ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (13) | Вчера (28)
Пловдив става рай за спорта, изграждат 16 нови спортни площадки
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:00 / 14.04.2010Коментари (29)8285
©
До няколко месеца Пловдив трябва да се превърне в рай за масово спортуващите пловдивчани. Предстои да бъдат осъвременени 16 изоставени спортни площадки. Това ще стане ако на утрешната общинска сесия бъде гласувано предложение на зам.кмета по младежта и спорта Георги Титюков.

През последните няколко месеца бяха пуснати конкурси за концесия на множество изоставени спортни площадки из целия град. Концесионерът трябва да облагодари спортната площадка, няколко часа дневно да осигури безплатен достъп до нея, да облагороди парковата инфраструктура в района и да изгради и да постави преместваемо съоръжение - тип павилион в което да се продават освежителни напитки и закуски, като продажбата на алкохолни напитки е забранена.

Множество кандидати са подали своите оферти, придружени с подробни проекти на намеренията им да облагородят площадките. За някои от площадките има по няколко оферти, за други няма нито една. За 16 площадки все пак са намерени кандидати и утре трябва да бъдат одобрени предложенията на специалните комисии, които бяха съставени за всяка площадка и натоварени със задачата да оценят офертите по точкова система и да класират кандидатите. Най-добрите оферти вече са избрани и ще бъдат подложени на одобрение от общинските съветници. Медия груп 24 ООД, издател на сайта Plovdiv24.bg, също кандидатсва за облагородяване на една от площадките, намиращи се в район "Тракия". Проектът предвижда изграждане на футболно игрище с изкуствена трева, игрище за плажен волейбол, игрище за стрийт баскетбол с изцяло безплатен достъп, както и изграждане на парк за отдих в междублоковото пространство, където се намира площадката, със затревяване, засаждане на дървета, храсти и цветя, както и изграждане на алеи и поставянето на пейки и кошчета.

Периодът на концесията е 10 години, след което спортните съоръжения ще останат собственост на Общината. Освен, че почти всички кандидати са поели ангажимента да облагородят парка около площадките, преобладаващите проекти са изграждане на футболни игрища с изкуствена трева, баскетболни, волейболни игрища, тенис кортове и други.

Мотивът на общината да даде площадките на концесия е, че частниците ще са по-мотивирани да изградят максимално модерни спортни съоръжения и ще ги стопанисват много по-добре.

Освен това е гарантиран всекидневен няколко часов достъп до спортние съоръжения за всички желаещи. Голямата пък конкуренция се очаква да свали чувствително цените за едночасов наем на футболно игрище с изкуствена трева. Същевременно ще бъдат създадени и площадки за други спортове, които и по-малко популярни в града имат своите почитатели.

От всичко това печелят пловдивчани желаещи масово да практикуват спорт в града ни.

Още по темата: общо новини по темата: 25
21.10.2021
12.02.2014
12.02.2014
12.02.2014
11.02.2014
29.01.2014
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Чудесна новина! Пожелавам успех! На няколко места зад граница забелязах спортни площадки с крос тренажори и други уреди за фитнес на открито. Ако има такива екстри към парковата площ например, ще е чудесно. Някоя и друга площадка за каране на ролери и скейтове :) няма да бъдат излишни.
0
 
 
Дано в павилионите продават зоб (разните му там карнитини, креатини, глутамини, тонизиращи напитки, витамини). Само така ще се изгради наистина "здрава" нация.
0
 
 
Идеята е добра. Сега трябва да видим дали изпълнението ще е също така добро.
0
 
 
Много се радвам! Дано се прихване добре на наша почва!
СВЕЩЕНОТО ЧЕРНО-БЯЛО РАЙЕ СЕ НАДЯВА НЕ НА ТЯЛОТО, А НА ДУШАТА! И ТО НЕ СЕ ПРОДАВА И НЕ СЕ ПОДАРЯВА: ЗА НЕГО СЕ ВОЮВА, ЗА ДА ГО ЗАСЛУЖИШ ПРЕД ТЕЗИ ФЕНОВЕ, КОИТО НАЙ-ДОБРЕ ЗНАЯТ ЦЕНАТА МУ!
на 14.04.2010 г.
0
 
 
ще бъде мн хубаво ако стане
0
 
 
Густо, майна! Дано тази идея стане факт.
0
 
 
Трябва да се засадят много дървета и храсти, зеленина да има, че като почнат жегите от май до октомври да може да има прохлада. Зеленината носи дъжд, а Пловдив го превърнаха на гола нива за последните години. Иначе е хубаво освен дюнери и чалга да има и много спортни площадки.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Девет маричанки попаднаха в разширения състав на България за Лига на нациите
БФС поздрави Кирил Домусчиев, пожела му здраве и късмет
Дубълът на Ботев обърна Сливен в Трета лига
Илиян Радулов започна с победа в Испания, Янаки Милев отпадна в Турция
Балтанов благодари на "жълто-черните" фенове
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: