднините и близките си, или да заминат за Беларус.

"Благодаря на онези войници и командири от групата "Вагнер“, които взеха единственото правилно решение – те не извършиха братоубийствени кръвопролития, спряха на последния рубеж. Днес имате възможност да продължите да служите на Русия, като подпишете договор с Министерството на отбраната или други правоприлагащи органи, или да се върнете при роднините и приятелите си. Който иска, може да отиде в Беларус. Обещанието, което дадох, ще бъде изпълнено“, увери Путин.

 "Бяха взети решения, за да се избегне кръвопролитието“, обърна се Путин към руснаците.

Освен това руският президент изказа признателността си към беларуския си колега Александър Лукашенко за приноса му в разрешаването на ситуацията с опита за метеж.

"Благодарен съм на президента на Беларус Александър Григориевич Лукашенко за неговите усилия и принос за мирното разрешаване на ситуацията. Но повтарям, патриотичното настроение на гражданите, консолидацията на цялото руско общество изиграха решаваща роля тези дни. Тази подкрепа ни позволи заедно да преодолеем най-трудните изпитания за нашата Родина. Благодаря ви за това. Благодаря ви", заяви Путин.

След обръщението, руският президент Владимир Путин провежда работна среща с участието на ръководителите на силовите ведомства, на срещата присъства и министърът на отбраната Сергей Шойгу, съобщи прессекретарят на руския лидер Дмитрий Песков пред репортери.

В събота вечерта в Ростов на Дон щабът на Южния военен окръг беше превзет от ЧВК "Вагнер". Това се случи на фона на изявленията на Евгений Пригожин за предполагаеми ракетно-бомбени удари от руските въоръжени сили по тиловите лагери на ЧВК "Вагнер" - това беше опровергано както от Министерството на отбраната на Русия, така и от ФСБ. Срещу Пригожин е образувано наказателно дело за организиране на въоръжен бунт. Руският президент Владимир Путин нарече действията на бунтовниците престъпна авантюра, удар в гърба на Русия и предателство, довело до прекомерни амбиции и лични интереси.

По-късно президентът на Беларус Александър Лукашенко, съгласувано с Путин, проведе разговори с Пригожин, след което пресслужбата на Лукашенко съобщи, че ръководителят на ЧВК е приел предложението му да спре движението на Вагнер в Русия и да предприеме по-нататъшни стъпки за деескалация. Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков заяви, че Пригожин ще замине за Беларус и наказателното дело ще бъде прекратено. От Кремъл подчертаха, че гаранцията за това е думата на президента на Русия.


Още по темата: общо новини по темата: 4441
20.03.2024 »
16.03.2024 »
10.03.2024 »
07.03.2024 »
05.03.2024 »
02.03.2024 »
предишна страница [ 1/741 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Този изрод п***о е взел най-лошото от Сталин и Хитлер и от тази комбинация се е получило това, което е той днес. Ще дойде и за него Видовден.
Най-големите тъпаци са футболните фенове.
на 27.06.2023 г.
0
 
 
Главния музикант да каже колко му платиха. Бидона и зеления какво му обещаха. Същото направиха в Украйна 2014-та миротворците недни. Пуснаха го до Москва и когато работата стана дебела избяга в Беларус. От там ще лае докато не го ликвидира ЦРУ, да, не КГБ.
+3
 
 
Това е днешния Сталин! Кремълският ,,дядка,, напълно е откачил!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Сериалът "Чернобил" 2019
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: