ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Нанджи Шенсой: Идват добри дни за Локомотив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:54 / 25.01.2010Коментари (29)4678
© Plovdiv24.bg
Наджи Шенсой е роден в Косово, но дълги години живее в Истанбул. Нашумява в България като помощник на Миодраг Йешич в Славия. Преди да стане треньор в България, е водил азербайджанския Туран. Първият отбор у нас, на който става треньор, е Беласица (Петрич). Следва престой в елитния Пирин, с който стига до финал за Купата на България, загубен от Литекс с 1:3. През ноември 2009 поема Вихрен (Сандански). Там работи едва 40 дни. Собственикът Коко Динев оставя клуба и става президент на Локомотив (Пд), като взема със себе си Шенсой в Пловдив. Сега, като един от основоположниците на новия Локомотив (Пд), всички погледи са насочени към Шенсой. Треньорът на Пловдивското Юве разказа за идването си, за връзката с Коко Динев, какво е заварил на Лаута и какво предстои пред обновения клуб.

- Г-н Шенсой, започна нова ера в историята на Локомотив (Пд) - нов собственик, нов треньор във ваше лице. Дойде ли краят на мъките за клуба?
- Това е началото на края за тежките дни. Няма как изведнъж всичко да се оправи. Това е процес, който ще продължи още малко. Трудности ще има още, но няма да е за дълго. Трябва да работим много - да променим манталитета, мисленето на футболистите. Да изградим колектив и да ги подготвим добре физически. Трябва да се обединим и като ръководители - аз, президентът, г-н Бонев, г-н Ераносян. Не трябва да има аз, ти, той. Искам да направим от Локомотив едно голямо "ние". Да бъдем пример за футболистите и те да пренесат колективния дух на терена.

- Защо очакванията към г-н Динев са толкова големи, наистина ли е футболният месия за Локо?
- Покойният Георги Илиев вдигна много летвата. Знаете, под негово ръководство Локо спечели шампионската титла. Той остави клуб с добра политика, със сериозни цели, борещ се за челните места. Така че президентският пост в Локомотив изисква голяма отговорност. Нормално е сега очакванията към Коко Динев да са големи. Разбира се, в момента времето е съвършено различно. Сега сме в условията на икономическа криза, състоянието на клуба е тежко. Разбирам феновете, че имат големи надежди за Коко Динев и отбора, но и те трябва да разберат, че успехът ще дойде постепенно. Трябва да проявят търпение.

- Бяхте за кратко начело на Вихрен, феновете не ви приеха добре. Какво беше тогава отношението на г-н Динев към вас?
- Бях за кратко в Сандански - месец и половина. Изиграхме няколко мача - победихме Етър като гости, а никой не беше печелил във Велико Търново от година, играхме силно и срещу Славия за купата, но нямахме шанс при дузпите. С Коко Динев имахме сериозни намерения за Вихрен, искахме да коригираме селекцията, да стабилизираме отбора и да го върнем в елита. Нещата обаче се промениха, след като Коко Динев реши да остави клуба и да поеме Локомотив. Аз реших да го последвам.

- Разкажете повече подробности около идването ви в Пловдив.
- Една седмица след като отидох в Сандански, г-н Динев ми каза, че обмисля оферти за Локомотив (Пд) и клуб от Гърция. Каза ми: "Който и клуб да поема, вземам те с мен". Така и стана и ето ме на "Лаута".

- А откъде идва този кредит на доверие към вас?
- Вече понатрупах опит в българското първенство. Бях в Славия като помощник на Миодраг Йешич. Той замина за Иран, а аз продължих в тандем с Атанас Джамбазки. Работих в Беласица, после в Благоевград - с Пирин стигнахме до финал за купата. Коко Динев явно е следил работата ми - каза, че харесва стила ми на работа. Допада му начинът, по който играят отборите под мое ръководство.

- Какво заварихте на Лаута, когато дойдохте?
- При идването ми в Локомотив (Пд) условията бяха подобни на тези в Сандански. Има обаче една съществена разлика. Локо е голям клуб. В този клуб влизат отбор, ръководители, фенове, история, дори и журналисти. Всеобхватен клуб, с много хоризонти. Докато при Вихрен не беше същото. Не е достатъчно да имаш добри футболисти, за да си клуб. Както е с Хофенхайм в Германия - играят на високо ниво, но не могат да се мерят с големите клубове. Сега се получава нещо парадоксално, голям клуб като Локо има малки цели - да остане в "А" група. На този етап толкова - колкото и малка обаче да е тази цел - има стойност на спечелването на шампионска титла.

- Говори се, че нямате бъдеще като треньор на Локомотив, тъй като сте в конфликт с един от ръководителите - Едуард Ераносян. Каква е истината?
- Няма конфликт между мен и ръководителите. Може да има разногласия, но това е в реда на нещата. Нормално е няколко души да гледат в различна посока. Това дори е добре, защото така ще се избере най-правилната. Пак казвам, конфликти няма. Просто разногласия, нормални реакции, което е белег за работа. Естествено това стана храна за медиите, всичко се разду по български... Уверявам ви, че няма такова нещо, всичко е наред.

- Как върви подготовката на тима?
- Осми ден сме тук, в Сандански, седем дни не сме спирали да тренираме. Направихме 12 занимания, изиграхме и един мач. Натоварването е голямо, така че днес момчетата имат заслужена почивка. Предстои ни още една тежка седмица, много интензивни тренировки плюс много контроли.

- Вече изиграхте една контрола - нулево равенство с Вихрен. Какви бяха първите ви впечатления от играта на тима?
- На този етап контролите са, за да проверим физическото състояние на футболистите. Физиката, издръжливостта, темпото на игра - това са най-важните компоненти, които се подобряват. Като цяло съм доволен, виждам старание. Условията за подготовка са тежки, виждате на какви терени играем по това време на годината. Харесва ми желанието и раздаването на терена.

- Как смятате да изглежда Локомотив на терена през есента?
- Имаме 9 точки, вкарали сме 13 гола и сме допуснали 33. Парадоксално е, защото притежаваме най-добрия вратар у нас, а сме получили толкова попадения. Липсват колективните действия, не искам отборът да се дели на линии. Трябва всички да играят отборно във всяка фаза на играта. В момента имам 11 вълци единаци, трябва да направя от тях глутница.

- Как ще коментирате треньорската работа на чужденците в България? Наскоро пристигна нов - румънецът Йоaн Андоне пое ЦСКА.
- Мисля, че е нормално. Във време на европейска интеграция сме, границите вече са условни, няма паспорти. Понятията чужденец, национализъм вече се размиват. Проблемът обаче е в ръководителите. Нямат психическата нагласа да работят по-дълго с треньорите. Искат бързи резултати, в желанието си да са по-ангажирани с отбора ограничават действията на треньорите. Казвам го от личен опит при периода ми в Пирин. Това не е правилно. Освен отговорност трябва да има и принадлежност, като ми държат сметка, трябва да ми дават и свободата аз да вземам решенията. И после - защо се сменят треньори на всеки три дни. Манталитетът на ръководителите в България по отношение на треньорите се различава от този в другите европейски страни.

Източник: в. "7 дни спорт"

Още по темата: общо новини по темата: 183
18.03.2010
17.03.2010
09.03.2010
25.02.2010
23.02.2010
23.02.2010
предишна страница [ 1/31 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Самоо Локо ,Локо Пловдив наи-велики на светаа!!!
0
 
 
ОРЕТЕ ЖЪЛТУРЦИ НА СЕЛО! ЖЪЛТА РАСА В ПЛОВДИВ НЕ ВИРЕЕ, ЦИГАНИ МИРИЗЛИВИ!
за локо пловдив родих се аз, за теб тупти сърцето ми и докато то не спре ние не ще те предадем...
на 25.01.2010 г.
0
 
 
ей ,жълти безмозъчни плужъци ,по внимателно с нервите че ще ви трябват като играете срещу долна махала във В група.ахахаха къв ще е смях ахахахахахаххахахаа малоумници пропаднали
0
 
 
Пак ще купуват мюсюлмани ,гонят християните .Кво става още малко и ще ви сложат 4алмите на главите.Бате коко ще се погрижи преди ма4 ,ще се вият мазни маанета,ще се денса яко кю4ек.Мустакат 4и4ко ще надува кабазурна след всеки гол на локу,ходжата ще 4ете коран за локу всеки петък.Това ви о4аква ,ако не разтрелят бате коко разбира се.Е дано не го гръманат ,4е зулумма и узуна откъде ще папат.
на 25.01.2010 г.
+1
 
 
Много силно интервю на Шенсой. Ще мачкаме здраво. Жалко, че АФД-то ще го закрият и няма да може да ги изпратим по дивизиите с една петичка.
0
 
 
ЦИГАНСКИ ТРЕНЬОР НА ЦИГАНСКИ ОТБОР ХАХАХАХАХ
0
 
 
за много неща Шенсой е прав.трудно ще е и това е ясно но ние локомотивците никога не сме били такива че да искаме всичко веднага и сега! знаем че се иска време и че ще има и трудности и неуспехи но това не е никакъв проблем! за нас е важно че имаме стабилен и милеещ за клуба президент който от първия момент неспирно действа за благото на отбора и на клуба и това е най-важното! а що се отнася до ръководството,БОНЕВ е емблемата на Локомотив и винаги ще е така! може на моменти да не е бил прав но БОНЕВ е в основата на всичко хубаво което се случи през годините за Локото включително и това КОКО да е тук сега! Наско Узунов е голямо име във футбола ни и по времето на ЖОРО и ТАСЕВ лека им пръст работеше здраво за клуба! Едо пък със странния си и чепат характер доказа именно през шампионската година че е незаменим треньор на който силата е да обединява и да създава неразрушим колектив с което направи и шампионския отбор преди 5 години! каквито и да са,тези хора са Локомотивци и дори да сбъркат знаем че няма да е нарочно или целенасочено в ощърб на клуба! нека жълтите провокатори които пишат тук какви ли не глупости да отиват на първата тренировка на техните щото там има за какво да се мисли!!!!
0
 
 
Хайде нещастниците по-долу да ходят да четат за сделката,Антонио Реки и Селския.Винаги съм бил толерантен и не съм се присмивал на нещастието на градския съперник,а подобни олигофренчета не искат да осъзнаят,че Господ гледа и не забравя.Вяравам на Шенсой,че добрите ни дни предстоят,а вашите,нещастни папагали са в необозримо бъдеще!!!
0
 
 
Много се надявам за Локо да предстоят наистина добри времена!!! Обаче с тези лица от снимките, имам предвид Зума, Арменеца и Наско Узунов, как да стане "нов бардак" като това са си старите, продажни и мазни КУ*ВИ ?!? :-(
0
 
 
георги илиев вдигнал летвата ,тъка е убиха го с 1 куршум ,тасев с 2 ,бате коко динев би трябвало с 3 нали?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Акрапович е готов да спасява Левски! Агенти го предлагат на Сираков
Един от героите на Локо отново се разписа в Бахрейн
БФС обяви програмата! Пусна два мача на Ботев и един на Локо
Нов удар по Локо! Основен играч пропуска първите два плейофа
Феновете на Локо засипаха с похвали Тодор Павлов след "приказния" му гол
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: