ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Отнемат лиценза на Ботев?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:19 / 09.02.2010Коментари (28)9009
© Plovdiv24.bg
Лицензът на Ботев Пловдив може да бъде отнет до началото на първенството в А група, съобщи Гонг, позовавайки се на свои източници. Въпреки че „канарчетата" имат издаден вече лиценз за мачове в А група за настоящия сезон 2009/2010, това няма да попречи на Лицензионната комисия да промени решението си, взето миналата година.

В момента комисията, а и цялото БФС са в пълно неведение за случващото се при „канарчетата". Председателят на Лицензионната комисия Красин Кръстев заяви, че по принцип може да се стигне до такова решения на комисията. „И ние вече се чудим какво става в Ботев. Изпратили сме писмо до клуба, в което искаме да ни се обяснят много от нещата, които ни интересуват. Едва когато разберем каква е ситуацията ще може да предприемем действия", каза Кръстев. Според наредбата, ако на професионален клуб бъде взет лиценза, то тогава от следващия сезон, отборът ще се състезава с две дивизии по-надолу, което в случая с Ботев означава В група.

Има един куп причини, които на този етап накланят везните към невъзможността Ботев да стартира шампионата.

Основната е липса на каквато и да било възможност за картотекиране в БФС. По график на 15 февруари „жълто-черните" трябва да впишат своите футболисти за новия полусезон. В момента обаче това е невъзможно да се случи. Ботев има забрана за картотека, тъй като дължи пари на десетина свои бивши футболисти, които са спечелили делата срещу клуба. Освен това БФС дори не може да изпраща жълтите карти на играчи, които евентуално да бъдат трансферирани. Невъзможно е и доиграването на шампионата с юноши. По наредба трябва да има подписани поне 16 професионални договора, но за момента такива има с 2-3 футболисти, които обаче не е сигурно докога ще са в сила, тъй като и тези играчи са подали молби за разтрогване.
Освен проблемите с картотеки на играчите има и още задължения, които трябва да бъдат покрити. Това са задължения към БФС и суми, дължими по решение на Дисциплинарната комисия.

Има огромна вероятност в казуса „Ботев Пловдив" огромна роля да изиграе и декларацията, която феновете пуснаха вчера и с нея искат клуба да бъде изхвърлен от елита. Запознати твърдят, че Боби Михайлов и хората в Изпълкома ще вземат под сериозно внимание мнението на публиката. Очаква се следващата седмица да има и заседание на Изпълнителния комитет на БФС и това ще бъде една от основните точки.

В момента единственото спасение пред „канарчетата" е Димитър Христолов да докаже сигурна продажба на клуба. Това може да стане само с подписани договори и от двете страни и решение на Агенцията по вписванията, които да бъдат представени в БФС. Освен това евентуалните нови собственици трябва да инициират среща с Боби Михайлов и компания и да гарантират изчистването на всички задължения. Едва тогава шефовете на БФС могат да позволят на клуба да доиграе шампионата. До момента единственото действие в тази посока е разговор на Франческо Салерно с хора в БФС, който обаче не е гаранция за сделка.

В същото време близки до Димитър Христолов разкриха, че все още действащия президент на Ботев е помолил БФС за отлагане на първия мач с Левски, но е бил моментално отрязан от футболната централа.

Още по темата: общо новини по темата: 359
19.02.2011
07.09.2010
25.06.2010
27.04.2010
23.03.2010
18.02.2010
предишна страница [ 1/60 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Сега,нещо сериозно!!За лиценза незнам,обаче ЕМБЛЕМАТА,и всичко свързано около нея-един вид лиценз,я държи брокера Александров!!!Ако се лъжа,да ме поправи някой!!Това е важно за новия Ботев.Ако се откупи самата емблема,ще е по-лесно ,за регистрирането на отбора!!Без емблема,Митювия Ботев,е нищо!!
0
 
 
Мале тия комплексарски лайновози от Лаут Джамия ще се пръснат от злоба ... А сега като няма да има Христоловото АД какво ще правите потурнаци??
0
 
 
Напред с "Бате Митковото АД" във В-група! Еееех, колко жалко е да си селски, цигански жълТУРЧИН!
0
 
 
От ЛОКО съм мисля че е по добре да започните начизто от В група през това време воже би 10 20 години ние ще мачкаме из Българските терени.
на 09.02.2010 г.
+4
 
 
селски умри гад мръсна , бъди проклет навеки и в ада където несъмнено ще гориш урод невъзможен.
+4
 
 
хайде фалирай импотентен тестстис от плъх чумав от село за влезе синдик за да предприеме оздравителна програма чу ли селски гнидо мръсна а на йалките буферчета в нашия форум кво изобщо да се коментират те тва искат не им обръщайте внимание на тези дребни цигански душици те си имат комплекса БОТЕВ за през нощта който да не им дава мира да заспят
+6
 
 
Долу Селташката мастия! Отнемете лиценза от това лайно! Започваме на чисто от В група. Малко остана и ще имаме свободен Ботев!
+7
 
 
най-после и те се загрижиха за БОТЕВ,крайно време е да ни изхвърлят в В група и да започваме на чисто,с юноши милеещи за отбора!Да смачкаме селската гнида!Свободен БОТЕВ!!!
+4
 
 
Брат вече няма какво да продава селската мастия!надежда за продажба няма!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
ПФК Ботев: Нека закърмим децата си с тази истинска и безкористна любов
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Двама от Ботев титуляри за Литва при две загуби
Черно море идва в Пловдив със свито сърце! "Моряците" мачкат във Варна, но какво се случва при гостуванията?
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: