Виктория Волей (Пловдив) отново ще залага изцяло на свои кадри в мъжката "А" НВГ

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
14:01 / 30.09.2022
1196
Отборът на Виктория Волей (Пловдив) отново ще залага основно на състезатели от своята детско-юношеска школа за предстоящия нов сезон, съобщиха от клуба. Пловдивчани ще участват в третото ниво на родния волейбол - мъжката "А" Национална волейболна група (АНВГ).

В това ниво за призовите места ще спорят общо 16 тима, които по време на жребия бяха разпределени в 3 три групи. "Викторианците" попаднаха в Група Б заедно с тимовете на Раднево Волей, Сливен Волей, Марица (Белово) и Ботев (Ихтиман). Играе се всеки срещу всеки на разменено гостуване, като за плейофната фаза се класират първите два отбора във всяка група.

Домакинските си мачове Виктория Волей ще играе в залата на СУ "Цар Симеон Велики" в Пловдив.

Есенният полусезон стартира на 5 ноември и ще продължи до 18 декември. Мачовете от втория дял се подновяват на 14 януари, а по програма плейофи трябва да започнат на 4 март.

Най-добрите 4 отбора от АНВГ се класират за финалния турнир, който ще излъчи шампиона. Именно победителят ще придобие право на промоция във Висшата лига за сезон 2023/24 г. Отборите, класирали се на второ, трето и четвърто място, по преценка на Националната волейболна лига могат да бъдат поканени за участие във Висшата лига, уточниха още от волейболната ни федерация.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 25
Днес: 0
»


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).