ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (26)
Венци Стефанов: В Локо (Пд) ги гони параноята, от 4-те евроучастници не мога да събера 10 българи
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:01 / 26.08.2022Коментари (6)9391
©
Президентът на Славия Венцеслав Стефанов даде обширна пресконференция в София. Ексцентричният бос остана верен на стила си и "подкара" наред почти всички български отбори. Основната тема на неговото вълнение беше използването на прекалено много чужденци в родното ни първенство.

Ето какво каза Стефанов пред представителите на медиите:

Като гледах първите мачове на четирите български отбора, които защитаваха честта на България в Европа, не можах да събера 10 българи в стартовите състави. Викам си на акъла "български отбори ли сме, или от Чепръчене“. Бамба, Лабамба, Кнеженич... и оп, тук се мерне Турицов, там се мерне Космонавтче, там някой друг. Какво искаме националния селекционер да вади футболисти като Дейвид Копърфийлд да вади от къде футболисти? Няма откъде. Докато не се промени този начин. Колегите имат глава на раменете и може да разсъждава.

В България ги вземаме от кол и въже. Всякакви, вкарваме ги, изкарваме ги, връщаме ги, преотстъпваме ги и нищо не става. Разходите при чужденците са два пъти повече, отколкото при българите. Утре никой няма да ти каже "евала“, че си взел момче от друга държава, играло при теб 5или 6 години на добро ниво, но довиждане. А българчето ще го изпратим таксиметров шофьор или пазач на някой обект. Едно съм разбрал. Дори да вземеш футболист за 10 милиона, тук после не можеш да му вземеш 15, защото играе в България.

Който и да спечели Суперкупата – нито Левски е Левски, нито Лудогорец е Лудогорец. Те са отбори с чужденци, които не ме касаят, не ме итригува това нещо. ЦСКА 1948 и Пирин държаха на български футболисти, сега гледам, че и те залитат. Айде Ботев Враца и те попълниха. Спартак Варна, но те сиромашки, нищо си нямат. Локо Пловдив мислех, че ще се отърват от някои неща, но и тях ги гони параноята - "трябва да вземаме страхотни".

В Септември и ЦСКА 1948 има много българи. Не е казано, че задължително трябва да са българи, но е противопоказно да имаш 2-3 българи, а на другите не можеш да им запомниш имената. Айде, ако вземеш големи имена от европейския футбол "иди-дойди". Но ние ги вземаме безработни от трета дивизия във Франция, играл някъде в Белгия, подвизавал се в някои клуб известно време....

Шансът да продължат в Европа повече от 1 отбор в Европа беше равен на 0 още от началото. Няма шанс. Виждате, че Жалгирис, Малгирис, Литва, Латвия, Естония, държави, които си ги биехме като тупани, сега... видяхте какво направи Малта. Едно време Тодор Живков каза: Приземяване, приземяване. Трябва да си направим ремонта и после пак да излетим. С това, което разполагаме в момента, новият национален селекционер, ако всички хора, които се занимаваме с футбол не седнем и не се разберем, че е крайно време България да е за българите.

Разбирайте го както искате. Аз искам нашите футболисти, нашите деца да имат своя шанс. Ако им се дава шанс, ако те играят и имат повече мачове ще подобряват качествата и майсторството си. Ще стигнем едно средно европейско ниво.
Още по темата: общо новини по темата: 299
08.06.2023
07.06.2023
07.06.2023
06.06.2023
06.06.2023
05.06.2023
предишна страница [ 1/50 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Здравейте! На 03,08,2019г. в темата ви "Ботев повеждаше два пъти срещу Етър, но не успя да стигне до победа", някакъв е влязъл в моя профил и е писал с моя ник baionzi. Дали може да го блокирате? Благодаря!
на 27.08.2022 г.
-1
 
 
то кат одъртей човек саде глупости говори
0
 
 
Тулуп гледай си слабия и не поглеждай други отбори Само едно прасе като теб може да говори така.Който има пари ще купува който няма духа супата.
0
 
 
Българи, а откъде? Юношите като станат на 14-15, и като започнат по 2-3 часа във Фейсбук да губят, кога да тренират? На 17-18 батковците вече са ги въвели в алкохола, ку**ите и чалгата, кога да тренират? За да стане един футболист прилично добър, трябва да зареже и алкохол, и чалготеки, и мацки. А мотивация - няма, затова и воля за това - няма. Първо трябва България да се оправи като държава, чак тогава може футболистите да започнат да стават за нещо.
+1
 
 
Гони ги и любовта към бакъра и желЕзото.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Легенди на Ботев и Локо присъстваха на основаването на нов футболен клуб в Пловдив
Стана ясно кога Григор Димитров започва участието си в Мадрид
Радост на "Лаута"! Капитанът на Локомотив подписа нов договор
Ботев отвори нова ложа на "Колежа"! Билетите - по 120 лева
Черно море се надъхва за мача с Локо
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: