ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (16) | Вчера (21)
БСП, ДСБ и Атака саботираха развитието на спорта в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:35 / 15.04.2010Коментари (78)14921
© Plovdiv24.bg
Един от спортните центрове, който щеше да изникне до 3 месеца в ЖК Тракия
Пловдив се размина с уникалната възможност да се сдобие с 16 модерни спортни площадки, предимно футболни игрища с изкуствена трева, тенис кортове, волейболни и баскетболни игрища.

Plovdiv24.bg вече публикува статия за намерението на Общината да с помощта на частни инвеститори да възроди 16 изоставени спортни обекта.

В продължение на няколко месеца заместник-кметът по младежта и спорта Георги Титюков и специално създадени за целта комисии събираха и оценяваха офертите за всяка от спортните площадки.

На общинската сесия днес предложението за 16-те площадки влезе на гласуване и трябваше да събере подкрепа на 26 общински съветници, за да бъде прието. Липсата от залата на няколко общински съветници и гласуването Против и Въздържал се реално представляваха отрицателен вот за предложението.

Възможността за възраждане на 16 спортни обекта събра едва 23 гласа "За", против гласуваха съветници от ДСБ и БСП, не малка част от групата на Атака липсваше от залата, като по този начин реално също гласува против. Изключително остро срещу предложението се изказа Даниела Желязкова от ДСБ, но доводите й бяха неадекватни и реално необосновани. Прославилият Пловдив по цял свят с лош имидж за общинския ни съвет, а и за града Димит

© Plovdiv24.bg
Така изглеждат спортните площадки в Пловдив в момента. Как щеше да изглежда площадката ако бе прието предложението днес, можете да видите на проекта горе
ър Керин отсъстваше от залата, като вместо да си върши задълженията за които му се плаща от джоба на пловдивчани, реши отново да сърфира из интернет, за което в Plovdiv24.bg има доказателства. По този начин Керин лиши децата на Пловдив от възможността да спортуват, може би с надеждата да пораснат и добият подобна на неговата овална форма със значително наднормено тегло.

На фона на рушащите се в града стадиони и зали, възраждането и модернизирането на 16 спортни площадки из целия град щеше да е лъч светлина за спортуващите в града.

В Plovdiv24.bg не подкрепяме пряката политическа агитация, но това са партиите, които с днешното си действие или бездействие, саботираха спорта в Пловдив и на които спортуващите пловдивчани трябва да са "благодарни" за това, че остават без достатъчно места за спортуване, както и за запазването на високите цени за наем на спортни игрища в нашия град: БСП, ДСБ и Атака.

Така Пловдив загуби възможността за развитие на спорта сред младите, за по-ниски цени на наем, за безплатен достъп за деца и младежи до модерни спортни площадки, за редовни състезания и турнири. На този етап няма индикации, че се предвижда повторно гласуване на това предложение.
Още по темата: общо новини по темата: 25
21.10.2021
12.02.2014
12.02.2014
12.02.2014
11.02.2014
29.01.2014
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Така и не разбрах мотивите за този отказ - толкова жалко и тъжно. Като няма пари за усвояване - разбирай "преминаване у свои", ще има и саботажи. Пловдивчани сме виновни за това, че в Общината пребивават предимно селяни и некадърници (едното не изключва другото).
+2
 
 
Аз предлагам в центъра на града да се сложи едно табло,на което да се отброяват дните до края на мандата на тия общински боклуци,които са по-голямо зло за Пловдив от Баязид от 14 век.Само като им изтече мандатът,прокурорът трябва да ги чака още на входа на общината!
0
 
 
Те гледат на добрата страна за тях - ще има повече кебапчета и кюфтета със салатка от доматки и краставички. На тези места нали те могат да си направят някое барче или кафене вместо да има площадки, на които да се радват ГРАЖДАНИТЕ НА ПЛОВДИВ и още повече, че могат да водят к*рвите си на сиртаки и е*ане в кенефите на тея заведения. Аз лично вместо да използвам тоалетната в нас бих ходил там да им благодаря.
-1
 
 
БСП, ДСБ и Атака в Сибир! Там им е мястото след като явно не им пука за младите хора, и че няма къде да спортуват, няма къде да играят нашите деца. Във всички европейски страни възможностите за спортуване са много само тук човек да се чуди къде да отиде..... , без коментар съм за ОС, по-добро предложение от това ????
0
 
 
Решението на проблема е едно - демонстрации пред общината! Навсякъде по света хората "карат" властта да работи в техен интерес, а ние само плюем по форумите!! Така нищо няма да постигнем!
0
 
 
ми явно тия са на вълна "Няма бира- няма да свира"... друго си е постсоциалистическата олющена гледка из града
0
 
 
Няма логично обяснение за това решение. Кви са тия хора бе. Нямат ли деца и те?!? Мамичката им на всички. Как може уе, кви са тия фермери дето ни управляват и определят бъдещето ни?
0
 
 
Аз като прочетох вчера новината бях неописуемо щастлив,но това днес ми идва в повече.Просто не мога да си представя как една такава идея може да бъде хвърлена в забвение,защото някви си мухльовци с незнайни интереси не са го приели...Да предложат референдум,ама то се знае какво ще решат хората,то и затова никой никога за нищо не ги и пита МА
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Юношите на Спартак бият с 6:0
Локо (София) пусна билетите за Ботев, призова феновете за подкрепа
Ботев насочва поглед към "Коматево"
Важен играч на ЦСКА-София поднови тренировки, на линия е за Ботев
Ботев триумфира в "Битката за Тракия" при ветераните
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: