ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (19) | Вчера (28)
Книгата "Световните първенства в 100 истории" беше представена в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:14 / 24.03.2023Коментари (0)1319
Любители на спорта и приятели на футбола се събраха на премиерата на книгата "Световните първенства в 100 истории“ от футболния журналист Васил Колев. Домакин на специалното събитие беше магазинът на SPORT DEPOT в Retail Park - Пловдив.

Симпатизанти и фенове на голямата игра, деца и техните родители се присъединиха към събитието, за да чуят увлекателни истории от автора и да бъдат сред първите притежатели на интригуващото издание. Васил Колев беше един от малцината български журналисти, които посетиха Световно първенство по футбол в Катар през 2022 г. По време на престоя си той ежедневно излъчваше репортажи от двубоите и публикуваше интересна информация от кухнята на първенството специално за най-големите фенове в България.

Пред пловдивската публика Васил Колев разказа две любопитни истории, които предизвикаха изключителен интерес. Едната е свързана с възможността на България да вземе участие в първото Световно първенство по футбол на ФИФА през 1930 година. България заявява участие в Световното в Монтевидео, Уругвай, но отборът не успява да стигне до южноамериканска държава. Въпреки това българският флаг присъства върху официалния плакат на Мондиала.

Втората история е свързана с емблематичния мач на България срещу Англия на Световно първенство по футбол през 1962 г. и с мистерията, кой от двамата български футболисти Георги Соколов или Георги Аспарухов – Гунди е участвал в двубоя. В официалните източници на ФИФА се води, че в мача е участвал Георги Соколов и неговото име е записано в тимовия лист. В същото време български източници твърдят, че Аспарухов е този, който е играл срещу Англия.

Васил Колев показа фотография от мача, в която българският футболист е сниман в гръб, но ясно се отличава характерният отскок на Гунди за топката.

Освен своите интересни истории, авторът показа на гостите уникални спомени от световни първенства и велики футболни личности. Изключителен интерес предизвикаха автентичният автограф от бразилската легенда Пеле, както и билетът от първото Световно първенство през 1930 г.

След края на представянето на книгата, събитието продължи с интересна беседа, раздаване на автографи, снимки с автора и с репликата на купата от Световното първенство в Катар.

"Световните първенства в 100 истории“ събира интересни истории от всички Световни първенства от 1930 година до днес, поднесени по интересен, вдъхновяващ и запомнящ се начин. В книгата почитателите на футбола ще намерят любопитни факти и детайли за мондиалите, мачовете, отборите, треньорите, играчите, стадионите и скандалите около тях.

Книгата "Световните първенства в 100 истории“ може да бъде закупена в магазините на SPORT DEPOT в София, Пловдив и Варна.
Още по темата: общо новини по темата: 299
08.06.2023
07.06.2023
07.06.2023
06.06.2023
06.06.2023
05.06.2023
предишна страница [ 1/50 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Марица с информация за тежко гостуване край морето
Фенове на Локо организират благотворителен футболен турнир
Томаш с много важно изказване относно бъдещата селекция на Локо
Легенда на Ботев с 353 мача празнува днес
Георги Николов стиска палци за Ботев в Барселона
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: