ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (26)
Започва възраждането на спортната база в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:53 / 22.04.2010Коментари (19)10254
© Plovdiv24.bg
Спортните площадки в момента са в окаяно състояние. Вече са в ръцете на инвеститорите, които обещаха да ги възстановят и превърнат в модерни спортни съоръжения
"Отдавна не бяхме вземали толкова добро за пловдивчани решения", така председателят на Общинския съвет Илко Илиев коментира гласуването с почти пълно мнозинство - с по няколко гласа "Въздържал се", даване на 15 спортни площадки под наем на частни инвеститори, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Неприетото на миналата сесия предложение този път мина без особени спорове. Отново имаше дебати - не можеше ли общината сама да ги стопанисва, срещу някои площадки пък имало подписки, дали нямало кафенетата да обсебят и околни територии, ще бъдат ли спазени предварителните условия в договора за безплатен достъп от 4 до 6 часа в светлата част на деня за децата. Заедно с въпросите идваха и отговорите.

"И ние сами да решим да направим нещо, все ще има недоволни. И сега мнозина недоволстват от шума и глъчката на играещи деца. Да подкрепим идеята - като член на комисията видях чудесни проекти", призова колегите си Тони Симидчиева.

"Този пилотен проект на заместник-кмета Георги Титюков е похвален. Много е ясно за всеки, който види предложението, кой инвеститор какво иска да прави. Трябва обаче да има и последващ контрол от администрацията", отбеляза Сузана Николова.

Абсолютна подкрепа за предложението изказа и арх. Недевски. Д-р Лилия Учкунова си остана на становището от миналия път, че не би й се искало около една от площадките да има автомивка, независимо под какъв ъгъл е тя и колко на книга е безопасна. Опасенията й срещнаха подкрепата и на редица други съветници и в крайна сметка тази площадка отпадна от дневния ред, но арх. Недевски препоръча при следващи подобни конкурси да има изрично условие, че преместваемото съоръжение трябва задължително да бъде предназначено за напитки и закуски.

"Беше отбелязано в медиите, че съм бил против. Аз бях член на комисията, която одобри площадките, а на гласуването на миналата сесия отсъствах по уважителни причини. Разбира се, че сега ще го подкрепя", подчерта Димитър Керин, който преди седмица си навлече доста гняв сред читателите на Plovdiv24.bg.

От БСП заявиха разнопосочни позиции. Шефът на групата Николай Радев приветства идеята, но изрази опасения търговската дейност да не завземе обширни територии, изтласквайки спорта. Групата нямала единно мнение как да гласува. Тодор Кръстев пък предложи отлагане за следващата сесия за дооформяне в по-добър вид, но после си оттегли предложението, за да не го обвинели в обструкция на благородната идея. В крайна сметка и социалистите, почти вкупом, гласуваха "За".

Даниела Желязкова - винаги настървена към буквата и точката от закона, отново не хареса начина, по който Титюков е вкарал предложението и го определи като умишлена демонстрация - че всяка площадка не е отделно, а ги предлага само като поотделни решения в рамките на предишното предложение: "След миналата сесия се развихриха дискусии, в които пролича и голяма доза демагогия. Аз съм за площадките, но държах да се гласуват една по една", обясни тя.

Близо 2 милиона лева ще бъдат инвестирани в спортната база на Пловдив чрез приетото днес предложение. Ще има и добро място за спортуване на децата и техните родители, като по този начин, според арх. Недевски, щяло да се възпитава и култура на по-високо ниво от чопленето на семки. Съветниците неслучайно решиха да не бавят повече въпроса с площадките, защото лятото наближава, а с това - и най-доброто време за спорт.

"След днешното решение чакаме час по-скоро да се намерят инвеститори и за другите 11 площадки, които скоро отново ще обявим на конкурс", с ентусиазъм заяви председателят Илко Илиев.
Още по темата: общо новини по темата: 25
21.10.2021
12.02.2014
12.02.2014
12.02.2014
11.02.2014
29.01.2014
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
В Смирненски вече цъкат до нощите яко е има осветление нова ограда и ограничителна мрежа да не прескачат топките високата поне 6 метра ограда
0
 
 
Браво!Най-накрая нещо смислено от този Общиснки съвет...А нещо относно кога ще се започнат реконструкциите и срок на изпълнение?
Да го духат всички папагали .... дейба и жълтурския сайт...всички статии са платени в този сайт
на 22.04.2010 г.
+1
 
 
Heal The World Make It A Better Place For You And For Me And The Entire Human Race
0
 
 
Ето, натрихме им сол на главата за миналия път и си взеха поука! Дано по-скоро се възроди спортният дух в нашия град! Децата са нашата надежда и бъдеща опора!
+1
 
 
ще видим само колко ще се спазват безплатните часове иначе другото е добре
+3
 
 
Като се заровят томахавките се взимат добри решения . Бравос
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Лудогорец реши всичко, чака на финал победителя от Ботев - ЦСКА-София
Локомотив взе дербито с Ботев! "Канарчетата" с червен картон, Пепи Андреев с два гола
Ген. Нонка Матова: Запишете се! Всяко ваше участие в спорт е здраве и добра емоция
Ботев "намигна" на Етър след трите победи и им честити празника
Томаш и Керкез отсвириха дербито Локо - Ботев в Трета лига
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: