ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (16) | Вчера (19)
Извеждат на европейската сцена спортен и екологичен проект за Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:50 / 20.04.2022Коментари (0)3194
Българският еврокомисар Мария Габриел прие на работна среща представители на пловдивския гребен спорт. Те я запознаха с два значими за града проекта, насочени не само към това Пловдив да се превърне в национален гребен център, но и в по-добро място за живот.

Замисълът на проект “Пловдив - национален гребен център" е на базата на Спортно училище “Васил Левски" и най-титулувания гребен клуб “Хеброс" да се привлекат към гребането деца от цялата страна посредством иновативен дигитален подбор. Вторият проект за Световен гребен център - част от екопарк “Марица", също предизвика интереса на комисар Мария Габриел.

Проектите бяха представени от председателя на Организационния комитет на Световното първенство по гребане Иван Попов, директорката на Спортно училище “В. Левски" - Пловдив г-жа Ружка Генова, председателя на Гребен клуб “Хеброс" - Пловдив проф. Николай Попов, главният асистент в Националната спортна академия Никола Господарски и секретаря на Организационния комитет на Световното първенство по гребане Даниел Христов.

Срещата в представителството на ЕК в България се проведе в присъствието и на инж. Васил Червенков – независим оценител и рецензент към Европейската комисия, който бе и организатор на събитието.

“Имахме нужда да получим от първа ръка информация и съвет за това какви са възможностите да представим нашите проекти в Европа и дали могат да бъдат финансирани изцяло или частично със средства от европейски програми. Комисар Мария Габриел ни увери, че е възможно и заслужава да положим усилия в тази насока" - каза Иван Попов.

Проект “Пловдив - национален гребен център" ще бъде представен във френския град Лил, а по-късно през септември и в Блед - Словения. Инициаторите на проектите вече имат покана за участие и определиха своите лекторите - Никола Господарски и Даниел Христов. В Словения официално ще стартира и инициативата на комисар Мария Габриел HealthiLifeSyle4All /Здравословен начин на живот за всички/, посветена на Европейската седмица на спорта.

Инициативата има три основни стълба:

- информираност - подобрена осведоменост за здравословния начин на живот сред всички поколения

- достъп - по-лесен достъп до спорт, физическа активност и здравословно хранене. HealthiLifeSyle4All има специален фокус върху включването и недескриминацията, за да достигне до хора в неравностойно положение

- холистичен подход - цялостен, единен подход към храната, здравето, благосъстоянието и спорта

Вторият проект за Световен гребен център - част от екопарк “Марица" също предизвика интереса на комисар Мария Габриел. Тя посъветва организационния комитет да се запознае с възможностите за финансиране на подобни проекти чрез програма Open calls sport/Erasmus и да кандидатства с проекта си.

“Новият европейски баухаус е растеж, свързващ хората чрез култура, наука, образование, изкуство, архитектура. Той може да даде нови идеи, включващи проекти за повишаване качеството на нашето ежедневие. Ще бъде ценно да се построи база за реални промени на средата", заключи комисар Мария Габриел.

Програмата Open calls sport/Erasmus ще бъде отворена за участие през месец юни тази година. Нашата проектна готовност със “Световен гребен център - част от екопарк “Марица" е такава, че веднага можем да кандидатстваме" - каза Иван Попов.
Още по темата: общо новини по темата: 72
21.02.2023
23.08.2022
03.02.2022
10.08.2021
18.02.2021
03.02.2021
предишна страница [ 1/12 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Карагарен свири на Локо, пловдивчанин от Първа лига на Несебър
В Испания: Скоростта на велик Димитров изгони Алкарас от Маями
Децата на Локо с успех над Ботев
Емблемата на ПФК Ботев заблестя на "Колежа"
Черно море притеснени от съдията на мача с Ботев
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: