ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (26)
И това доживяхме! Съкратиха наполовина Маратон Пловдив заради ремонтите в града!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:32 / 25.10.2022Коментари (0)5207
©
Емблематичният за града "Маратон Пловдив“ ще прикове за пореден път вниманието на пловдивчани в неделя, 30 октомври. За разлика от предходните издания на знаковото спортно събитие, през тази година надпреварите ще бъдат две: полумаратон 21К и традиционният Амбелино Кидс рън.

Дългата дистанция от 42К ще се проведе през следващата година, тъй като множеството инфраструктурни проекти, реализиращи се на територията на града през настоящата календарна година, не позволяват осигуряването на нужното за целта трасе, уточниха организаторите.

Въпреки тази промяна, организаторите от СКЛА Маратон Пловдив са се погрижили доброто настроение за участници и публика да бъде на добре познатото високо ниво в надпреварата. На 30 октомври, неделя, от 9.00 часа на площад "Централен“ ще бъде даден старт на Полумаратон Пловдив, в който участие ще вземат 950 състезатели от 18 различни държави.  

През тази година на локацията СТАРТ/ФИНАЛ ще бъде разположена огромнa експо зона с близо 30 изложители, които ще представят различни услуги и продукти, свързани със здравословния и активен начин на живот.

За осигуряване безопасността на участниците, движението на МПС по маршрута на маратона ще бъде затворено в интервала от 09.00 до 12.30 часа. Движението на голяма част от пловдивските улици и булеварди ще бъде ограничено от екипи на МВР-Пловдив и КАТ-Пловдив, които ще следят за безопасността по време на състезанието. 

Ето какво ще бъде и тазгодишното трасе на Полумаратон Пловдив:

Старт: Площад Централен/Ст. Стамболов-ул. Княз Александър I-ул. Константин Стоилов- ул. Криволак- ул. Съборна (до Хисар Капия)-ул. Цанко Лавренов- ул. Цар Иван Шишман- площад Житен пазар- бул. 6-ти септември- ЦБО III-бул Христо Ботев-бул Санкт Петербург- алея 8, парк Лаута-ул.Георги Данчов- ул.Съединение- бул. Освобождение-ул.Цар Симеон-ул.Ягодовско шосе-бул.Цариградско шосе-бул.6-ти септември-през ул.Владея към бул. Марица юг- ул.Висла-ул.Райко Даскалов-ул. Опълченска-ул.Никола Палаузов-ул.Софроний Врачански-ул.Свети Климент-ул.Хр.Г.Данов-ул.Княз Александър I.

За участие в Полумаратон Пловдив е необходимо желаещите да са навършили 16 години, а тези, които все още не са навършили тази възраст ще бъдат допускани до участие единствено с пълнолетен придружител по време на цялото бягане.

Ден по-рано, на 29 октомври, събота, от 10.00 часа ще започне и надпреварата при малчуганите. Както и в предишни години, програмата на маратона включва бягане за деца от 6 до 13 години, което ще се състои в деня преди старта на маратона. Те ще направят две обиколки в Цар Симеоновата градина, по предварително маркирано трасе, и ще завършат на пл. "Централен“, където ще ги очаква вкусно парче торта. Те могат да бягат самостоятелно или придружавани от по-големи братя, сестри, роднини или родители.

Отново в събота, от 09.00 до 18.00 часа, в специално изградената за събитието Експо зона, в която ще представят своите продукти и услуги 27 изложители, ще бъдат раздавани и номерата за участие в Полумаратон Пловдив.
Още по темата: общо новини по темата: 79
05.04.2024
29.02.2024
19.02.2024
18.02.2024
14.02.2024
05.02.2024
предишна страница [ 1/14 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Легенди на Ботев и Локо присъстваха на основаването на нов футболен клуб в Пловдив
Стана ясно кога Григор Димитров започва участието си в Мадрид
Радост на "Лаута"! Капитанът на Локомотив подписа нов договор
Ботев отвори нова ложа на "Колежа"! Билетите - по 120 лева
Черно море се надъхва за мача с Локо
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: