Филипов: Ботев може да влезе на "Колежа" през декември, козирката ще е готова на 100 % до февруари

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (27)
16:54 / 31.05.2022
9933
Бизнесменът Илиян Филипов, чиято фирма строи в момента стадион "Христо Ботев“, проведе днес поредната си среща в Община Пловдив. На разговорите присъстваха и представители на феновете на Ботев. Филипов гарантира, че през декември съоръжението може да получи Акт 16 и на него да се играят мачове от първенството.

Ето какво каза Филипов след края на срещата в общината:

От полицията искаха между терена и трибуните да има високи парапети, но феновете казаха, че това не е нормално. Разбрахме се следващия вторник да има нова среща с участието на полицията и феновете и след нея вече трябва да получим финалния проект за парапетите.

Чакам да бъде пусната поръчка за седалките, за да ги монтираме. Дори в момента могат да се монтират седалки на два от секторите. Моят проджект мениджър каза, че до 45 дни трябва да приключат хидроизолациите на другите два сектора, така че и там ще сме готови да монтираме седалки след този период.

Поръчали сме металната конструкция за сектор В, в момента преговарям с 4 фирми за металната конструкция на сектор А. Смятам, че ще се постараем до декември да е готова голяма част от конструкцията. Но уточнявам, че в Етап 1 е предвидено: сектор А – покрит и в сектор В - десет ферми за монтиране на осветлението, както е в оригиналния проект.

Мисля, че до януари-февруари ще имаме 100 процента цяла козирка. Но това не означава, че ние декември няма да имаме Акт 16 за първия етап на стадиона. Така че, това, което зависи от мен, е декември футболен клуб Ботев да влезе на "Колежа“.


Виж коментарите (27)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).