ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Синът на Александър Томаш: Искам съвети от баща ми, но се стремя да постигам всичко сам
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:23 / 25.08.2022Коментари (1)3997
©
Миньор Перник с входящ трансфер. Чуковете се подсилиха отдясно. Подписаха с талант, дебютирал в елита преди да навърши 17 години. Добре дошъл, Божидар Томовски! Желаем ти здраве и много успехи с жълто-черната фланелка! Боби взе номер 20!

Така клубът от Перник представи новото си попълнение. Младокът е син на треньора на Локомотив Пловдив Александър Томаш. Той е роден на 21 август 2004 година. Юноша е на Царско село, като с екипа на царете прави и дебюта си в професионалния футбол. Подвизава се като десен, краен защитник, но може да играе и като десен халф.

Томовски изкара пробен период в Миньор Перник и след като убеди треньорския щаб начело с Христо Янев в качествата си, днес подписа професионален договор с клуба. Малко след това играчът даде и първото си интервю за клубния сайт. Ето какво каза Томовски.

Божидаре, ти дебютира в А група преди да навършиш 17 години, но след това тежка контузия те извади за близо половин година от игра…

Да, така е. Дебютирах в професионалния футбол в мъжкия състав на Царско село, но за съжаление тази контузия малко попречи на плановете ми. Тогава клубните ръководители имаха големи очаквания за мен. Аз също ги имах, но съдбата реши друго. Не мога да кажа, че не съжалявам, но от друга страна тази болка и това препятствие ме направиха по-силен.

Преди да започнеш проби в Миньор ти имаше оферти и от други клубове, като един от тях е и с доста по-сериозни финансови възможности. Защо избра да дойдеш в Перник, като в същото време другите предложения не включваха тестове, а директен подпис…

Да, наистина преди да дойда в Перник ми се обади Методи Деянов и ме покани във ФК ЦСКА 1948 София. Аз съм израстнал пред очите му. Той бе директор на школата на Царско село и ме познава много добре, а аз съм му много благодарен и много държа на него като човек и специалист. Тогава обаче ми се обади г-н Янев и ми обясни каква е ситуацията. Той също беше следял развитието ми, като доколкото знам съм му направил впечатление в една контрола между Царско село и Миньор. Г-н Янев ми каза, че ще ми даде шанс да докажа какво мога и ако го убедя, ще се радва да нося жълто-черната фланелка. Избрах Миньор, заради феновете и традициите на клуба. А и прецених, че това е по-доброто място за развитието ми като футболист.

Каза, че Христо Янев ти е обяснил ситуацията, а ти какво обеща на него, на изпълнителния директор, а и какво обещаваш на феновете вече като играч на Миньор?

Това, което мога да обещая е, че във всяка една тренировка, всяка една минута на терена, аз ще оставям всичко от себе си в името на отбора.

Взимаш номер 20…

Той е свободен (смее се). По принцип любимото ми число е 21, защото на тази дата съм роден, но това е номера на Венци Василев.

Какви са първите ти впечатления от Миньор?

Щастлив съм, защото от първия ден бях приет по прекрасен начин. Колективът е страхотен. Момчетата са супер. Присъствах и на домакинските мачове и атмосферата по време на мачовете също е страхотна. Като цяло съм впечатлен от всички в клуба, защото виждам, че става въпрос за хора, които работят със сърцата си и за тях Миньор е преди всичко кауза, а не просто професия.

Титулярната ти позиция е десен бек…

Да, но обичам да играя и по-напред. Харесва ми да се включвам в атака, да центрирам, да подавам… Мога да играя и като десен външен халф.

Какви са личните ти амбиции свързани с Миньор?

Да, оправдая доверието и най-вече да съм здрав. Щастлив съм, че ще мога да работя и с Виктор Райчев, който също бе краен защитник и никога няма да забравя в контролата, за която вече ви казах как ме изнесе (смее се). От него мога да науча много.

Не мога да не те попитам – тежи ли ти сянката на баща ти Александър Томаш?

Да, определено. Много пъти съм чувал как съм сина на Томаш, как играя футбол, заради него и всякакви такива… Вече не обръщам внимание. Аз знам кой съм. Да, искам съвети от него, но съм поел по свой път и всеки, който ме познава знае, че се стремя да постигам всичко сам.
Още по темата: общо новини по темата: 299
08.06.2023
07.06.2023
07.06.2023
06.06.2023
06.06.2023
05.06.2023
предишна страница [ 1/50 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ходи при баща ти бе омбре,или много миришат циганите ,що всеки бяга от тях , където и да отидат навсякъде освиркани Цигани, ЦИГАНИ, ЦИГАНИ.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Императора: Бараж Локо - Ботев ще е черешката на тортата, "канарите" са на финал за Купата
Подарък мляко за феновете на Черно море - Локо
Крушарски осъществи поредна мисия: Локомотив Пловдив отвъд всякакви граници!
Шотландски гранд също се нареди на опашка за новата звезда на Локо
Акрапович е готов да спасява Левски! Агенти го предлагат на Сираков
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: