ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Юнес Бенжелюн: Готов съм да умра на терена за Локо
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:55 / 08.02.2010Коментари (6)3932
© Lportala.net
Новото попълнение на Локомотив бе любезен да отговори на няколко въпроса на фен-сайта на "смърфовете" LPortala.net. Юнес Бенжелюн е французин, роден на 3 януари, 1983г. в Париж. Юноша на Пари СЖ, където тренира със звезди като Роналдиньо и Джей-Джей Окоча. През кариерата си е играл за отбори от ранга на Амиен и Истр (Франция), Ксамакс (Швейцария), Алавес (Испания) и Олимпиакос Никозия (Кипър).

- Би ли се представил на феновете на Локомотив и посетителите на сайта ни?
- Казвам се Юнес Бенжелюн. Прякорът ми е Пепе. Роден съм в Париж и съм на 27 години. Родителите ми са родом от Сенегал и Мароко. Играя футбол от малко момче, бях около пет годишен. На 16 отидох в детската школа на ПСЖ, а на 18 вече тренирах с мъжкия отбор. Там изкарах до 21-годишната си възраст, но така и не записах минути за първия тим. Бил съм на резервната скамейка, участвах и в няколко приятелски мача, но не и в официални. Но пък имах честта и удоволствието да съм в компанията на големи имена като Окоча, Роналдиньо, Габриел Хайнце... Това за мен означаваше много, защото Париж е моят град, а ПСЖ бе любимият ми отбор. Тренираше ни и голям треньор в лицето на Луис Фернандес и Антоан Комбоуаре. Мисля че сега Антоан е настоящ треньор на отбора.

- Мечтаеш ли да бъдеш част от този отбор?
- Някога ми беше. Но вече съм на 27 години, минал съм през доста отбори. Мисля, че разсъждавам много по-зряло, за да си поставям такива цели. Но Париж ще си остане моя град.

- Разкажи нещо за останалите отбори, в които си бил преди да дойдеш в Локомотив.
- 2002-ра година отидох във втородивизионния Амиен, където изиграх 28 мача. Последва престоят ми в швейцарския Неутел Ксамакс, а след това в испанския Депортиво Алавес. Завърнах се във Франция, където изиграх един сезон във Истр. Там срещнах Гара Дембеле. Дойде ред на престоя ми в Гърция и тимът на Пансерайкос, който класирахме на първо място във втора дивизия. Всичко беше страхотно, но не се разбрахме за условията ми по-нататък и затова се отправих към Кипър. След една година в Олимпиакос (Никозия) реших да де завърна в европейския футбол и поех към Шотландия. Минах успешно пробния период, подписах две-годишен договор, но пак нямах късмет, тъй като уволниха треньора преди началото на сезона. Затова напуснах и ето ме тук в Локомотив.

- Как се стигна до този трансфер?
- Агентът ми от Гърция се обади и ми каза, че новият президент на Локомотив ще стяга нов и боеспособен отбор. Последваха разговори с г-н Динев и се разбрахме без проблеми. Оттук нататък съм готов да умра на терена за този клуб. Ще тренираме, ще играем, ще печелим. Това е задачата пред мен.

- Какво знаеш за пловдивския клуб?
- Не е много, но разбрах, че има наистина много фенове. Онемях, когато на първата тренировка изригнаха толкова ентусиазирани запалянковци, чийто отбор бе на 15-то място в класирането. Разбрах, че ще са с нас и в най-трудните моменти, подкрепа, която малцина футболисти могат и да си мечтаят. Останалото зависи от нас. Имаме амбициозен президент, нови футболисти и добри треньори. Трябва да даваме всичко от себе си на тренировките и да изградим един отличен колектив. След това, което видях в Сандански, Пловдив и тук в Анталия съм убеден, че тази пролет ще е добра за отбора.

- Как те посрещнаха новите ти съотборници, треньори, спортно-техническия щаб, въобще?
- Всички са много отзивчиви и приятелски настроени. Колективът е страхотен. Треньорът прави всичко необходимо, за да играем добър футбол. Идват и нови момчета, но имаме нужда от време, за да свикнем помежду си. Затова са и тези контролни мачове, някои от които не печелим. От един цял сезон, подготовката е най-важна. Аз лично искам да свикна с вратаря зад мен, уча какви наставления ми дава Мечечиев, как ми говори, как реагира на различните ситуации, как се пласира... Комуникацията при нас е най-важна. Стъпка по стъпка вървим нагоре. Важното идва на 27-ми февруари, когато идва първият официален мач.

- В отбора има още двама твои сънародници. Помага ли ти това?
- Винаги е добре, когато имаш някой свой съотборник до себе си. Адаптацията така е по-лесна. С Дембеле сме играли и реди и сме сработени. Това е добре и за нас и за отбора. Колкото по-бързо се адаптираме, толкова по-бързо ще изградим колектива, ще изучим навиците си. Когато нямаш човек до себе си е по-трудно.

- Какви думи научи на български език?
- За тези три седмици напредвам и в това. "Добре, добре", "Доброутро", "Добрутрен", Добровечера", "Доброапетит", "Как си". Мисля че "мерси" ми е най-лесно (смее се).

- Кой е любимия ти европейски отбор? А играчи?
- Нямам любими футболисти. Преди бях запален по Пепе, откъдето идва и прякорът ми. Особено, когато беше в Реал Мардид. Много добър защитник е. Едно време се възхищавах и на Марсел Десаи...

- Какво знаеш за българския футбол изобщо?
- Сещам се единствено за Литекс (Ловеч), Левски... Особено Левски, тъй като при тях играе Седрик Бардон, който също е французин. Пък и играха в груповата фаза на Шампионска лига преди две години. Научих и за Литекс, тъй като при тях играе Нифлор. Добър нападател е. За ЦСКА знам, че е другият гранд в България, каквито са Глазгоу и Селтик за Шотландия, например. Но съм щастлив, че президентът ми обясни, че съм част от малко отбори, които се радва на голяма подкрепа и любов на публиката. И съм във втория по големина град в България.

- Разкажи ми нещо за семейството ти?
- Имам двама братя, също играят футбол. Но не съм женен. Имам приятелка, но не сме сгодени. Единия ми брат играе в Кипър, семейството ми е в Париж. Чуваме се по телефона, интернет...

- Помниш ли есента на 1993 г., когато България елиминира Франция по пътя за световното първенство?
- Оо, да. За нас бе истинска драма. Направо трагедия. Бях на 10 години и наблюдавахме мача по телевизията. Трябваше ни една точка, за да се класираме, но Христо Стоичков излезе пред медиите и заяви: "Идваме в Париж, за да елиминираме Франция, за да отидем на световно." За наше съжаление в 90-тата минута Емил Костадинов вкара много красив гол, с който заканата на Стоичков се изпълни. Победиха ни. И България се класира за световното.

Още по темата: общо новини по темата: 183
18.03.2010
17.03.2010
09.03.2010
25.02.2010
23.02.2010
23.02.2010
предишна страница [ 1/31 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-2
 
 
това цигане сигурно друса яко.бил готов да умре за лаиномотив ха ха ха
0
 
 
Юнес: "Оттук нататък съм готов да умра на терена за този клуб!Онемях, когато на първата тренировка изригнаха толкова ентусиазирани запалянковци..." Направо настръхваш, когато един чужденец се изразява така за любимия ни отбор! НИЕ СМЕ ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ!
За Локо Пловдив родих се аз!За теб тупти сърцето ми!
на 08.02.2010 г.
0
 
 
Тоя пич,ми се струва,че ще ни е много от полза! :)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Радост на "Лаута"! Капитанът на Локомотив подписа нов договор
Черно море се надъхва за мача с Локо
Синът на Кривия отново тренира с мъжете на Локо, отлична новина за Евандро
Фенклубът на Локо към Хоркаш: Ела на стадиона, за да получиш изпращането, което заслужаваш!
Зума разказа за оферта от 3 млн. долара от Юве и за гол от 40 метра срещу вратар №1 в света
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: